Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τσάνας: «Μεγάλα τα κέρδη για την ομάδα πριν τα μπαράζ»

Μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο, που οδηγεί στα μπαράζ ο βοηθός προπονητή της Εθνικής μας ομάδας, Κώστας Τσάνας προχώρησε σε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αυτό που τόνισε ήταν πως οι παίκτες έγιναν ξανά «οικογένεια» παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είναι μαζί και πως αυτή τη περίοδο η ομάδα αποκόμισε αρκετά μεγάλα κέρδη ανεξαρτήτως αν προκριθεί ή όχι στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάνα: 

Για τη δεύτερη θέση της Ελλάδας που οδηγεί στα μπαράζ: « Δεν τα καταφέραμε απέναντι στο φαβορί του ομίλου που ήταν το Βέλγιο, αλλά πήραμε τη δεύτερη θέση και συνεχίζουμε να διεκδικούμε εισιτήριο για το Μουντιάλ μέσω των μπαράζ. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν την προκριματική φάση είναι το εντός έδρας παιχνίδι με το Βέλγιο, όπου χειροκροτήθηκε η Εθνική στο γεμάτο Καραϊσκάκη παρά την ήττα. Μπορεί να προκριθείς, μπορεί να μην προκριθείς, αλλά υπάρχουν κάποια κέρδη. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που τους έδωσε την ευκαιρία ο κύριος Σκίμπε να γίνουν μέλη της ομάδας, υπάρχουν παλιοί παίκτες που δείχνουν πόσο θέλουν να συνεχίσουν στην Εθνική. Υπάρχουν κάποια κέρδη για την ομάδα πριν καν γίνουν τα μπαράζ».

Για το τι έγινε και η Εθνική διεκδικεί εισιτήριο για το Μουντιάλ μετά την ενώ καταστροφική προκριματική φάση του Euro :« Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Δεν είναι μόνο η τακτική, είναι και το δέσιμο της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Όταν παίζεις με το Βέλγιο και τα ματς κρίνονται στη λεπτομέρεια, λες ότι πρέπει να ανήκεις στο γκρουπ των ευρωπαϊκών ομάδων. Ο κύριος Σκίμπε προσπάθησε να καταλάβει εύκολα και γρήγορα πως σκέφτονται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για τους κανόνες του Σκίμπε και ο αποκλεισμός των δημοσιογράφων από το τσάρτερ: «Δεν νομίζω ότι παίζει πρωταρχικό ρόλο αυτό με τους δημοσιογράφους. Προσπάθησε να διατηρήσει μια φιλοσοφία, να βάλει τους δικούς του κανόνες και όταν τους θέτεις, βλέπεις τι πάει καλά και τι όχι. Υπάρχει μια φιλοσοφία που θέλεις να κρατήσεις. Εξάλλου, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις και δεν δείχνει να έχει πρόβλημα σε αυτό. Δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει τόσο πολύ τι γράφεται και δεν νομίζω να ρωτάει για το τι γράφεται όπως λέτε ότι έκανε ο κύριος Ρεχάγκελ. Είναι άνθρωπος που τον ενδιαφέρει μόνο η ελληνική ομάδα αυτήν τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι κάνεις κάτι για να μάθεις αν αρέσει αυτό που κάνει».

Για την περίοδο που ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε εκτός ομάδας: «Ο Λάζαρος ήταν στην ομάδα πιο παλιά, έκρινε ο προπονητής ότι για κάποια περίοδο δεν πρέπει να είναι, αλλά τώρα είναι ξανά. Ο προπονητής έχει να σκεφτεί πολλούς και όχι έναν, ενώ η συζήτηση και η κριτική εκτός ομάδας γίνεται για μια με δύο θέσεις συνήθως και είναι πιο απλό».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας στα μπαράζ: «Στους αγώνες μπαράζ πρέπει να πας όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται. Κρατάς θετικά, δεν είμαστε ομάδα που θα παραδοθεί εύκολα. Μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν είναι τόσο δημιουργική σε κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό που δείξαμε κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης ήταν η συνέπεια».

Για τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζονται οι διεθνής: «Σκεφτείτε τι λένε οι προπονητές συλλόγων, που δύο μήνες μετά αναφέρουν ότι χρειάζονται κι άλλο χρόνο για να δέσουν. Αυτό που μετράει είναι η διάθεση των ποδοσφαιριστών και το να βάλουνε την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα. Δεν είναι μόνο δυσκολία που αντιμετωπίζουμε εμείς, αλλά το έχουν και οι άλλες εθνικές ομάδες. Είναι τόσο μεγάλες χώρες που έμειναν εκτός Μουντιάλ. Ομάδες που διέπρεψαν στο EURO, έμειναν εκτός Μουντιάλ».

Για το αν υπάρχει προτίμηση κάποια ομάδα για τα μπαράζ: «Δεν υπάρχει προτίμηση. Τα ποσοστά δεν παίζουν πάντα ρόλο και πολλές φορές είναι εύκολος τρόπος για να πεις ψέματα. Οι παίκτες ξέρουν τι διακυβεύεται. Από τη στιγμή που είναι ομάδα καλύτερου γκρουπ δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι. Εμείς θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες. Τα μπαράζ είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, ξέρεις στα προκριματικά τι πρέπει και τι μπορείς να κάνεις. Ενώ στα μπαράζ ένα γκολ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Για εμένα η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αλλαγής είναι ότι καταφέραμε να αλλάξουμε γρήγορα μια ομάδα που στην προερχόταν από καταστροφική προκριματική φάση και διεκδικεί εισιτήριο για το Μουντιάλ».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button