ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ιωνικός – Λαμία ή αλλιώς «ο θάνατός μου, η ζωή σου…»

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ιωνικός και Λαμία θα δώσουν τη δική τους μάχη στο γήπεδο της Νίκαιας (20:00) και στο σφύριγμα της λήξης θα δείξει ποια ομάδα θα πέσει κατηγορία και ποια θα παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ιωνικός και Λαμία θα δώσουν τη δική τους μάχη στο γήπεδο της Νίκαιας (20:00) και στο σφύριγμα της λήξης θα δείξει ποια ομάδα θα πέσει κατηγορία και ποια θα παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Των Παναγιώτη Δαλαταριώφ και Νότη Χάλαρη

Οι ομάδες των play-outs δίνουν την τελευταία τους παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα και το μόνο παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι αυτό ανάμεσα στον Ιωνικό και τη Λαμία (20:00).

Ο «τελικός» της Νίκαιας θα κρίνει για το ποιος σύλλογος θα ακολουθεί τον Λεβαδειακό στη Superleague 2 και για το ποιος θα παραμείνει και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Από τη μία οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θέλουν ισοπαλία ή νίκη για να παραμείνουν στη Stoiximan Superleague.

Οι «μαχητές» των δύο ομάδων

Όσον αφορά τους διαθέσιμους παίκτες, ο Μιχάλης Γρηγορίου είδε τον Σεμπά να επιστρέφει κανονικά στα πλάνα και πλέον ο Ιωνικός είναι πάνοπλος για το ματς. Βέβαια ανάμεσα στις επιλογές δεν βρίσκεται ο τιμωρημένος Μπουενά. Η αποστολή αποτελείται από τους: Χουτετσιώτη, Αλέν, Ρομαό, Τσιριγώτη, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Μύγα, Βαλεριάνο, Σόουζα, Αντούνες, Φαντιγκά, Κάνιας, Λοβέρα, Μασάς, Ελευθεριάδη, Σεμπά, Μάνο, Γούλερι, Μάντζη.

Από την άλλη πλευρά, η Λαμία δεν ανακοίνωσε αποστολή, με την ομάδα να ενημερώνει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Λεωνίδα Βόκολου και πριν το παιχνίδι θα αποφασίσει τα πρόσωπα που θα έχει δίπλα του.

Τα αφιερώματα του Gazzetta

Από τη στιγμή που μάθαμε πώς το παιχνίδι του Ιωνικού με τη Λαμία θα κρίνει το ποια ομάδα θα παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια, το Gazzetta σας πρόσφερε κάποια head-to-head μέσα στην εβδομάδα μέχρι τη μέρα του ματς.

Τα παρθενικά γκολ των Ζινεντίν Μασάς και Ζόραν Τόσιτς με Ιωνικό και Λαμία αντίστοιχα, έφεραν τα δύο κλαμπ μπροστά σε αυτό τον… τελικό για την παραμονή.

Έπειτα, στη μεσαία γραμμή τόσο ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά όσο και ο Κρίστοφερ Νούνιες, είναι δύο εργαλεία που αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς για την κάθε ομάδα αλλά και τους προπονητές τους.

Σε αυτό το παιχνίδι, θα παίξει βασικό ρόλο η αμυντική λειτουργία, με το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και στα δύο κλαμπ, να αποτελείται από έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ρομαό-Τσιγκρίνσκι από τη μία και Παπαδόπουλος-Τζανετόπουλος από την άλλη.

Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο «6» των κλαμπ, όπου ο Χοσέ Κάνιας και ο Φάνης Τζανδάρης έχουν αναντικατάστατη θέση στα πλάνα των προπονητών.

Οι επιδόσεις του Ιωνικού στο σπίτι και της Λαμίας εκτός έδρας

 

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Ιωνικός μέσα στο σπίτι του με τις ομάδες που παίζουν στα play-outs έχει τα εξής αποτελέσματα:

Ιωνικός-Λεβαδειακός 0-0

Ιωνικός-Ατρόμητος 1-4
Ιωνικός-Λαμία 1-1
Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1
Ιωνικός-ΟΦΗ 0-2
Ιωνικός-Αστέρας 1-0

και στα play-outs:

Ιωνικός-Αστέρας 1-0
Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Ατρόμητος, ΟΦΗ και ΠΑΣ έχουν… σπάσει την έδρα του Ιωνικού, η οποία σήμερα θα… βράζει. Οι… σκληροί της Νίκαιας καλούνται όχι απλά να μη χάσουν αλλά να νικήσουν. Τίποτα άλλο δεν θα υπάρχει στο μυαλό κανενός για τον αποψινό «τελικό».

Όσον αφορά τη Λαμία, τα παιχνίδια μακριά από το… σπίτι της δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστα. Για την ακρίβεια στη φετινή τα βρήκε αρκετά σκούρα, καθώς έπρεπε να φτάσει στην 2η αγωνιστική των play-outs για να πανηγυρίσει το πρώτο της διπλό (!) κόντρα στον Παναιτωλικό και μάλιστα με το ευρύ 3-1. Από εκεί και πέρα δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο εκτός της Φθιώτιδας ενώ συνολικά μετράει οκτώ ισοπαλίες και επτά ήττες.

Το παρελθόν στα play-outs!

Ο Ιωνικός, πέερυσι στα play-outs, πραγματοποίησε μια… ξέφρενη πορεία όντας αήττητος! Σε 7 ματς, η ομάφα της Νίκαιας είχε 6 νίκες (!) και μία ισοπαλία (2-2 με τον Βόλο στη Νεάπολη. Μάλιστα, τη Λαμία την είχε νικήσει και μάλιστα μέσα στο σπίτι της με 0-1 χάρη στο γκολ του Μάντζη στο 31′. Καλείται και σήμερα να βρει δίχτυα.

Φέτος, ο Ιωνικός έχει έχει στο μίνι πρωτάθλημα 2 νίκες, 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Ψάχνει την τρίτη και… φαρμακερή (για τη Λαμία) νίκη που θα τον κρατήσει στην κατηγορία!

Για τη Λαμία τα play-outs δεν είναι μία… ευχάριστη διαδικασία. Ούτε δυσάρεστη βέβαια, από την στιγμή που διατηρεί και τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία. Η σεζόν 2020/21 ήταν η καλύτερη πορεία του συλλόγου που είχε συνολικά τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, δηλαδή ολοκλήρωσε το μίνι πρωτάθλημα με απολογισμό 12 βαθμούς σε επτά αγωνιστικές.

Από την άλλη, τόσο το 2019/20 όσο και το 2021/22, σύλλεξε οκτώ βαθμούς αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στην πρώτη είχε απολογισμό μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα ενώ στη δεύτερη είχε δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες. Από την άλλη φέτος βαδίζει στο ρεκόρ της περσινής χρονιάς, αφού από δύο νίκες, ισοπαλίες και ήττες. Αν τριτώσουν τα δύο πρώτα, θα παραμείνει στην κατηγορία, αν τριτώσει το τελευταίο, θα επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button