Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ήταν εντυπωσιακή και δικαίως προκρίθηκε η Εθνική

Στον σημερινό αγώνα η Εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που όλοι αγαπήσαμε τα προηγούμενα χρόνια… Με συγκέντρωση, παλμό και τεράστια θέληση. Με αυτή την παρουσίαση οι κακές εμφανίσεις για τον όμιλο του Ελσίνκι ξεχάστηκαν με μιάς αφού οι Έλληνες διεθνείς «συνέτριψαν» την Λιθουανία στην Κωνσταντινούπολη και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τετάρτη 13/9 θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα σε Κροατία και Ρωσία.

Η Εθνική μας ξεκίνησε τον αγώνα με προσήλωση και στην επίθεση οι Πρίντεζης, Καλάθης και Παπαγιάννης δεν είχαν κανένα λάθος. Χάρη στον  Παππά με «γκολ-φάουλ» ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (14-25, στο 9′) και δεκάλεπτο κλείσει με 17-25.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου οι Λιθουανοί έμειναν χωρίς πόντους αλλά σε κακή kατάσταση βρισκόντουσαν και οι Έλληνες διεθνής. Στο 4΄λεπτό ο  Κουζμίνσκας μείωσε σε 23-28, ενώ ο Βαλαντσιούνας «έγραψε» το 27-30. Σε αυτό το σημείο «ξύπνησε» για τα καλά ο Σλούκας πετυχαίνοντας το πρώτο εύστοχο τρίποντο κάνοντας το 29-35, ενώ ο Καλάθης έστειλε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο με σκορ 30-37.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι δύο ομάδες τα «βρήκαν σκούρα» αφού δυσκολεύονταν να σκοράρουν. Τότε ο εντυπωσιακός Σλούκας «πήρε για τα καλά μπρος» και πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα και με κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ διαμόρφωσε το +16 (36-52). Oι Λιθουανοί μείωσαν αλλά ο Μπουρούσης διαμόρφωσε ξανά διαφορά (48-61).

Οι Έλληνες διεθνείς αφού έχασαν τον Παπαγιάννη, μετά τα πέντε φάουλ, έμοιαζαν κουρασμένοι και έχασαν συνεχόμενες επιθέσεις. Οι Λιθουανοί  άρχισαν να μειώνουν μέχρι τη στιγμή που ο Θανάσης έβαλε τρίποντο κάνοντας το 59-68 και ο Σλούκας καθοριστικός ακόμη μια φορά με το εκπληκτικό του σουτ εξασφάλισε τη πρόκριση της Ελλάδας με 61-73. Τελικά, η «Επίσημη αγαπημένη» προκρίθηκε στην επόμενη φάση με σκορ 64-77.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button