Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σλίσκοβιτς: «Δεν ήθελα Ελλάδα»

Ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ για την μάχη της Εθνικής στα μπαράζ με την Κροατία.

Για την μονομαχία που έρχεται ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Κροατία για τα μπαράζ του Μουντιάλ μίλησε ο Ζόραν Σλίσκοβιτς.

Αναλυτικά μίλησε στο sportdog:

Για την κλήρωση Ελλάδας-Κροατίας: «Δεν μου αρέσει που κληρωθήκαμε με την Ελλάδα. Περίμενα ευκολότερο αντίπαλο. Πιστεύαμε ότι θα περάσουμε απευθείας στο Μουντιάλ. H ομάδα όμως δεν έκανε καλά παιχνίδια. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα την προτελευταία αγωνιστική φέραμε ισοπαλία με τη Φινλανδία και παραλίγο να μείνουμε εκτός μπαράζ. Φτάσαμε να τερματίσουμε δεύτεροι κάτω από την Ισλανδία. Συν τοις άλλοις, η ομάδα άλλαξε προπονητή στις αρχές Οκτωβρίου (έφυγε ο Τσάσιτς και ανέλαβε ο Ντάλιτς) και δεν είναι σε καλή φόρμα. Έχουμε όμως καλούς παίκτες. Αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε. Έχουμε Μόντριτς, Πέρισιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς. Όλοι αυτοί παίζουν σε μεγάλες ομάδες και αν βρεθούν σε καλή μέρα τότε η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική».

Για την εικόνα που έχει από την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά: «Γνωρίζω ότι είχατε και εσείς τα προβλήματά σας. Είδα και τα στραβοπατήματα που κάνατε. Περίμενα να κερδίσετε την Εσθονία και ήρθατε ισόπαλοι 0-0. Ριψοκινδυνέψατα και αγχωθήκατε πολύ για να περάσετε δεύτεροι. Αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο που συνδέει την Κροατία με την Ελλάδα».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στην Εθνική Ελλάδας: «Πάθος, δύναμη, καρδιά. Αυτά είναι τα κυρίαρχα συστατικά του ελληνικού παιχνιδιού».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Ξέρω ότι οι Έλληνες παίζουν σκληρά και τα δίνουν όλα. Η Κροατία διακρίνεται για την επίθεσή της, η Ελλάδα για την άμυνά της. Δεν ξέρω βέβαια και αν θα παίξει ο Μανωλάς που είναι αμφίβολος. Και η Εθνική σας έχει παίκτες με μεγάλες παραστάσεις από Ευρώπη. Έχει τον Σωκράτη, τον Μήτρογλου, τον Σάμαρη, τον Φορτούνη. Εγώ προσωπικά εκτιμώ πολύ τον Λάζαρο της ΑΕΚ που πρόσφατα κάλεσε ο Σκίμπε στην Εθνική σας. Μου αρέσει πολύ ως παίκτης».

Για την Κροατία και τις πιθανότητες: «Η Κροατία είναι καλύτερη αλλά έχει προβλήματα. Όλοι τη βλέπουν ως φαβορί, εκτιμώ όμως ότι δύσκολα θα περάσει. Εγώ πιστεύω, ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, ειδικά από τη στιγμή που ο επαναληπτικός είναι στην Αθήνα».

Ο Κροάτης -παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ- τόνισε πως δεν ήθελε την Ελλάδα για αντίπαλο της Χρβάτσκα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button