FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Υγιεινός περίπατος για τον ΠΑΣ Λαμία!(vids)

Αυτός ναι είναι ΠΑΣ Λαμία! Στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία έπαιξε εκτός έδρας με τον Απόλλων Σμύρνης, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με νίκη… και με εκπληκτική εμφάνιση.

Με σκορ 0-3 αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά του στη SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος πέρασε από την Ριζούπολη και από τον Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ο Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος είχε και ασίστ αλλά και γκολ και μάλιστα… μαγικό!

Το ματς:

Ο Απόλλων ήταν αυτός που προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως η αμυντική λειτουργία της Λαμίας ήταν άψογη και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλη επίθεση.

Στο 13΄ο Μπερτόλιο βρήκε με άψογο τρόπο την κίνηση του Τάσου Καραμάνου, ο Έλληνας σέντερ φορ έγινε κάτοχος της μπάλας, πήγε να «σκάψει» τον Αστρά αλλά η εξέλιξη της φάσης ήταν άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, ο Πίτι επιχείρησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση το τέρμα του Απόλλωνα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Μπαράλες με τη σειρά του και αυτός απείλησε με σουτ από το ημικύκλιο όμως και αυτή η φάση κατέληξε άουτ.

Έπειτα στο ματς είχαμε μία μικρή πτώση του ρυθμού, αλλά στο 30΄ο Ρόσι έβγαλε ωραία πάσα στον Ναζλίδη εντός της περιοχής της Λαμίας, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού πέρασε ψηλά άουτ…

Ο Καραμάνος προσπάθησε λίγο αργότερα να ανοίξει το σκορ όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Έλληνας φορ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα καθώς τη βρήκε με το καλάμι και την έστειλε άουτ.

Στο 37΄εκτέλεση φάουλ του Πίτι στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ προσπάθησε να κερδίσει τον Αστρά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον ΠΑΣ Λαμία να έχει 5 τελικές προσπάθειες σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που είχε μόλις 2. Επίσης η κατοχή της μπάλας ήταν εμφανώς υπέρ του ΠΑΣ με 60%, έναντι 40% του Απόλλωνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καταπληκτική για τον ΠΑΣ Λαμία, καθώς ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Αστρά σε φάση τετ α τετ για τον Έλληνα μπακ και ο Βρέσκας έδωσε πέναλτι.

Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο πλασέ ευστόχησε για το 0-1… Καταπληκτική κάθετη πάσα του Μπερτόλιο στον Βασιλαντωνόπουλο, τον ο οποίο έβγαλε σε θέση τετ α τετ με μία απλή πάσα.

Στο 54΄ο Απόλλων πήγε να απαντήσει στο γκολ του Μπαράλες. Μεγάλη ευκαιρία με τον  Γκίνο να κάνει το γύρισμα, σουτ στην κίνηση του Ντ’ Ούρσο στην κίνηση από θέση μέσα αριστερά, διώχνει σωτήρια ο Κάτσικας.

Τρία λεπτά αργότερα, σουτ Βάρκα από θέση μέσα δεξιά, κόντρα και κόρνερ. Εκτελεί ο Ρώσση από τα δεξιά, μαζεύει ο Κάτσικας.

Στο 62΄ήρθε το 0-2 για τη Λαμία, αλλά το θέμα είναι το πως ήρθε! Μπαράλες σε Μπερτόλιο με τακουνάκι σε Καραμάνο, νέο τακουνάκι σε Μπερτόλιο ξανά, σουτ ο τελευταίος από θέση τετ α τετ και 0-2. Υπέροχο τέρμα. Ένα πραγματικό highlight και ένα από τα καλύτερα τέρματα που έχουμε δει φέτος στο πρωτάθλημα.

Το ματς μετατράπηκε σε υγιεινό περίπατο για τον ΠΑΣ Λαμία, καθώς στο 70΄και έπειτα από σέντρα-σουτ του Βάντερσον, ο Μάτι Οριουέλα έκανε λάθος διώξιμο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας με αυτογκολ το 0-3.

Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, η Λαμία είχε και πάλι την κατοχή τη μπάλας, ο Απόλλων είχε κάποια ξεσπάσματα, στα οποία προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα, όμως δεν τα κατάφερε.

Το 0-3 έμεινε έως το τέλος του αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε την πρώτη του νίκη στην έδρα της Ριζούπολης στο πλαίσιο της SuperLeague και έκλεισε με «τριάρα» τη φετινή καταπληκτική σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Αστράς, Βαφέας, Κοντοές, Οριουέλα, Ρώσση, Γκίνο, Αγρόδημος, Γαρουφαλιάς, Ντούρσο, Βάρκας, Ναζλίδης

Αναπληρωματικοί: Μπίφσας, Ζερβόπουλος, Χριστόπουλος, Οικονομόπουλος, Κοντογιαννόπουλος, Ναδάλες, Ακόστα

ΠΑΣ Λαμία: Κατσίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπαράλες, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Πίτι, Δημούτσος, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Ασούμπρε, Αναστασιάδης, Τομάς, Τσούκαλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button