Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ιστορική πρόκριση για την Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας έμεινε στο 1-1 με την Πόρτο και πέρασε στους 16 του ChampionsLeagueγια πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στους «16» του Champions League η Μπεσίκτας για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα καθαρίζοντας την πρωτιά. Οι «Αετοί» έμειναν στο 1-1 με την Πόρτο και αυτός ο βαθμό αρκούσε για να τους δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Δεν «χαλάστηκαν» οι Δράκοι που είναι  ακόμη το φαβορί για τη 2η θέση.

Στο 10ο λεπτό η σέντρα σουτ του Κουαρέσμα από δεξιά, πέρασε άουτ, ενώ στο 19’ ο Μπάμπελ ξεμαρκαρίστηκε κι έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Σα έπεσε και απομάκρυνε. Και στο 29’ ο Ρικάρντο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Φελίπε με όμορφο πλασέ από το πέναλτι, άνοιξε το σκορ για την Πόρτο. Στο 33’ ο Σα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κουαρέσμα, ενώ στο 39’ ο Αμπουμπακάρ αστόχησε από πολύ καλή θέση, Και στο 41’, ο Τοσούν άδειασε τον Φελίπε, έκανε από αριστερά το γύρισμα και ο Ταλίσκα σε κενό τέρμα έκανε το 1-1 με κοντινό πλασέ.

Στο 53’ ο Σα είπε όχι σε κεφαλιά του Πέπε ενώ στο 58 η Μπεσίκτας άγγιξε ξανά το γκολ καθώς είχε δοκάρι σε φοβερό σουτ  Ράιαν Μπάμπελ και στην κόντρα ο Αμπουμπακάρ έκανε το σουτ με τον Φάμπρι να του λέει όχι. Τρία λεπτά μετά, ο Σα σταμάτησε νέο σουτ του Κουαρέσμα και στο 62’, ο Ρικάρντο έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι της Μπεσίκτας. Στο 85ο λεπτό η κεφαλιά του Μαρκάνο πέρασε μόλις άουτ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Πέπε, Αντριάνο, Γκινιούλ, Τοσούν, Αρσλάν, Χάτσινσον, Μπάμπελ, Κουαρέσμα (90+2’ Νεγρέδο), Τόσιτς (46’ Μεδέλ), Ταλίσκα (87’ Οζίακουπ)

ΠΟΡΤΟ: Σα, Μαρκάνο, Περέιρα, Φελίπε, Ολιβέιρα, Ντανίλο, Ρικάρντο (80’ Κορόνα), Ερέρα (90’ Ρέγες), Τέγες, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button