Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα σενάρια για τα μπαράζ!

Δείτε τι χρειάζεται η Ελλάδα για να μπει στα πλέι οφς.

Η Εθνική μας ομάδα ουσιαστικά έχει καθαρίσει τη 2ηθέση, καθώς η νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Έτσι με τα ως τώρα δεδομένα η Εθνική μας στην ειδική βαθμολογία έχει 13 βαθμούς και +4 γκολ. Εκεί και θα μείνει καθώς οιοδήποτε αποτέλεσμα με το Γιβραλτάρ δεν θα μετρήσει.

Έτσι λοιπόν η Ιταλία που είναι οριστικά 2η, έχει 14 βαθμούς και μπορεί να έχει και παραπάνω, καθώς παίζει με την Αλβανία.

Η Πορτογαλία είτε η Ελβετία θα είναι 2η από τον β’ όμιλο και από εκεί δεν έχουμε να ελπίζουμε (από 18 βαθμούς και πάνω), ενώ στον 1ο όμιλο, 2η λογικά θα είναι η Σουηδία κι έχει 13 βαθμούς αλλά +10 γκολ και παίζει με Ολλανδία. Θα πρέπει δηλαδή να χάσουν με 6 γκολ η Σουηδοί για να τους περάσουμε!

Στον 3o όμιλο η Βόρειος Ιρλανδία είναι 2η οριστικά με +5 γκολ κι έχει ματς με τη Νορβηγία από τη οποία θα πρέπει να χάσει με 2 γκολ διαφορά για να την περάσουμε.

Στον 5ο όμιλο εκτός απροόπτου η Δανία θα είναι 2η κι έχει ήδη 13 και +7 γκολ και παίζει με τη Ρουμανία.

Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στον 4ο στον 6ο και στον 9ο όμιλο. Στον 4ο όμιλο η Ουαλία είναι στη 2ηθέση με 11 στη ειδική βαθμολογία και +2 γκολ. Την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Ιρλανδία ντέρμπι και σε περίπτωση Χ, η Ελλάδα πάει στα μπαράζ. Σε περίπτωση νίκης της Ουαλίας μένουμε εκτός ενώ μας βολεύει και η νίκη της Ιρλανδία, αρκεί να είναι με λιγότερα από 3 γκολ.

Στον 9ο όμιλο πάλι, η Κροατία αυτοκτόνησε κόντρα στη Φινλανδία, έμεινε 2η και στους 11 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία με +2 γκολ. Η Ουκρανία έχει τους ίδιους βαθμούς και +1 γκολ και παίζουν μαζί την τελευταία αγωνιστική. Έτσι εδώ θέλουμε Χ.

Πάμε λοιπόν στον όμιλο που μας καίει περισσότερο, τον 6ο. Εκεί η Σκωτία είναι  2η με 11 βαθμούς και -1 γκολ. Παίζει την τελευταία αγωνιστική με τη Σλοβενία που έχει ελάχιστες ελπίδες και ίσως παλέψει το ματς. Αν γίνει το δύσκολο να κερδίσει η Σλοβενία, να χάσει η Σλοβακία από τη Μάλτα και οι Σλοβένοι να βγουν 2οι, τότε πάμε μπαράζ. Αν η Σκωτία κερδίσει τελειώνουν όλα για την Ελλάδα ενώ αν έρθει το ματς ισοπαλία (ή χάσει η Σκωτία) και η Σλοβακία κερδίσει και βγει 2η, τότε περνάμε πάλι εμείς καθώς η Σλοβακία θα έχει 12 βαθμούς.

Συνοψίζοντας, η Ελλάδα δεν θέλει νίκη της Ουαλίας, στο Ουαλία-Ιρλανδία (αλλά ούτε νίκη των Ιρλανδών με μεγάλο σκορ), δεν θέλει νίκη της Σκοτίας στο Σλοβενία-Σκωτία και θέλει ισοπαλία στο Ουκρανία-Κροατία.

Αν γίνει ένα από όλα αυτά η Ελλάδα θα είναι στα μπαράζ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button