Άλλα αθλήματαΤοπικά Σπορ

Κάτω Τιθορέας MTB Race 2018: Η τέλεια ευκαιρία και μία αξέχαστη διαδρομή!

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018 είναι προ των πυλών, με δύο μόλις εβδομάδες να απομένουν για την εκκίνησή του! Πέρα όμως από ένα ξεχωριστό αθλητικό event, ο αγώνας στην Κάτω Τιθορέα αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για μία πολύ όμορφη διήμερη ή τριήμερη εκδρομή.

Παρακάτω σας παραθέτουμε οκτώ λόγους για τους οποίους αξίζει να αφιερώσετε δύο ή και τρεις μέρες εκμεταλλευόμενοι τον αγώνα στην Κάτω Τιθορέα.

1.Πολύ Κοντά στην Αθήνα

Ένας από τους βασικότερους λόγους που η ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας προσφέρεται για εκδρομή είναι η απόστασή της από την Αθήνα. Η Κάτω Τιθορέα απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, απόσταση που αντιστοιχεί σε ταξίδι μίας με μιάμισης ώρας κατά προσέγγιση.

2.Όμορφη Διαδρομή

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η διαδρομή προς Κάτω Τιθορέα είναι ιδιαίτερα απολαυστική. Είτε με τρένο είτε με αυτοκίνητο είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα απολαύστε τη διαδρομή.

3.Η κατασκήνωση στον εσωτερικό ή στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου

Για όσους επιθυμούν να κατασκηνώσουν, το σχολείο προσφέρεται για τις ανάγκες του αγώνα, τόσο ο εσωτερικός του χώρος για όσους επιλέξουν να κοιμηθούν με sleeping bags, όσο και ο περιβάλλοντας χώρος  για όσους θέλουν να στήσουν σκηνή. Δίπλα μάλιστα από το σχολείο υπάρχει ένα μικρό δασίλιο, το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα σκιερό και δροσερό μέρος στους επίδοξους κατασκηνωτές.

4.Η Κάτω Τιθορέα

Αν και όχι πολύ δημοφιλής, η Κάτω Τιθορέα αποτελεί ένα πολύ έξυπνο εναλλακτικό προορισμό. Ο ίδιος ο οικισμός δεν είναι μικρός, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοί του αγγίζουν τους 3.000 σε αριθμό, ενώ την ίδια στιγμή  υπάρχουν πράγματα που αξίζει κανείς να δει στην πόλη, όπως για παράδειγμα  η προτομή του Φιλοποίμηνος Φίνου, του μεγάλου παράγοντα και πρωτοπόρου του ελληνικού κινηματογράφου, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κάτω Τιθορέα. Την ίδια στιγμή στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να ανακαλύψει κανείς το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας, την ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας, τα ερείπια της αρχαίας Τιθορέας ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού της Άνω Τιθορέας, τη σπηλιά στην οποία έζησε και έδρασε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, κ.α., και μάλιστα μέσα από τη διαδρομή του αγώνα.

5.Ο Παρνασσός

Η τοποθεσία της Κάτω Τιθορέας είναι ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς βρίσκεται στις πλαγιές ενός από τα πιο όμορφα βουνά της χώρας, του Παρνασσού. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η Κάτω Τιθορέα είναι σε υψόμετρο, σχετικά πεδινό, σαν οροπέδιο, χωριά όμως της ευρύτερης περιοχής είναι πάνω στην πλαγιά, προσφέροντας στον επισκέπτη επιλογές για όλα τα γούστα.

6.Ο  αγώνας του Σαββάτου, ΜΤΒ Circuit, και η καινούργια διαδρομή

Την πρώτη μέρα του αγώνα θα διεξαχθεί διασυλλογικός αλλά και open αγώνας  ΜΤΒ Circuit. Στον αγώνα αυτό θα συμμετέχουν αθλητές  όλων των ηλικιών, πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες.  Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγώνα αποτελεί η ειδική πίστα σε δασίλιο δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό που κατασκευάστηκε ακριβώς για τις ανάγκες του αγώνα.

    

7.Η βιντεοσκόπηση του αγώνα και τα highlights στην πλατεία της Κάτω Τιθορέας το βράδυ του Σαββάτου

Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο αγώνας θα βιντεοσκοπείται. Ο αγώνας, οι απονομές, τα αστεία και παράξενα, όλα θα καλύπτονται και θα παρουσιαστούν στα highlights της διοργάνωσης το βράδυ του Σαββάτου. Στόχος της διοργάνωσης είναι όλη η μέρα να κυλίσει σε εορταστικό κλίμα, σαν ένα όμορφο αθλητικό φεστιβάλ.  Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι η Κάτω Τιθορέα βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο διεξαγωγής του αγώνα προσφέροντας επιλογές σε φαγητό και περιήγηση στην πόλη, το Σάββατο του Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018 υπόσχεται να είναι γεμάτο και χαλαρωτικό ταυτόχρονα.

8. Οι αγώνες Open της Κυριακής: η τέλεια ευκαιρία για τους γονείς να συνδυάσουν τη συνοδεία των παιδιών τους με τη δράση

Σε όσους γονείς παρευρεθούν για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στον αγώνα του Σαββάτου, δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος στους αγώνες Open της Κυριακής. Με τον τρόπο αυτό έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία γεμάτη διήμερη ή και τριήμερη εκδρομή σε πανέμορφα μέρη και μονοπάτια κρυμμένους θησαυρούς, που προσφέρονται μάλιστα πρώτη φορά για ποδηλατικούς αγώνες.

Γνωρίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018 αποτελεί μία πολύ ξεχωριστή αφορμή για εκδρομή. Η απόσταση από την Αθήνα και οι ιδιαιτερότητες του αγώνα τον καθιστούν την τέλεια ευκαιρία για απόδραση, για μία εκδρομή που αν μη τι άλλο αναμένεται να σας μείνει αξέχαστη!!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button