Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα σενάρια και τα 5 παιχνίδια που καθορίζουν τις τύχες της Ελλάδας

H Εθνική μας ομάδα στοχεύει σε δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με Κύπρο και Γιβλαρτάρ για να έχει ελπίδες κατάληψης της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου κυπέλου του 2018.

Σας αναλύουμε τις πέντε αναμετρήσεις που περιμένει η επίσημη αγαπημένη.

Η προσπάθεια της Ελλάδας για πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας αποτελεί δύσκολο έργο μετά και τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα με Εσθονία και Βέλγιο.Εφόσον η εξέλιξη των αγώνων στείλει την Εθνική μας στη δεύτερη θέση, για την ανάδειξή της μέσα στους οκτώ καλύτερους δεύτερους απαιτείται συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Για να βγει η οχτάδα των καλύτερων 2ων, αφαιρούνται οι βαθμοί που συγκέντρωσαν κόντρα στον τελευταίο του ομίλου τους. Η Εθνική μας, εφόσον κάνει δύο νίκες και φτάσει τους 19 βαθμούς, θα βρεθεί στους 13 και τα τέρματά της είναι 7-4 με εκκρεμότητα το ματς με την Κύπρο.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν ως εξής:

1)Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου.

2)Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου.

3)Περισσότεροι βαθμοί στα παιχνίδια των ομάδων που έχουν ισοβαθμίσει μεταξύ τους.

4)Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς στον όμιλο.

5)Περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

6)Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους μετρούν διπλά.

7)Fair play.

8)Κλήρωση.

Ιταλία και Πορτογαλία σε θέση ισχύος.

Ιταλία και Πορτογαλία βγαίνουν ήδη εκτός κούρσας έχοντας εξασφαλισμένη θέση. Επιπλέον, στον 1ο όμιλο η κατάσταση είναι ρευστή κι έτσι δεν χωράνε ακόμα υποθέσεις.

Οι πέντε όμιλοι που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Στον τρίτο όμιλο η Βόρειος Ιρλανδία (19 βαθμούς) αντιμετωπίζει την Νορβηγία στο Όσλο. Μόνο σε περίπτωση ήττας υπάρχει ελπίδα να την ξεπεράσουμε και εφόσον το συν πέντε που έχει αυτή τη στιγμή γίνει χειρότερο από τον πιθανό συντελεστή της Εθνικής.

Περισσότερες πιθανότητες για ευχάριστα νέα έχουμε στον τέταρτο όμιλο εκεί όπου κοντράρονται Ουαλία και Ιρλανδία την τελευταία αγωνιστική με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Αν το ματς έρθει ισοπαλία, τότε η Ελλάδα μπαίνει στα μπαράζ. Σε νίκη των Ιρλανδών μετράει η διαφορά τερμάτων, όπου έχουν συν ένα. Εφόσον κερδίσουν οι Ουαλοί , προκρίνονται εκείνοι.

Ένα δύσκολο συνάριο υπάρχει για τον πέμπτο όμιλο. Η Δανία πέρασε με νίκη από το Μαυροβούνιο και φιλοξενεί την αδιάφορη Ρουμανία με τους πρώτους να θέλουν έναν βαθμό. Σε περίπτωση ήττας θα έχει άγχος αν και το +7 που έχει τη δεδομένη στιγμή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Το σενάριο με τη Σκωτία!

Στον έκτο όμιλο στρέφονται τα βλέμματα όλων μας, καθώς υπάρχει ένα και μοναδικό σενάριο. Να μην κερδίσουν οι Σκωτσέζοι τους αποκλεισμένους Σλοβένους.

Κλείνοντας, στον 9ο όμιλο η τεράστια νίκη της Ισλανδίας μέσα στην γειτονική μας Τουρκία και η αυτοκτονία των Κροατών άλλαξε τα δεδομένα.

Οι Ισλανδοί με νίκη επί του Κοσόβου περνάνε απευθείας στην τελική φάση και στο έτερο ματς Ουκρανία και Κροατία θα δώσουν τον υπερ πάντων αγώνα με τους Κροάτες να υπερέχουν σε περίπτωση ισοβαθμίας.  Το ισόπαλο αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ευνοεί την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button