Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Καπνογόνο… και ποινή…

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε ό,τι έχει να κάνει με καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες και πυρσούς.

Από φέτος, όποια ομάδα θα τιμωρηθεί τρεις φορές για καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες και πυρσούς, θα της επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 ή 2 αγωνιστικές! Ο ΠΑΣ Γιάννινα για παράδειγμα ήδη τιμωρήθηκε δύο φορές (σε Τρίπολη και με ΑΕΚ), γι΄αυτό και ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει εισιτήρια για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Pontikas Marble

Τρίτη ποινή για τον ίδιο λόγο με βάση τον κανονισμό επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικών χωρίς πρόστιμο. Μάλιστα και σύμφωνα με το ίδιο άρθρο αν η ίδια ποινή επαναληφθεί για τέταρτη φορά, το ήδη… τριπλασιασμένο πρόστιμο, διπλασιάζεται εκ νέου!

Αναλυτικά το επίμαχο άρθρο αναφέρει:

«Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button