ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η πίεση σε όλο το γήπεδο… το κύριο χαρακτηριστικό της Λαμίας!

Δεύτερο φιλικό για τον ΠΑΣ Λαμία και αυτό που μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά είναι πως ο Γιώργος Πετράκης ζητάει ένα και συγκεκριμένο πράγμα από τους ποδοσφαιριστές του.

Πίεση σε όλο το γήπεδο…

Τη νίκη με 2-0 σκορ πανηγύρισε η Λαμία στο φιλικό με τον Βόλο, έχοντας ως σκόρερ τους Λεονάρντο Βιγιάλμπα και Τάσο Καραμάνο.

Η ομάδα είχε μερικά καλά διαστήματα στο παιχνίδι της, ορισμένες ωραίες συνεργασίες από τις οποίες μάλιστα ήρθαν και τα δύο τέρματα, με τον Γιώργο Πετράκη να μένει αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Σε σχέση τώρα με τα περσινά ματς, ο προπονητής της Λαμίας, έχει αλλάξει ένα βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε τον ΠΑΣ όταν δεν έχει την μπάλα να μένει πίσω και να αμύνεται σχεδόν μαζικά και μόνο όταν του δινόταν η ευκαιρία «χτυπούσε» είτε στην κόντρα, είτε με οργανωμένη επίθεση.

Όπως αποδεικνύεται τώρα στα φιλικά του καλοκαιριού, αυτό προσπαθεί να το αλλάξει ο Πετράκης. Βλέπουμε τους «κυανόλευκους» όταν δεν έχουν τη μπάλα να πιέζουν διαρκώς τους αντιπάλους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθος και να επωφεληθούν δημιουργώντας κάποια τελική φάση ή ακόμη και γκολ που είναι ο βασικός στόχος.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα με τον νεαρό προπονητή της Λαμίας, να φωνάζει διαρκώς στους ποδοσφαιριστές του να μένουν ψηλά για να πιέσουν όταν την μπάλα την είχαν τα σπόπερ του Βόλου.

Όλη αυτή η πίεση, είχε αποτέλεσματα, καθώς είδαμε από τη μία αρκετές «κλεμμένες μπαλιές» ενώ από την άλλη οι παίκτες της θεσσαλικής ομάδας μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την πίεση, προχωρούσαν σε βιαστικές κινήσεις και στο γνωστό «πούλημα» της μπάλας.

Το να μένει τώρα όλη η ομάδα ψηλά για να πιέσει, ενέχει και κινδύνους και αυτό το είδαμε και χθες. Αρκετές ήταν οι φορές, όπου είτε τα στόπερ είτε το αμυντικό χαφ – δημιουργός του Βόλου, πετούσαν τη μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην κόντρα οι επιθετικοί τους.

Η εμπειρία των αμυντικών της Λαμίας απομάκρυνε τους περισσότερους κινδύνους, όμως φάνηκε πως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή και ετοιμότητα!

Διαβάστε επίσης

Back to top button