Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Θα παίξουμε μόνο για την Κύπρο»

Διαβάστε τι δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα Κύπρος-Ελλάδα, ο προπονητής των γηπεδούχων Μπεν Σιμόν.

Για τον αγώνα απέναντι στην Εθνική Ελλάδας: «Είναι ο τρίτος από τότε που έχω αναλάβει. Ξέρουμε τον θόρυβο που ακούγεται. Παίζουμε για την Κύπρο. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς. Δεν επιλέγουμε αγώνες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ταυτότητα, έχουμε στόχους, περνούμε τον κάθε αγώνα σοβαρά. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θέλω να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Παίζουμε για εμάς, για τον κόσμο της Κύπρου, για τη νέα γενιά που πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία».

Αν φοβάται κάτι από τον αγώνα: «Ξέρουμε την Ελλάδα. Είναι μια ποιοτική ομάδα, δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Οι παίκτες μου ξέρουν τα δυνατά και αδύνατα ομάδα, Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα. Ο μόνος τρόπος να πάρουμε τους βαθμούς είναι κερδίσουμε τον κόσμο μας με την απόδοση μας».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Δεν μιλούμε ποτέ για αγωνιστικά προβλήματα. Έχω την καλύτερη δυνατή διαθέσιμη ομάδα στην διάθεση μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για προβλήματα γιατί κάποιοι ίσως νομίσουν ότι ψάχνουμε δικαιολογίες».

Για το αν μπορούσε η Εθνική να πετύχει περισσότερα: «Ασφαλώς μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Έχουμε μια ποιοτική ομάδα, με παίκτες σοβαρούς και επαγγελματίες. Έχουμε μια νέα φουρνιά που έρχεται και την είδαμε να κερδίζει ψες την Τουρκίας. Έχουμε μεγάλους στόχους για να προκριθούμε στα τελικά. Όμως πρέπει να παίξουμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια σοβαρά, και να δείξουμε ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα και το πιστεύω πολύ».

Για όσα λέγονται για τον αγώνα και τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας: «Ξέρω πολύ καλά την ταυτότητα της Εθνικής Κύπρου. Ξέρω την ιστορία της χώρας, μελέτησα τους αγώνες, μελέτησα το υπόβαθρο, μαζεύω συνεχώς πληροφορίες. Δεν θα παίξουμε για την Ελλάδα ή την Βοσνία, θα παίξουμε για την Κύπρο. Παίζουμε για τον κόσμο της Κύπρου. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να δημιουργήσω ταυτότητα. Σε αυτά τα 90 λεπτά θέλω να κερδίσω, ακόμη και αν αγωνιζόμουν απέναντι στον αδερφό μου ή τους γονείς μου. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Κύπρο και για κανέναν άλλο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button