Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Riot θα πληρώσει πρόστιμο… λόγω του Έντγκαρ Ντάβιντς!

Η εταιρεία θα πληρώσει αποζημίωση στον Έντγκαρ Ντάβιντς.

Μετά και την υπόθεση που βασανίζει την Riot με την περίπτωση του Mobile Legends φαίνεται πως η εταιρεία έχει κι άλλα τρεχάματα με τα δικαστήρια. Αυτή τη φορά όμως η επίθεση γίνεται σε βάρος της Riot με αφορμή την κυκλοφορία του Striker Lucian skin που κατέφθασε στο League of Legends κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014.

Το skin φέρνει νέους μπελάδες στην Riot, καθώς έφτασε στα μάτια του παλαίμαχου Ολλανδού ποδοσφαιριστή Edgar Davids που ισχυρίζεται πως το skin βασίζεται σε αυτόν και ο ίδιος κατέθεσε καταγγελία. Το εντυπωσιακό γεγονός της όλης υπόθεσης είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τον Davids.

Η ίδια η Riot δεν δέχθηκε τις ομοιότητες που φέρει το skin με τον Davids, και ισχυρίστηκε πως οι παίκτες του LoL δεν υπήρχε περίπτωση να τους μπέρδευαν. Ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα της Riot και δικαιολογημένα αν ανατρέξουμε σε ένα tweet που είχε γίνει το 2014 από την Baconhawk που είναι Riot QA Analyst:

For all you wondering, Striker Lucian was inspired by soccer pro Edgar Davids~ pic.twitter.com/Jf6nlYVmKW

— Baconhawk???? (@missbaconhawk) 5 Ιουνίου 2014

Το παραπάνω post στο Twitter προδίδει την έμπνευση του Striker Lucian από τον Edgar Davids οπότε δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το δικαστήριο για την απόφαση του. Η ποινή της Riot είναι απροσδιόριστη, ωστόσο πληροφορίες λένε πως ο Edgar Davids θα λάβει μια αποζημίωση με βάση τα έσοδα που είχε η Riot από το skin Striker Lucian. Να τονίσουμε πως οι δημοσιογράφοι της Riot αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις περί του θέματος.

πηγή: gameworld.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button