Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η viral αντιναζιστική εξέδρα της Λέγκια δυστυχώς δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται…

Οι οπαδοί της Legia είναι γνωστοί για τις ακροδεξιές τους απόψεις.

Οι οπαδοί της Legia Βαρσοβίας στο παιχνίδι τους με την Αστάνα, τίμησαν με ένα φοβερό coreo την 73 επέτειο την εξέγερσης της Βαρσοβίας από τον πολωνικό αντιστασιακό στρατό και την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί.

Στο παρακάτω video, η εικόνα του coreo σε συνδυασμό με την πολεμική σειρήνα προκαλεί ανατριχίλα.

Το πιο ανατριχιαστικό βέβαια, είναι ότι όπως βλέπετε και στην λεζάντα του coreo, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη ναζί, άλλα αναφέρεται στην σφαγή που έκαναν οι Γερμανοί. Αυτό δεν έγινε τυχαία, οι οπαδοί της Legia δεν έκαναν το coreo τους σαν δείγμα αντι-ναζισμού, άλλα αντι-γερμανισμού, καθώς και οι ίδιοι είναι νεοφασίστες και εθνικιστές.

https://youtu.be/zNdggoXkAGE

Σύμφωνα λοιπόν με τους οπαδούς της Legia, δεν φταίει ο ναζισμός για τους χιλιάδες συμπολίτες τους που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, άλλα οι Γερμανοί.

Ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά είναι ένα ιδεολογικό ρεύμα αρκετά διαδεδομένο μεταξύ των ακροδεξιών Πολωνών εθνικιστών. Οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα τους υπέφερε τα πάνδεινα κάτω από τη μπότα του Γερμανού κατακτητή αλλά αποσιωπούν συγκεκριμένα τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα εναντίων των Πολωνών Εβραίων, συνδυάζουν τον αντιγερμανισμό τους με το παραδοσιακό μίσος τους για τους Ρώσους και το σοβιετικό καθεστώς, ή με άλλες ξενόφοβες και μισαλλόδοξες αντιλήψεις.

Ανάμεσα στα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικής βίας από οπαδούς της Legia εναντίον ξένων (όπως αυτό ή αυτή η κίνηση που έκανε το ακροδεξιό Breitbart να τους αγαπήσει ) συγκαταλέγεται και η ολική τους άρνηση στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ προσφύγων, με χιλιάδες οπαδούς της εξέδρας να αναρτούν πανό με συνθήματα ενάντια στο ισλάμ και την τρομοκρατία.

Πηγή: luben.tv

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button