ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Πολύ σκληρός… για να πεθάνει» ο ΠΑΣ Λαμία! / «Ποδαρικό» με το δεξί για τον «Βασιλιά» της Στερεάς!(vid)

Με μία άμυνα για σεμινάριο και το πρώτο γκολ του Καραμάνου για το 2020, ο ΠΑΣ Λαμία νίκησε για πρώτη φορά τον Πανιώνιο στην έδρα του.

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο και τον Ροτζέριο Τουράμ, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας εκτός αποστολής μιας και οδεύει προς την Κόνιασπορ.

Με μία άμυνα για σεμινάριο και το πρώτο γκολ του Καραμάνου για το 2020, ο ΠΑΣ Λαμία νίκησε για πρώτη φορά τον Πανιώνιο στην έδρα του.

Τελικό σκορ 0-1 για τη Λαμία, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 24΄, λόγω αποβολής του Ντάνι Μπεχαράνο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει» παίρνοντας ένα διπλό… πραγματικό «χρυσάφι».

Σκοράρει και χωρίς τον Τουράμ τελικά η Λαμία, με τον Τάσο Καραμάνο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και να βρίσκει δίχτυα!

Το ματς:

Στο 8΄πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα για τη Λαμία, με τον Ταϊρόν να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έπειτα από λάθος διώξιμο του Μαλέρμπ, όμως ο Ισπανός αντί να μοιράσει τη μπάλα είτε δεξιά είτε αριστερά, επιχείρησε ένα σουτ το οποίο πέρασε ψηλά άουτ.

Σουτ του Καραμάνου στο 10΄, ο Μαλέρμπ μπλόκαρε εύκολα, όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει!

Το γκολ του Καραμάνου!

Ο Ταϊρόν, από τα δεξιά πήρε τη μπάλα, πάτησε περιοχή και ο Καραμάνος ο οποίος αγωνίστηκε ως σέντερ φορ, έβαλε το γκολ κάνοντας το 0-1, το οποίο δεν πανηγύρισε μιας και έχει περάσει από τον Πανιώνιο.

Ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΣ Λαμία και στην τρίτη τελική ευκαιρία, οι «κυανόλευκοι» πετυχαίνουν γκολ!

Στο 17΄ο Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει με ένα φάουλ το οποίο έφερε αρκετό κόσμο στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε σταθερά την μπάλα και τον κίνδυνο.

Το χτύπημα εκτός φάσης… που τα άλλαξε όλα!

Στο 27΄του αγώνα και σε μία στατιστική φάση για τη Λαμία, ο Μπεχαράνο γυρνάει και χτυπάει εκτός φάσης τον Τσιλούλη. Ο διαιτητής αρχικά δεν το κατάλαβε, όμως από το VAR τον ειδοποίησαν και βλέποντας τη φάση ξανά απέβαλε τον Βολιβιανό μέσο, ορθά!

Αμέσως μετά την κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι απείλησαν! Ο Παπανικολάου βρέθηκε απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, σούταρε, όμως με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε την μπάλα!

Η κόκκινη κάρτα ανάγκασε τον Μάντζιο να κάνει πολύ νωρίς την πρώτη του αλλαγή, με τον Βασιλόγιαννη να περνάει εκτός και τον Ασίγκμπα να παίρνει θέση εντός αγωνιστικού χώρου. Έτσι και μετά την αλλαγή αυτή, ο Γκανέζος αμυντικός πήγε δεξιά στα μπακ και ο Σκόνδρας «μετακόμισε» δίπλα στον Δημούτσο ως αμυντικό χαφ.

Η πίεση των «κυανέρυθρων» ήταν ασφυκτική!

Το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ο Πανιώνιος, μεταφράστηκε σε ευκαιρίες. Στο 34΄ πολύ ωραία ενέργεια του Αραμπούλι και ωραίο γύρισμα στην περιοχή, αλλά δεν υπήρξε παίκτης της ομάδας να σκοράρει. Ο Τσιλούλης λίγο αργότερα, πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ταμείο του ημιχρόνου!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Λαμία φαινόταν πως μπορούσε να πάρει μία εύκολη νίκη, καθώς και πιο έμπειρη ομάδα είναι αλλά και πιο ποιοτική.

Το γκολ έδωσε πνοή στην ομάδα του Μάντζιου, αλλά η κόκκινη κάρτα του Μπεχαράνο, «έκοψε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς θα έπρεπε να παίζουν και για τον συμπαίκτη τους που αποβλήθηκε.

Μετά την αποβολή, η πίεση του Πανιωνίου αυξήθηκε, με την άμυνα της Λαμίας να κρατάει όμως το «0» έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο και πάλι να είναι στην επίθεση, ενώ ο Μάντζιος έκανε αρκετά νωρίς και την δεύτερη αλλαγή του, καθώς στο παιχνίδι πέρασε ο Σάλιακας στη θέση του Ταϊρόν.

Στο 57΄ο Αραμπούλι πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή όμως πέρασε λίγο άουτ, έπειτα από σέντρα του Μιλόγεβιτς. Φοβερή ευκαιρία για τον Γεωργιανό ποδοσφαιριστή, η οποία όμως πέρασε ευτυχώς, ανεκμετάλλευτη.

Στο 70′ διπλή προσπάθεια του Πανιωνίου στα σώματα των αμυντικών της Λαμίας. Οι παίκτες του Μάντζιου, έκαναν ακριβώς αυτό που ήθελε ο Έλληνας προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας τις θέσεις τους, παίζοντας μαζική άμυνα έτσι ώστε να καταφέρουν στο τέλος να φύγουν με το διπλό.

Άμυνα για σεμινάριο από τη Λαμία!

Από την στιγμή όπου ο Μπεχαράνο είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, η Λαμία αναγκάστηκε παρά την υπεροχή και το προβάδισμα που είχε να «κλειστεί» πίσω, με σκοπό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Και το έκανε πολύ καλά! Οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου, εφάρμοσαν άψογα τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς, ο οποίος ήθελε εκτός από τους αμυντικούς και τους μέσους, να πιέζουν και να αμύνονται και οι Καραμάνος και Ρόμανιτς.

Αμφότεροι οι επιθετικοί της ομάδας, γυρνούσαν, έδιναν βοήθειες στα μπακ και κάλυπταν άψογα τα κενά που είχε αφήσει η αποχώρηση του Μπεχαράνο.

Ένα σουτ του Μιλόγεβιτς στο 80΄πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλου. Η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να πιέζει, να προσπαθεί με γεμίσματα να απειλήσει, χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ.

Το σκορ έμεινε έως το τέλος του αγώνα, με τη Λαμία να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην αρχή του χρόνου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Μασούρας, Τσιλούλης, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Παπανικολάου, Κιάκος, Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.

Αναπληρωματικοί: Κότνικ, Δούμτσιος, Μιλόγεβιτς, Λυμπεράκης, Γρίβας, Ρέντζας, Ρέτσος

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Ταϊρόν, Βασιλόγιαννης, Σκόνδρας, Καραμάνο

Αναπληρωματικοί: Κάχριμαν, Μπάχανακ, Βύντρα, Μπουλούλης,Σάλιακας, Ανάκογλου, Ασίγκμπα

Διαβάστε επίσης

Back to top button