Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έτσι είδε το ΠΑΣ Λαμία-Ολυμπιακός η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ!

Δείτε το match report της ΠΑΕ Ολυμπιακός…

Διπλασίασε τις νίκες του ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2 στα 2, καθώς επικράτησε και του ΠΑΣ Λαμία για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το… καθήκον του έκανε ο Θρύλος κόντρα και στον ΠΑΣ Λαμία, καθώς επικράτησε στην ουδέτερη έδρα του Περιστερίου με 1-0, χάρις σε γκολ του Κώστα Φορτούνη. Οι πρωταθλητές Ελλάδος προέρχονταν από μία δύσκολη εβδομάδα, με τη μεγάλη νίκη στην Κροατία και την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League και ήθελαν να πετύχουν τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Λαμίας για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τον μήνα Αύγουστο ενόψει και της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο Θρύλος έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα και συνεχίζει τις υποχρεώσεις του αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ρέτσος και Μίλιτς. Ο Ζιλέ με τον Οτζίτζα ήταν στο «6» και στο «8» αντίστοιχα, ενώ μπροστά τους, ως «δεκάρι», ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Στην επίθεση ήταν ο Μπεν, τον οποίο πλαισίωναν από αριστερά ο Μάριν και από δεξιά ο Πάρντο. Για την ιστορία, ο Θρύλος αγωνίστηκε, για πρώτη φορά εφέτος, με τη δεύτερη, πορτοκαλί εμφάνισή του. Αμέσως μετά την πρόκριση επί της Ριέκα, στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, o Ολυμπιακός καλούταν να επιδείξει συγκέντρωση. Ο κάθε στόχος είναι, για την ομάδα μας, απολύτως ξεχωριστός και το πρωτάθλημα παραμένει πάντοτε η Νο1 επιδίωξη για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι είχαν μπροστά τους ένα δύσκολο και παράλληλα σημαντικό έργο. Να αφήσουν στην άκρη την Ευρώπη και τις προκλήσεις της (Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ).

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του ματς. Με τον Μάριν να βγαίνει πολύ στον άξονα και να ζητάει την μπάλα, ο Φορτούνης είχε την άνεση να κινείται περισσότερο ελεύθερα και να πηγαίνει προς την περιοχή. Σε αυτό βοηθούσε και ο Οτζίτζα, με τις τοποθετήσεις του. Οι δύο πρώτες ευκαιρίες στο ματς ανήκαν στους «γηπεδούχους», οι οποίοι έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, όταν η ομάδα μας έχανε την μπάλα. Ο Οτζίτζα συνεργαζόταν καλά με τον Πάρντο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ομάδα μας. Ο Μπεν έκανε ωραίες κινήσεις στην επίθεση, ήταν μέσα στις φάσεις και άνοιγε χώρους για Μάριν και Φορτούνη (κυρίως).

Ο Θρύλος πήρε προβάδισμα με τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αξιοποίησε το πέναλτι πάνω στον Πάρντο. Πέναλτι το οποίο δεν χωράει, φυσικά, καμία αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή στον αγώνα, δίχως να έχει τις μεγάλες φάσεις. Η Λαμία έδινε το 200%, όπως κάνουν άλλωστε όλες οι ομάδες απέναντι τους πρωταθλητές. Το δοκάρι του Βουό στο 35’ ήταν ένα «καμπανάκι» για τον Μπέσνικ Χάσι και τους ποδοσφαιριστές του, ότι το 1-0 ήταν εύθραυστο και πως το ματς είχε ακόμη δρόμο.

Η επανάληψη άρχισε με το σκορ στο 0-1 και τον Ολυμπιακό δίχως αλλαγή. Ο Ζιλέ με τον Οτζίτζα συνέχισαν την ατελείωτη δουλειά τους στον άξονα. Και οι δύο Βέλγοι ποδοσφαιριστές είχαν τον έλεγχο της μπάλας, σε άμυνα και επίθεση. Μάριν και Φορτούνης άλλαζαν διαρκώς θέσεις (αριστερά και κέντρο) και δημιουργούσαν πονοκεφάλους στον Μπάμπη Τεννέ. Σταθερός αμυντικά ήταν ο Μίλιτς, πολλές κούρσες έκανε από δεξιά ο Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός είχε καλές συνεργασίες με τον Πάρντο. Λίγο πριν το 65’ ο Ανσαριφάρντ μπήκε στο ματς, αντί του Μπεν και με το «καλησπέρα» έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Λαμίας. Σε συνεργασίες είτε με τον Φορτούνη, είτε με τον Πάρντο, ο Ιρανός έφτασε γρήγορα κοντά στο γκολ, το οποίο μάλιστα σε μία φάση (αυτή του 67’) έχασε μάλλον από… υπερβολική σιγουριά. Η φάση του 70ού λεπτού, με την αποβολή του Χρβόγε Μίλιτς, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Μπέσνικ Χάσι σήκωσε άμεσα τον Φιγκέιρας, προκειμένου να τον ρίξει στο ματς, αντί του Μάριν. Ο Γερμανός άφησε τη θέση του στον μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρασε αμέσως αριστερά στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε, πλέον, σε θέση πιεστική, να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Η δεύτερη αλλαγή του Θρύλου έγινε κοντά στο 80’, με τον Σεμπά να μπαίνει στο ματς, αντί του Φορτούνη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γύρισε τη διάταξη σε 4-4-1, με τον Βραζιλιάνο να πηγαίνει αριστερά. Ζιλέ και Οτζίτζα διατήρησαν τον έλεγχο του άξονα και ο Ανσαριφάρντ ήταν ο μοναδικός προωθημένος, στην επίθεση. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ο Θρύλος έκλεισε τη δύσκολη αυτή εβδομάδα ιδανικά, κάνοντας το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα.

Το φίλμ του αγώνα:

5′ Σουτ από τον Πίτι, εντός περιοχής, ο Καπίνο όμως με άψογη τοποθέτηση, αποσόβησε τον κίνδυνο.
15’ Απειλεί ο Μπλάζιτς με σουτ, σε σωστή θέση ο Καπίνο, μπλοκάρει δίχως δυσκολία.
23’ Επικίνδυνο γύρισμα του Οτζίτζα Οφόε προς τον Μπεν μέσα στην περιοχή, προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο Παπαδόπουλος και διώχνει σε κόρνερ.
24’ Εκτέλεση κόρνερ ο Φορτούνης, ο Μπεν κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει παράλληλα της εστίας και καταλήγει άουτ.
26’ Σέντρα από τον Ελαμπντελαουί, κεφαλιά του Κώστα Φορτούνη, η μπάλα ελάχιστα άουτ.
27’ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό! Ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Πάρντο εντός περιοχής και ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδωσε την ποινή.
29’ ΓΚΟΛ!! Ο Κώστας Φορτούνης νίκησε τον Παπαδόπουλο από την «άσπρη βούλα» και έβαλε μπροστά τον Θρύλο στον σκορ!
35’ Κεφαλιά του Βουό, η μπάλα σταματάει στο δεξί δοκάρι του Καπίνο.
51’ Σέντρα – σουτ του Πάρντο από δεξιά, ο Παπαδόπουλός έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
55’ Κεφαλιά του Βουό, στην αγκαλιά του Καπίνο η μπάλα.
59’ «Ξυράφι» σέντρα από τον Πάρντο, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μάριν, το τελείωμα του δεν ήταν το καλύτερο και η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία της Λαμίας.
67’ Ο Ανσαριφάρντ, μετά από ασίστ του Φορτούνη, βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, ο Ιρανός τον «κρέμασε» αλλά ο Ασίγκμπα, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, την έδιωξε σε κόρνερ.
90’ Σουτ του Ακόστα, η μπάλα άουτ.

ΠΑΣ Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68’ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85’ Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55’ Βάντερσον), Βουό.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Μίλιτς, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (79’ Σεμπά), Πάρντο, Μάριν (74΄Φιγκέιρας), Μπεν (64’ Ανσαριφάρντ).

Super League 2017-18 | 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ | 26.8.2017
ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 0-1
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Σκόρερ: – / 29’ Φορτούνης
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου)
Αναπληρωματικός: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: 14′ Παντελιάδης, 35′ Κουκόλης, 80’ Βουό, 85’ Μπλάζιτς / 33′ Ρομαό, 38′ Ρέτσος, 41’ Μίλιτς, 90’ Καπίνο, 90+2 Σεμπά
Κόκκινες: – / 70’ Μίλιτς
Δοκάρια: 35’ Βουό /-

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button