Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τότε ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής!

Κανονικά φαίνεται πως θα προχωρήσει το πλάνο των 8 ομίλων για τη νέα Γ’ εθνική της περιόδου 2017-2018.

Το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν συγκεντρώνει πλέον πιθανότητες καθώς στην ΕΠΟ σχεδιάζουν το νέο πρωτάθλημα με βάση τα όσα ανέφερε προκήρυξη του πρωταθλήματος του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η νέα Γ’ εθνική θα αποτελείται από οχτώ ομίλους, που θα περιλαμβάνουν δεκατέσσερις ή δεκατρείς ομάδες μιας και το σύνολο των ομάδων είναι 110. Το ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής θα έχει την ιδιαιτερότητα πως οι πρωταθλητές δεν θα ανέβουν απευθείας στην Β’ εθνική αλλά θα γίνουν μπαράζ!

Σε αυτά θα πάρουν οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου των 8 ομίλων. Συνολικά δηλαδή θα πάρουν μέρος οχτώ ομάδες. Θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα ανέβουν στη Β’ Εθνική. Συνολικά θα ανέβουν δηλαδή τέσσερις ομάδες και όχι μόνο δύο, όπως πρότεινε πρόσφατα η Football League (Β’ εθνική).

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, θα πρέπει να πέσουν τουλάχιστον 53 ομάδες συνολικά, καθώς θα ανέβουν και αυτή τη χρονιά όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ. Σχεδόν οι μισές ομάδες από κάθε όμιλο δηλαδή, 6 ή 7 ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν τη νέα χρονιά!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button