Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βέλεθ: «Έτοιμοι στην πρεμιέρα, μεγάλη επένδυση για τον Παναθηναϊκό ο Σιδεράς»

Είναι ο πιο σταθερός παίκτης της εφετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κι ο εκείνος που προσπαθεί πάντα να «τραβήξει» και τους υπόλοιπους, όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο... καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ο πιο σταθερός παίκτης της εφετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κι ο εκείνος που προσπαθεί πάντα να «τραβήξει» και τους υπόλοιπους, όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο… καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από ένα χρόνο στο «τριφύλλι», ο Φραν Βέλεθ -περί ου ο λόγος- είναι πλέον ηγετική παρουσία στα «πράσινα» αποδυτήρια κι ο λόγος του έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη συνολικά βελτιωμένη εικόνα που έβγαλε μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός στο φιλικό της Τρίτης (10/08) με τον ΑΠΟΕΛ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», παρά το γεγονός ότι έμεινε στο 1-1, ενώ ανέλυσε όλα όσα πρέπει να διορθώσουν οι «πράσινοι» -ιδίως σε συγκεκριμένα «κομμάτια» της ανασταλτικής λειτουργίας τους- μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον παίκτη-αποκάλυψη της εφετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, τον 19χρονο στόπερ Γιώργο Σιδερά, στον οποίο -όπως υπογράμμισε- μπορεί να επενδύσει το κλαμπ τα επόμενα χρόνια, ενώ τόνισε πως το «τριφύλλι» θα είναι έτοιμο για την εκκίνηση της νέας Super League. Ιδού όσα είπε ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός:

-Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ (1-1), όμως είδαμε μία σημαντική βελτίωση όσον αφορά τη δημιουργικό κομμάτι, αλλά και την κατοχή της μπάλας.
«Συμφωνώ… Πήγαμε όντως πολύ καλύτερα. Αν βάλουμε σε μία ζυγαριά το πρώτο φιλικό που δώσαμε στην Ολλανδία στις 22 Ιουλίου και την εμφάνισή μας στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ, σίγουρα μπορεί να δει κανείς ότι η ομάδα βελτιώνεται σταθερά. Είναι δεδομένο πως δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που πρέπει, αλλά έχουμε την κατοχή της μπάλας, δημιουργούμε ευκαιρίες κι “ ανεβαίνουμε” σιγά-σιγά. Θέλουμε ακόμη όμως αρκετά πράγματα και σίγουρα θέλουμε δουλειά σαν ομάδα».

-Υπήρξαν όμως κι ορισμένα «θέματα» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας…
«Για μένα αυτό είναι κάτι φυσιολογικό αυτόν τον καιρό. Όταν ανεβαίνεις πιο ψηλά στο γήπεδο, είσαι πάντα λίγο πιο ανοικτός πίσω σαν ομάδα και θα δεχθείς κι αντεπιθέσεις από τον αντίπαλο. Αλλά αυτό είναι κάτι νορμάλ. Είναι κάτι που θα το διορθώσουμε το επόμενο διάστημα, για να είμαστε ακόμη πιο σταθεροί και συμπαγείς όταν χάνουμε την μπάλα. Για μένα το πιο σημαντικό πρόβλημα που βγάλαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν οι στατικές φάσεις των αντιπάλων. Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ για να μην δίνουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους μας…».

-Τι πιστεύεις ότι έχετε βελτιώσει πολύ όλο αυτό το διάστημα που δουλεύετε σαν γκρουπ στην καλοκαιρινή προετοιμασία;
«Τον έλεγχο του παιχνιδιού… Βήμα με το βήμα βελτιωνόμαστε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι, ελέγχουμε το τέμπο του παιχνιδιού και αρχίζουμε να βρίσκουμε τον τρόπο για να πιέσουμε ψηλά τους αντιπάλους μας. Εξελισσόμαστε καλά σ’ αυτό το θέμα».

-Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους της ομάδας κι απ’ την αρχή της προετοιμασίας έχεις στο πλευρό σου ένα νέο παιδί, που δεν έχει ξαναδουλέψει με την πρώτη ομάδα και μπήκε κατευθείαν από την Ακαδημία. Τον Γιώργο Σιδερά. Η γνώμη σου για τον «μικρό»;
«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτόν. Πραγματικά τα πάει πολύ καλά, ακούει πολύ προσεκτικά ότι έχουμε να του πούμε οι πιο έμπειροι κι ο προπονητής μας. Είναι πολύ καλός και ταλαντούχος παίκτης. Βελτιώνεται συνεχώς από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι τώρα και τον βλέπεις… Τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο, αποκτά αγώνα με τον αγώνα ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται καθόλου κι έχει σπουδαία προσόντα. Μπορεί να γίνει ένα σταθερό μέλος της ομάδας μας».

-Και είναι και παιδί που προέρχεται από το ίδιο το κλαμπ, από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού…
«Έχει τεράστια αξία για ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό να βγάζει δικούς του παίκτες από την Ακαδημία του. Συμφωνώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Σιδεράς είναι “ παιδί” του Παναθηναϊκού. Ακούει πολύ, μαθαίνει, βελτιώνεται κι εξελίσσεται. Μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ σαν παίκτης και νομίζω ότι το κλαμπ έχει ένα παιδί που μπορεί να επενδύσει πολύ πάνω του τα επόμενα χρόνια».

-Σε δέκα μέρες ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα. Θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός για την πρεμιέρα;
«Το ελπίζω… (σ.σ. γελάει). Δουλεύουμε πολύ από την πρώτη μέρα. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν έχουν σημασία. Το πιο βασικό είναι να υπάρχει βελτίωση κι εξέλιξη από αγώνα σε αγώνα και μετά από κάθε προπόνηση. Κι εμείς το δείχνουμε αυτό σαν ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει για τα ματς του πρωταθλήματος, αλλά και για να κάνουμε κάτι πολύ, πολύ καλύτερο φέτος…».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button