Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

«Πάλευα με την ψυχή μου…»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Χάλκινου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλητή, Ηλία Παγκαλίδη για την μεγάλη επιτυχία με την Εθνική ομάδα Πάλης.

Ο Ηλίας Παγκαλίδης, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία του. Αναφέρθηκε στην συμβολή των καμπ προετοιμασίας που έκανε η ομοσπονδία, καθώς και στο γεγονός ότι οι Ελληνες παλαιστές έχουν ανέβει επίπεδο. 

ΕΡ: Ηλία, συγχαρητήρια κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ηταν κάτι που το περίμενες και έχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις πετύχει;

«Είναι η αλήθεια ότι αυτές τις μέρες είμαι υπερβολικά χαρούμενος. Το μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ονειρευόμουνα πολλά χρόνια και τελικά έγινε πραγματικότητα. Είναι κάτι το μοναδικό. Απίστευτο συναίσθημα».

ΕΡ: Πίστευες ότι θα καταφέρεις να ανέβεις στο βάθρο;
«Ημουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πίστευα σε μια διάκριση. Ο βασικός μου στόχος, όμως, ήταν το Παγκόσμιο Παίδων που θα γίνει στην Ελλάδα. Πέρυσι είχα πάει να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό και για να αποκομίσω εμπειρίες. Θεωρώ πως αυτή η αποτυχία με βοήθησαν να βελτιωθώ».

ΕΡ: Παρόλα αυτά είδαμε ότι οι αγώνες σου κρίθηκαν στα σημεία και ήταν πολύ δύσκολα ματς. Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που σε έκανε να ξεχωρίσεις;

«Η κλήρωση δεν με ευνόησε καθόλου, για μία ακόμη φορά. Επρεπε όμως, να παλέψω σίγουρα και να είμαι συγκεντρωμένος. Η υπομονή και η πίστη στην τακτική μου και το γεγονός ότι πίστεψα στις δυνατότητές μου ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε. Μέτρησαν νομίζω ότι πάλευα με το μυαλό και την ψυχή μου». 

ΕΡ: Οι αντιδράσεις του κόσμου για την επιτυχία σου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για σένα;

«Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Είναι ωραίο να βλέπεις τόσους πολλούς να πιστεύουν σε σένα να σε σέβονται και να σου στέλνουν συγχαρητήρια. Μόνο όταν το ζήσεις θα καταλάβει το συναίσθημα».

ΕΡ: Οι επιτυχίες της ελληνικής Πάλης το τελευταίο διάστημα είναι πολλές. Εχουμε ανέβει επίπεδο σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια;

«Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια η ελληνική Πάλη είναι ανεβασμένη και οι επιτυχίες πιο παλιά ήταν πραγματικά σπάνιες. Γίνονται ολοένα και ποιοτικότερη δουλειά στα σωματεία και στις προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων. Αν εξαιρέσεις τον Πιλίδη, που πιστεύω ότι θα παραμείνει για πολλά χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο, όλοι οι Ελληνες αθλητές δείχνουν ότι ανεβαίνουν. 

ΕΡ: Πόσο σας βοήθησαν τα καμπ προετοιμασίας που έκανε η ομοσπονδία

«Τα καμπ ήταν ένα κομμάτι που έλειπε και φέτος που έγιναν δυνατές προετοιμασίες. Τα αποτελέσματα στο σύνολο των αθλητών ήταν ακόμα καλύτερα και αυτό οφείλεται στα καμπ».

ΕΡ: Είσαι από μια παλαιστική οικογένεια, μιας και ο πατέρας σου ήταν πρωταθλητής Ελλάδος και πλέον είναι ομοσπονδιακός προπονητής. Πως είναι το συναίσθημα να ξεπερνάς τον πατέρα σου;

«Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να κάνεις κάτι που αγαπάς και συνεχίζεις την πορεία που είχε κάνει ο πατέρας σου. Προσπαθούσα να πάω πιο ψηλά και πιο ψηλά, από τον πατέρα μου κι αυτό μου έδινε συνέχεια κίνητρο»

ΕΡ: Είναι πιο δύσκολο όταν ο πατέρας σου είναι και προπονητής σου;

«Ποτέ δεν συνάντησα κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι αυτό με κάνει πιο υπεύθυνο. Με βοήθησε πολύ. Γιατί στην προπόνηση είναι ο δάσκαλος και ο προπονητής και στο σπίτι ο πατέρας. Υπάρχει αυτή η πειθαρχία». 

ΕΡ: Από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων στην Αθήνα. Μια ξεχωριστή για εσάς διοργάνωση, καθώς θα παίξετε για πρώτη φορά μπροστά στους συγγενείς σας και στους φίλους σας?

«Αρχικά βλέπω τη διοργάνωση σαν μια μοναδική εμπειρία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτή την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε συγγενείς και φίλους και υποστηρικτές μας. Με αγωνία περιμένουμε όλοι οι αθλητές αυτή την διοργάνωση. Ελπίζω να πετύχουμε πολλές νίκες και να πανηγυρίσουμε σε ένα γεμάτο στάδιο από Ελληνες. 

ΕΡ: Σε ποιον θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

«Πρώτα από όλα στην οικογένεια μου. Πάντα πίστευαν σε μένα και ήταν δίπλα μου. Στον πατέρα μου και τον δάσκαλο μου Γιώτη Χεριστανίδη και του Δημήτρη Τσεκερίδη. Οσο αναλογεί σε μένα αυτή η επιτυχία, άλλο τόσο αναλογεί και στους προπονητές μου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button