Άλλα αθλήματα

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το 70ο Επετειακό Γκραν Πρι

Άξιος νικητής ο Μαξ Φερστάπεν με 2ο τον Λιούις Χάμιλτον και 3ο τον Βάλτερι Μπότας σε έναν εντυπωσιακό αγώνα που καθορίστηκε από την επιλογή ελαστικών.

Στην 4η θέση ο εκπληκτικός Λεκλέρ. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική περιγραφή.

Ο Max Verstappen έγινε ο πρώτος οδηγός εκτός Mercedes που κέρδισε έναν αγώνα το 2020, ενώ ο αγωνιστής της Red Bull κέρδισε το 70ο επετειακό Grand Prix από το ζεύγος της Mercedes του Lewis Hamilton και του polesitter Valtteri Bottas μετά από μια απίστευτη εμφάνιση στο Silverstone.

Ο Verstappen ήταν ο μοναδικός οδηγός στην πρώτη δεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με τα σκληρά ελαστικά. Και αφού ξεκίνησε το P4 – το οποίο έγινε P3 με τη Στροφή 1, αφού πέρασε γρήγορα το Racing Point του Nico Hulkenberg – κατάφερε με επιτυχία τον ρυθμό του καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, πιέζοντας τη Mercedes νωρίς πριν πάρει το προβάδισμα από τον Bottas με μια λαμπρή κίνηση γύρω από το Luffield, πριν αγωνιστεί μέχρι τον τερματισμό για την πρώτη του νίκη από τη Βραζιλία πέρυσι – και την πρώτη Red Bull στο Silverstone από το 2012.

Ο Χάμιλτον απολάμβανε μια άνοδο στο τέλος του αγώνα, περνώντας τον συμπαίκτη του με δύο γύρους για να πάει στο Μπρούκλαντς για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση – ισούται με τον αριθμό των τερματικών στο βάθρο του Michael Schumacher στη διαδικασία – ενώ ήταν η δεύτερη φορά σε τρία χρόνια που ο Μποτάς απέτυχε για να μετατρέψει ένα pole Silverstone σε νίκη, καθώς ήρθε τρίτος στο σπίτι.

Ο Charles Leclerc ήταν ένας άλλος οδηγός για να διαχειριστεί καλά τα ελαστικά του, κάνοντας μια στάση για να διεκδικήσει ένα καλό P4, ενώ ο συμπαίκτης του Sebastian Vettel μπορούσε μόνο να διαχειριστεί τον P12, έχοντας γυρίσει μόνος του στην πρώτη στροφή.

Ο Alex Albon πήρε την πέμπτη θέση για το δεύτερο Red Bull, περνώντας το Racing Point του Lance Stroll με έναν γύρο για να φύγει, ο Stroll κατέληξε στην P6 μπροστά από τον συμπαίκτη του Nico Hulkenberg, ο οποίος σταμάτησε αργά για μαλακά ελαστικά.

Στρογγυλοποιώντας τα κορυφαία 10, ο Esteban Ocon ήταν ο P8, μπροστά από τον McLaren του Lando Norris και τον AlphaTauri του Daniil Kvyat, ο οποίος παρά την χαμηλότερη αρχική του θέση, τερμάτισε μία θέση μπροστά από τον συμπαίκτη του Pierre Gasly για να πάρει το δεύτερο σημείο της σεζόν.

 

 

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button