Άλλα αθλήματα

«Επίθεση» Ράικονεν για την καθυστέρηση στην Μόντσα

Ο Κίμι Ράικονεν χαρακτήρισε εντελώς ανόητους τους κανονισμούς και την καθυστέρηση που προκλήθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα.

Το ατύχημα του Ρομέιν Γκροζιάν ήταν η αρχική αιτία της καθυστέρησης στις κατατακτήριες δοκιμές και η βροχή ήρθε μετά… κι έδεσε. Ο πιλότος της Φεράρι, Κίμι Ράικονεν, αναφερόμενος στους κανονισμούς ήταν… οδοστρωτήρας: «Δεν ήταν εύκολο, πάλευα για πρόσφυση. Πρώτα απ’ όλα, περιμέναμε για πολλές ώρες για τους χαζούς κανονισμούς, κατά τη γνώμη μου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η πρόσφυση και, όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε πολύ νερό. Όμως, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι με τα βρόχινα ελαστικά επειδή αυτοί οι θεατές είναι εκεί στη βροχή. Χρειαζόμαστε ελαστικά που να μπορούμε να χειριζόμαστε το νερό, όντας στην πρώτη θέση.

Αφού είδαμε ότι είναι ολισθηρό παντού, προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε και την ίδια στιγμή να πιέσουμε», δήλωσε, αρχικά, ο Φινλανδός . Από εκεί και πέρα, έκανε γνωστή την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα είναι καλύτερη στο στεγνό οδόστρωμα στον αυριανό αγώνα, καθώς σήμερα: «Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι».

«Τουλάχιστον για το μονοθέσιό μου πάλευα με την πρόσφυση. Ήταν το χειρότερο πράγμα. Ειδικά με τη χαμηλή κάθετη δύναμη, δεν μπορείς να φορτώσεις πολύ τα ελαστικά. Σήμερα είμαστε μακριά από το ιδανικό, αλλά αυτό είναι ό,τι πήραμε.

Αύριο θα εκκινήσουμε από ελαφρώς καλύτερη θέση, θα δούμε πώς θα αλλάξει ο καιρός, όμως στο στεγνό σίγουρα θα είμαστε πολύ καλύτεροι», πρόσθεσε ο «Iceman, ο οποίος θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση λόγω των ποινών των Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατατακτήριες  της Ιταλίας, εδώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button