Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Απίστευτο: Παιχνίδι έγινε χωρίς να έχει προπληρωθεί ο διαιτητής

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Το ματς της πρεμιέρας της Super League 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπρεπε να ξεκινήσει καθώς δεν είχε προπληρωθεί ο διαιτητής.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Το ματς της πρεμιέρας της Super League 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπρεπε να ξεκινήσει καθώς δεν είχε προπληρωθεί ο διαιτητής.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά παράξενα, πάντοτε όμως προκύπτει και κάτι πιο παράξενο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, ωστόσο υπήρχε ένα παιχνίδι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα super-fm.gr το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν θα έπρεπε να είχε αρχίσει ποτέ, καθώς η ομάδα της Πάτρας δεν είχε προπληρώσει στην ΕΠΟ την διαιτησία του αγώνα.

Βάσει των κανονισμών που ισχύουν οι ΠΑΕ οφείλουν να προπληρώνουν την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα τις διαιτησίες των αγώνων τους, το κόστος των οποίων είναι 3.500 ευρώ ανά παιχνίδι της Super League 2. Στο τέλος κάθε μήνα γίνεται η τελική εκκαθάριση, αν τυχόν υπάρξουν προσθαφαιρέσεις ως προς τα ποσά.

Η Παναχαϊκή από την πλευρά της όφειλε να έχει προπληρώσει την διαιτησία, για τον αγώνα με τους Ηπειρώτες, κάτι το οποίο και δεν έγινε. Όσον αφορά τις συνέπειες για τους «κοκκινόμαυρους» προς το παρόν θα τους ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, οι οποίοι έχουν κληθεί σε απολογία την προσεχή Τρίτη (8/10) στις 12:00 το πρωί.

Έπειτα από τα παραπάνω γεννιούνται δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι ότι αφού δεν προπληρώθηκε η διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα, γιατί η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στον ορισμό του και το δεύτερο πως ο διαιτητής Γρατσάνης του συνδέσμου Τρικάλων δέχτηκε να αρχίσει το παιχνίδι, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 67 παράγραφος 6 του κανονισμού «Σύστημα διαιτησίας ποδοσφαίρου, κανονισμός υλοποίησης και εφαρμογής» ο διαιτητής δεν ξεκινάει το παιχνίδι αν δεν γίνει η σχετική πληρωμή.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button