FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία-ΑΕΚ: Την κοντράρει στα ίσα

Ο ΠΑΣ Λαμία διανύει την πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ κρύβει μια μικρή προϊστορία στο θεσμό του Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες συστήθηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 1968-1969 με την ΑΕΚ να συντρίβει τον ΠΑΣ με 5-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βέβαια να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι εκείνο το διάστημα ήταν μια νεοσύστατη ομάδα καθώς μετρούσε μόλις 4 χρόνια από την ίδρυσή της.

Δύο χρόνια αργότερα οι “κυανόλευκοι” υποδέχτηκαν την “Ένωση”, ωστόσο και πάλι η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κέρδισε το παιχνίδι με το ευρύ 4-1. Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα χτίσει μια καλή παράδοση απέναντι στη Λαμία μέχρι τις 8 Μαρτίου του 1972.

Τότε η ΑΕΚ ταξίδευε στην Φθιώτιδα και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να παίζουν παράταση για να αναδείξουν τον νικητή. Τη λύση για την Λαμία έδωσε ο Παναγιώτης Ζέρβας με έναν κεραυνό στο 110′ της αναμέτρησης, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στα..κρύα του λουτρού.

Η Λαμία έγραφε τότε την πρώτη της ιστορία απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, ο ΠΑΣ πήρε μια ακόμα πρόκριση τον Οκτώβριο του  1984. Οι Φθιώτες αγωνιζόταν τότε στη Γ εθνική, ωστόσο έκαναν την έκπληξη παίρνοντας την νίκη με 1-0 με γκολ του Μαντζίκου. Η Ένωση για 2η συνεχόμενη φορά έφευγε άπραγη από την Λαμία.

Τέλος, στο πρόσφατο παρελθόν τους, η περσινή φιναλίστ του κυπέλλου ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ΔΑΚ στη φάση των ομίλων, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 0-0. Από τους ομίλους πέρασαν και οι δύο ομάδες με ισοβαθμία, έχοντας από 5 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button