Άλλα αθλήματα

«Ο αθλητισμός βασικός πυλώνας της κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης»

«Καταφέραμε και βάλαμε στο χάρτη του ευρωπαϊκού τένις το Αιγαίο, τη Λέσβο και τη Ρόδο, όπου θα διεξάγονται στο εξής τα τουρνουά τένις Nέων, από τα οποία μαζεύονται οι πόντοι για την παγκόσμια κατάταξη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Μυτιλήνη, o υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Για ένα δεκαήμερο τουλάχιστον 250 αθλητές με τους συνοδούς τους θα έρχονται σε αυτά τα νησιά, με τα αντίστοιχα οφέλη για την ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Βασιλειάδης ενώ ανέφερε επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός για τις διοργανώσεις ««Ρεγκάτα του Αιγαίου», ώστε να υπάρχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις τοπικές οικονομίες, σε μια εποχή που σιγά σιγά επιλύεται το μεγάλο πρόβλημα των ναυταθλητικών ομίλων, να καθελκύουν νόμιμα αθλητικά σκάφη στη θάλασσα.

«Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα πυλώνα ανάπτυξης, μέσω του αθλητικού τουρισμού. Στόχος είναι πώς να αναπτύξουμε με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής δράσεις οι οποίες θα μπορέσουν να μας διασφαλίσουν μια τουριστική και αθλητική κίνηση σε όλη τη διάρκεια του έτους. Χρειαζόμαστε στρατηγικό σχεδιασμό και εάν δεν ξεκινήσουμε τώρα δεν θα γίνει τίποτε».

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην διάσταση του αθλητισμού ως βασικού πυλώνα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της κοινωνικής ένταξης. «Σε έναν αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι ντόπιοι και μετανάστες αλλά άνθρωποι που παίζουν μαζί με ένα κοινό σκοπό και αυτό τους ενώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button