Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι δηλώσεις του Χιμένεθ και του Τσιγκρίνσκι

Ο προπονητής της Ένωσης,Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ , τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παλέψει, να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να διεκδικήσει τις πιθανότητες.

Για μια ενδεχόμενη έκπληξη «Είναι αλήθεια πως στο σημερινό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να εκπλήξεις τον αντίπαλο, λόγω της τεχνολογίας που υπάρχει. Αλλά στο ποδόσφαιρο, όσο και να γνωρίζεις τον αντίπαλο, εμείς ξέρουμε πως η ΤΣΣΚΑ είναι δεμένη, πάντα υπάρχει περιθώριο έκπληξης. Για παράδειγμα, είναι έκπληξη τα δυο γκολ που δεχθήκαμε στο ΟΑΚΑ. Ενώ τα είχαμε δουλέψει, η ΤΣΣΚΑ μας έκανε έκπληξη».

Για το γρήγορο γκολ «Είμαστε επαγγελματίες, θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το βασικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη, θα είναι κάτι φανταστικό. Το βασικό όμως είναι, να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Υπάρχει κίνητρο στην ΑΕΚ μετά το 0-2; «Όταν έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό σαν αυτό που έχω στα χέρια μου, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και αυτό διότι μιλάμε για πολύ καλούς επαγγελματίες και πολύ καλά παιδιά. Αυτό που κάναμε εμείς κατά την διάρκεια του δευτέρου γύρου της περσινής σεζόν, ήταν μια καταπληκτική δουλειά. Βασιζόμενος στην δουλειά αυτή, τόσο εμείς και ο κόσμος μας, είχαμε όρεξη για να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα».

Για την οικονομική κρίση, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ «Είναι γεγονός πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος καταφεύγει στο ποδόσφαιρο και στο πάθος που έχει για το άθλημα για να ξεχνιέται. Γι αυτό και νιώθουμε έναν λόγο παραπάνω πιο υποχρεωμένοι να δώσουμε χαρά σ’ αυτόν τον κόσμο, που ενώ έχει προβλήματα, καταφεύγει στο ποδόσφαιρο και ασχολείται πολύ και το αγαπάει»

Για την τακτική του αυριανού παιχνιδιού; « Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, η τακτική που ήθελα, ήταν να σταματήσω την επιθετική ανάπτυξη της ΤΣΣΚΑ. Και νομίζω πως τα καταφέραμε, μέχρι ενός σημείου. Και ο Μπακάκης έκανε καταπληκτική δουλειά και απέδειξε πως μπορεί να παίξει οπουδήποτε χρειαστεί. Δεν αποκλείω να σκεφτούμε να κάνουμε αύριο κάτι καινούργιο. Στο ποδόσφαιρο το πλέον σημαντικό είναι να προσπαθείς. Μετά μπορεί να μην κερδίσεις. Αλλά το σημαντικό είναι να παλεύεις και να προσπαθείς».

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας συνέντευξη Τύπου.

Η «υπόσχεση» προς τον κόσμο «Είναι γεγονός πως προερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν ερχόμαστε σαν φαβορί. Πρέπει να βασιστούμε στη συνολική προσπάθεια της προηγούμενης σεζόν. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν τα πάντα, από την μια στιγμή στην άλλη. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι, παρά μόνο πως θα τα δώσουμε όλα».

Για το πρώτο ματς και τα λάθη «Κάθε παιχνίδι, μπορεί να αποτελέσει μάθημα για εμάς. Είχαμε ένα αποτέλεσμα απέναντι σε αντίπαλο που δεν ήταν ξεκάθαρα ανώτερος. Κάθε ματς, θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε σαν μάθημα, για να διορθώνουμε τα λάθη μας. Και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε παίκτης θα πρέπει να δείχνει ξεχωριστά τον καλό του εαυτό, για να μπορέσει συνολικά η ομάδα να πετύχει πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button