Άλλα αθλήματαΠόλο

Παγκόσμιο Πρωταθλητές οι Νέοι

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο…

Τα χρυσά παλικάρια της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών, οι λεβέντες του Τεό Λοράντου, που βρέθηκαν πανάξια στην παγκόσμια κορυφή της υδατοσφαίρισης, ύψωσαν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και ανάγκασαν όλο τον κόσμο να ακούσει τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι γίγαντες του πόλο είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού.

Η Ελλάδα νίκησε με συνολικό σκορ 12-10, και μετά από τη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας 7-7, πέναλτι 5-3) την Κροατία, στον μεγάλο και συγκλονιστικό τελικό της διοργάνωσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, κάνοντας άλλη μια τρομερή ανατροπή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως και το 2001 στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 12-10 (κ.α. 7-7, πέν 5-3)

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 3-2. Πέν. 5-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 3, Γκιουβέτσης 2, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 2, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 2, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκιτσα Γκούλιν): Κούμπρανιτς, Ντούτζεβιτς 1, Tζόβιτς 2, Μέρτσεπ 1, Μπούσιτς, Ντάσιτς 1, Πέικοβιτς 1, Παβλίσεβιτς, Λάζιτς 1, Μπούριτς 2, Μπίλιακα 1, Πάπαριτς, Πόντρουγκ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button