Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

«Η προετοιμασία μου ήταν σκληρή αλλά ήθελα μετάλλιο…»

Διάβαστε τις δηλώσεις τις χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Μαρίας Πρεβολαράκης.

Από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά πίσω. Αυτή είναι η πορεία της Μαρίας Πρεβολαράκη. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια ξεκίνησε ονειρικά την καριέρα της, αλλά ένας τραυματισμός στον αυχένα την άφησε πολύ πίσω. Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εχει βρει τον καλό της εαυτό και δεν αφήνει κανένα βάθρο …απάτητο! Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι, όπως και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ότι είναι μία μοναδική αθλήτρια.

Η Μαρία Πρεβολαράκη, από την Γαλλία (σ.σ. επιστρέφει στην Ελλάδα την Κυριακή), μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μεγάλη της επιτυχία. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας, στο ρόλο του φαβορί που την έχρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και φυσικά στον τραυματισμό της που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ζήτησε επίσης από τον κόσμο να έρθει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων  Κορασίδων που θα γίνει από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει, όσους την στήριξαν για να φτάσει στην κορυφή.
ΕΡ: Μαρία, κατέκτησες ακόμη ένα μετάλλιο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο αρχικός σου στόχος πραγματοποιήθηκε;

«Ηθελα να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την αρχή είχα υψηλούς στόχους και δούλεψα σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να το πετύχω. Η προετοιμασία μου ήταν σκληρή και η ζέστη στην Αθήνα την έκανε ακόμα δυσκολότερη. Όμως ήμουν συγκεντρωμένη στον στόχο μου. Γι αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια». 

ΕΡ: Μετά το Ευρωπαϊκό, μετάλλιο και στο Παγκόσμιο, πλέον βρίσκεις ξανά τον εαυτό σου;
 «Το χειρουργείο στον αυχένα με κράτησε αρκετά πίσω, αλλά σιγά -σιγά βρίσκω τον εαυτό μου. Το μόνο που εύχομαι είναι να συνεχίσω χωρίς τραυματισμούς. Να μπορώ να προπονούμαι ελεύθερα και χωρίς τραυματισμούς. Ετσι θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

ΕΡ: Θα μπορούσες κάλλιστα να πήγαινες στον τελικό. Στον προημιτελικό έχασες δικό σου παιχνίδι από την αθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τι συνέβη σε εκείνα τα τελευταία δευτερόλεπτα; 
«Δεν είχα καταλάβει ότι μου είχαν δώσει δύο πόντους και ότι με την ισοπαλία θα περνούσα εγώ. Το σκορ ήταν 4-4 και ρίσκαρα. Η αντίπαλός μου, πήρε δύο σημεία κι έχασα. Συμβαίνουν αυτά. Δεν το σκέφτομαι, όμως. Μπορεί να είχα κερδίσει αυτόν τον αγώνα και να έκανα μετά δύο ήττες και να μην έπαιρνα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενη για το χάλκινο».

ΕΡ: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε είχε τρίτο φαβορί στη διοργάνωση. Και τελικά κατάφερες να ανέβεις στο βάθρο. Είναι δυσκολότερο να αγωνίζεσαι όταν είσαι φαβορί;
«Είναι δυσκολότερο σαφώς όταν σε δίνουν ως φαβορί γιατί οι ξένες αποστολές σε παρακολουθούν και αναλύουν τους αγώνες σου περισσότερο. Προσπαθούν να βρουν τα αδύνατά σου σημεία και γενικότερα σε υπολογίζουν περισσότερο».

ΕΡ: Μαρία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων ? Κορασίδων που διεξάγεται στην Αθήνα πλησιάζει. Πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση για την Ελλάδα και τι εύχεσαι στους Ελληνες αθλητές και κυρίως στον Πιλίδη, που προπονείστε μαζί;
«Θα ήθελα να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στα Ανω Λιόσια από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου να δούμε μαζί τους αγώνες και να παρακολουθήσουμε μαζί τις προσπάθειες των αθλητών. Είναι πολύ σημαντική αυτή η διοργάνωση για την Ελλάδα και πιστεύω ότι οι αθλητές μας θα τα πάνε πολύ καλά και θα έρθουν επιτυχίες. Οσον αφορά στον Πιλίδη, είναι ένας μεγάλος αθλητής που ήδη έχει γράψει ιστορία. Πιστεύω πως θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Είναι η ώρα του. Εχει δουλέψει πολύ σκληρά και είναι αφοσιωμένος στον στόχο του. Πιστεύω ότι θα κατακτήσει το χρυσό». 

ΕΡ: Τέλος, σε ποιον θέλεις να αφιερώσεις το μετάλλιό σου;
«Σίγουρα στον προπονητή μου τον Μόησεν Παργιαει και έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουμε τις διακρίσεις. Στην οικογένεια μου και τον πατέρα μου που με οδήγησε σε αυτό το άθλημα. Τους παρτενέρ μου που θεωρώ ότι είναι το βασικότερο κομμάτι της προετοιμασίας γι’αυτό θα ήθελα να τους αναφέρω και ονομαστικά είναι οι: Γιώργος Πιλιδης, Φώτης Παπαδάκης, Γιώργος Κυβελωφ, Παναγιώτης Ιωακιμιδης, Χρήστος Λοϊζιδης και Μιχάλης Σιδηρόπουλος. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συλλόγους, από τους οποίους προέρχονται και οι παρτενερ μου, Ατλα Καλλιθέας και Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου και τους προπονητές των συλλόγων που πάντα έχουν την πόρτα τους ανοιχτή για εμένα και με βοηθηθούν κάθε φορά».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button