Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γραμμένος: «Ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής για Σωκράτη και Μανωλά, δεδομένη η εκλογή Ζαγοράκη»

Ανοιχτή παραμένει η επιστροφή των Παπασταθόπουλου και Μανωλά στην Εθνική Ελλάδος σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος θεωρεί δεδομένη την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ.

Ανοιχτή παραμένει η επιστροφή των Παπασταθόπουλου και Μανωλά στην Εθνική Ελλάδος σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος θεωρεί δεδομένη την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ.

Δεν έχει κλείσει η πόρτα της Εθνικής Ελλάδος για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά, όπως υποστήριξε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπογράμμισε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν εμπλέκεται σε αυτό το θέμα, το οποίο χειρίζεται ο προπονητής της ομάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ. Μάλιστα, τόνισε ότι πιστεύει στον 57χρονο τεχνικό.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι θεωρεί δεδομένη την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ. Εξήγησε πως δεν είναι ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι «παρεμβαίνει με τρόπο άκομψο και ωμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», ενώ σχολίασε και τις σχέσεις του ίδιου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε στην εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN» για:

-το θέμα των κλήσεων των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά: «Το έχει χειριστεί ο Φαν’τ Σιπ. Έχει κάνει τις προσεγγίσεις του. Η φράση του ήταν στην αρχή “δεν έχετε αποκλειστεί από την Εθνική”. Δεν έχει κλείσει η πόρτα της Εθνικής για τον Σωκράτη και τον Μανωλά. Εμείς ως διοίκηση δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε εμπλακεί στο θέμα αυτό».

-την έως τώρα παρουσία του Τζον Φαν’τ Σιπ στην Εθνική: «Είμαι ικανοποιημένος από τον Φαν’τ Σιπ. H Εθνική παίζει πλέον ποδόσφαιρο δημιουργικό. Δημιουργεί φάσεις και ευκαιρίες. Να δείχνει η Εθνική μία προσπάθεια και κανόνες. Ο Φαν’τ Σιπ είναι παιδί του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ. Ο Φαν’τ Σιπ είναι πιο φτηνός από άλλους προπονητές που είχαμε. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν πολλά. Τον πιστεύω».

-το VAR και μία συνάντηση με τον Περέιρα: «Θα σας εξομολογηθώ μία συνάντηση με τον κ. Περέιρα. Είχε έρθει στο γραφείο μου στην 3η αγωνιστική. Το έχω ακόμα στην ατζέντα μου και στις σημειώσεις μου. Διαπίστωσε 18 καίρια λάθη σε 3 αγωνιστικές, όπως είχαν προκύψει από το VAR. Λάθη που αλλοίωναν αποτελέσματα. Το VAR είναι η πιο μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι, λάθη γίνονται, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Δεν πρέπει να μείνει η χώρα με την καθοδήγηση ξένων αρχιδιαιτητών».

-την ΚΕΔ: «Γίνεται σοβαρή δουλειά. Καλή δουλειά και από τον κ. Κλάτενμπεργκ και καλή δουλειά είχε γίνει και από τον κ. Περέιρα».

-το εάν είναι ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Όχι, διότι ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει με τρόπο άκομψο και ωμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Το έχω πει και στον ίδιο».

-τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Ξεκινήσαμε από το ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να κάνει εκλογές τον Ιούλιο. Το είχαμε συμφωνήσει στη Νιόν, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Στη συνάντηση με τους Big 4, εκεί συμφώνησαν ότι διαφωνούν μεταξύ τους και συμφώνησαν άπαντες και σαφώς και ο κ. Αυγενάκης ότι θα γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο. Δεν επετεύχθη. Ούτε τον Οκτώβριο επετεύχθη και μάλιστα με νομοθετική πρωτοβουλία, ”μην κάνετε εκλογές τώρα, θα τις κάνετε αργότερα”, δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί.

Φτάσαμε στο σημείο να έχει ψηφιστεί ένας νόμος, να έχουμε ζητήσει να γίνει μια συζήτηση με τη FIFA την UEFA και τον υφυπουργό. Δεν έγινε ποτέ γιατί δεν το ήθελε ο υφυπουργός. Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα του, στο αποτέλεσμα μένω. Ήταν μια επιθυμία των διεθνών Ομοσπονδιών και της ΕΠΟ να καθίσουμε να συζητήσουμε διότι εκτιμήσαμε κι εμείς και οι διεθνείς ομοσπονδίες ότι εδώ υπάρχει παρέμβαση στα δρώμενα του ποδοσφαίρου κόντρα στο καταστατικό και της FIFA και της UEFA. Δε νομίζω ότι ήταν σωματειακά τα συμφέροντα του υφυπουργού Αθλητισμού».

-τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το εάν υπήρχε κώλυμα με την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΠΟ: «Κατά την άποψή μου δεν υπήρχε κώλυμα. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα προσφύγει κάποιος».

-τον κ. Νίκα και την εκτίμησή του για τις εκλογές: «Εξαρτάται από τον κ. Νίκα. Τιμώ και σέβομαι και τον κ. Νίκα. Εκτιμώ πως η εκλογή του Ζαγοράκη θα είναι δεδομένη. Είναι δεδομένη. Ναι είχαμε μία συνάντηση. Δεν ήταν κρυφή. Γνωρίζω τον Θοδωρή και ξέρω ποιος είναι. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Του είπα να έχει ένα στομάχι με ελαστικότητα. Δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις ο Θοδωρής. Δεν θα δεχθεί πιέσεις. Απλά δεν θα έχει χρόνο».

-την περίπτωση διεξαγωγής τελικού Κυπέλλου στο εξωτερικό: «Για τον τελικό του Κυπέλλου βλέπαμε προς το Κατάρ κάποια στιγμή, αλλά δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Δεν πρέπει να χρεώνει κανείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν ευθύνεται η ΕΠΟ όπως την είσοδο των φιλάθλων. Είχαμε πει ότι θέλαμε τελικό με κόσμο. Στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, υπήρξε είσοδος πλέον από αυτών που έπρεπε στο γήπεδο. Συγκεκριμένος υπουργός μου είχε ζητήσει να μπουν 25 στο γήπεδο. Του είχα πει να ανοίξει τον αριθμό και να φέρει και αυτός, αυτούς που ήθελε».

-το οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ: «Ναι τα πλήρωσε η ΕΠΟ αυτά. Η Επιτροπή Δεοντολογίας απεφάνθη. Έχουν ασκηθεί εφέσεις από τους εμπλεκόμένους και θα σεβαστώ το τεκμήριο της αθωότητας. Η πρόσφατη απόφαση δικαιώνει τη θέση της ΕΠΟ. Δεν νομίζω ότι έχει τελεσιδικήσει. Είναι μια ανωμαλία».

-τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις σχέσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό: «Με τρεις που αναφέρατε οι σχέσεις μου ήταν καλές. Όχι με τον κ. Μαρινάκη. Πήγα όμως κόντρα και στον κ. Σαββίδη και σε όλους. Ο κ. Μαρινάκης δεν ήταν ευγενικός στη συνάντηση με τις FIFA/UEFA. Για να μην πω κάτι άλλο, κάποιον άλλον χαρακτηρισμό. Εγώ είμαι ευγενικός. Μου είχε πει ”τι είναι αυτά που κάνετε; Θα πάτε φυλακή”. Δεν απάντησα. Την πρώτη φορά που είχαμε συναντηθεί σε ματς Εθνικής ήταν πολύ ευγενικός».

-τον Ολυμπιακό: «Είχα διαβάσει μία δήλωση του συγχωρεμένου του Θεοδωρίδη που έλεγε καλά λόγια για μένα. Μετά λάσπη και δυσφήμηση. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί. Δεν πήγα στην ΕΠΟ για να κάνω κακό στον Ολυμπιακό. Αυτή η διοίκηση δεν είχε την αποδοχή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπήρχε καχυποψία. Είναι ζητήματα που δεν τα λες απλά. Πρέπει ότι λες να τα αποδεικνύεις. Εγώ δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου».

-τη θητεία του και την απόφασή του να μην κατέβει ξανά υποψήφιος: «Η απόφαση ελήφθη προ 22 μηνών. Να μην κατέβω ξανά για υποψήφιος. Είπα θα τελειώσω τη θητεία μου και μετά τέλος».

-τον φάκελο με τη σφαίρα: «Όχι δεν με φόβισε το γεγονός. Ταλαιπώρησε λίγο την οικογένειά μου αλλά όχι δεν με φόβισε. Ναι η ζωή μου άλλαξε με την έλευσή μου στην ΕΠΟ».

-το χρέος της ΕΠΟ και τα 46.000 ευρώ του Κλάτενμπεργκ: «Το ρίξαμε από τα 13 εκατ. στα δέκα. Πως το ξέρετε αυτό για τον Κλάτενμπεργκ; Σας διαψεύδω. Δεν παίρνει τόσα».

-την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και την Ξάνθη: «Απ’ όσο γνωρίζω η Ξάνθη δεν άσκησε το ένδικο μέσο στο CAS. Σε όλο τον κόσμο είναι άδικο αυτό που υπέστη η Ξάνθη με βάση την απόφαση, αλλά στη δικονομία θα πρέπει να ακολουθείς κάποιους κανόνες. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS».

-την υπόθεση του Άρη και το πρόστιμο της ΕΠΟ: «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι σαφής. Δεν ευθύνεται η νέα ΠΑΕ. Βρεθήκαμε στη δίνη ενός ελληνικού και διεθνούς δικαίου. Να δούμε και το αποτέλεσμα του CAS. Υπήρξε μία ασυννενοησία. Με δική μου παρέμβαση ενοποιήθηκε το ένα τμήμα με το άλλο».

-χειραγωγημένα παιχνίδια: «Δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο. Πέρσι είχε έρθει η Sportradar. Μου έκανε μια παρουσίαση. Όταν τελείωσε τους είπα “εάν όλα αυτά που μας προτείνετε τα υιοθετήσει η Ομοσπονδία θα πάνε φυλακή όλοι”. Μου λένε “ναι, καταλαβαίνουμε, είναι τα προσωπικά δεδομένα”. Όλα αυτά, θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να άρει αυτές τις απαγορεύσεις εμπρός στον σκοπό που επιδιώκει η καταστολή του match fixing, για να γίνουν οι σχετικές έρευνες. Τους είπα ότι εδώ έχουμε δύο ζητήματα. Ένα κανονιστικό και ένα που αφορά τη δυνατότητα, το εργαλείο, στον δικαστή που θα το πάρει από την Πολιτεία, θα του το δώσει το εργαλείο, θα το αξιοποιήσει και θα φτάσουμε στην καταστολή. Υπάρχουν ύποπτα ματς, το έχω πει. Και σήμερα το επιβεβαιώνω».

-την ΕΕΑ: «Από τη στιγμή που διορίζεται από εκάστοτε υπουργό δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι ανεξάρτητη. Θα πρέπει να ορίζονται με διάφανη διαδικασία μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων. Έβγαλε ένα πόρισμα που καταρρίφθηκε στο CAS. Δεν μπορεί μια Επιτροπή που συγκροτείται από πρόσωπα, συνταξιούχους, πολίτες, να μην μπορεί αυτή η κρίση να καταγεί σε ένα φυσικό δικαστή και αυτός να αποφασίσει».

-τη δήλωση Μαρούπα για την Εφέσεων: «Είναι μια προσέγγιση, δεν μπορώ να διανοηθώ να αποκαλείς ”στημένους” τους δικαστές. Τι πράγματα είναι αυτά. Δεν μπορώ να περάσουν ούτε από το μυαλό μου. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες κρίσεις δημόσια που είναι και ποινικά κολάσιμες. Δεν μπορώ να ξέρω αν θίγεται ο κόσμος, τα πρόσωπα, οι θεσμοί. Προσωπικά θα είχα θιγεί βαθύτατα».

-το μεγαλύτερο λάθος του στην ΕΠΟ: «Ότι δεν κατάφερα να βάλουμε στο ίδιο τραπέζι κυρίως τους Big 4 σε μια λογική να πέσουν οι τόνοι, να πάμε σε σύνθεση απόψεων. Σε μια λογική να δούμε μεσοπρόθεσμα το κοινό τους συμφέρον. Δεν το καταφέραμε αυτό. Μου το είχε πει και ο Ινφαντίνο αυτό στην πρώτη συνάντηση που είχαμε. Μου είπε ”ένα πρόβλημα έχεις, να βάλεις τους τέσσερις στη χώρα σου στο ίδιο τραπέζι”».

Διαβάστε επίσης

Back to top button