Άλλα αθλήματα

F1 Grand Prix Αμερικής: Νίκη για Χάμιλτον… το 2-3 για τη Φεράρι!

Η ένατη νίκη του Λιούις Χάμιλτον για τρο 2017 και η πέμπτη σε έξι συμμετοχές του στο Circuit of Americas τον έφερε κοντά στον τίτλο. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ (δεύτερος) και Κίμι Ραϊκόνεν (τρίτος) συμπλήρωσαν το podium.

Η ένατη νίκη του Λιούις Χάμιλτον για τρο 2017 και η πέμπτη σε έξι συμμετοχές του στο Circuit of Americas τον έφερε κοντά στον τίτλο. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ  (δεύτερος) και Κίμι Ραϊκόνεν (τρίτος) συμπλήρωσαν το podium.

Σε μερικές διοργανώσεις ακόμη πρέπει να αγωνιστεί ο Λιούις Χάμιλτον για να κατακτήσει τον τίτλο του 2017 κάτι που δείχνει γι’αυτόν τυπική διαδικασία. Ο αγώνας στην πίστα της Αμερικής και του Μεξικό, ήταν κάτι τέτοιο για αυτόν και μία δυνατή μάχη για τους Φέτελ, Ραϊκόνεν, Φερστάπεν για μία θέση στο podium.

Ποια ήταν τα βασικά σημεία του αγώνα; Ποιοι πρωταγωνίστησαν και ποιοι χάθηκαν στο απέραντο τοπίο του Τέξας;

Έκπληξη: Ο Λιούις Χάμιλτον

Βλέποντας τον Λιούις Χάμιλτον να αγωνίζεται για να φτάσει και να περάσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τα πρώτα pit stop νοιώσαμε κάποια έκπληξη. Όταν ρώτησε την ομάδα γιατί έπρεπε να προσπαθήσει τόσο δεν πήρε απάντηση.  Ήταν μια δίκαιη ερώτηση και για άλλη μια φορά υποδεικνύει πόσο κοντά είναι οι δύο ομάδες.

Κακή έκπληξη: Ο Βαλτέρι Μπότας

Ο Φιλανδός οδηγός μοιάζει σα να επαναπαύθηκε από τη στιγμή που υπέγραψε μια νέα συμφωνία με τη Mercedes για το 2018. Ο αγώνας έφερε για αυτόν μία από τα χειρότερες επιδόσεις του έτους. Ο Μπότας πρέπει να πετύχει  ένα καλό τερματισμό αν όχι νίκη.

Ο Φέτελ συνεχίζει

Ο Φέτελ έδειξε από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ πως θα παλέψει στον αγώνα όταν κοίταξε λίγο απειλητικά τον Χάμιλτον (οι αντίπαλοι ήταν απέναντι). Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εξαιρετική εκκίνηση από τον οδηγό της Ferrari και μια βίαιη κίνηση στην πρώτη στροφή, η οποία περιελάμβανε μια ελάχιστη επαφή με τον αντίπαλο του. Αργότερα στον αγώνα πέρασε τον Μπότας χρησιμοποιώντας δύο αργούς οδηγούς για να τον κλείσει. Έτσι μας έδειξε πω δεν θα τα παρατήσει εύκολα.

Το καλύτερο προσπέρασμα: Παραλίγο ο Μαξ Φερστάπεν

Λέμε παραλίγο γιατί ο Ολλανδός πέρασε τον Ραϊκόνεν αλλά η χαρά κράτησε λίγο. Οι διοργανωτές είδαν πως ο νεαρός της Red Bull Renault είχε βάλει και τους τέσσερις τροχούς του μονοθέσιου εκτός πίστας για να περάσει την Ferrari και του έδωσαν ποινή πέντε δευτερολέπτων, που τον έριξε πίσω από το Φιλανδό.

Η καλύτερη φάση του αγώνα: Ρικιάρντο και Μπότας

Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο και ο Βαλτέρι Μπότας αξίζουν το βραβείο για την καλύτερη φάση στον αγώνα. Σε δύο περιπτώσεις, ο οδηγός της Red Bull έκλεισε τον οδηγό της Mercedes στην πρώτη στροφή. Οι δύο συνέχισαν δίπλα –δίπλα για μεγάλο διάστημα δημιουργώντας ένα πραγματικό και συναρπαστικό θέαμα.

Οδηγός της ημέρας: Μαξ Φερστάπεν

Καταπολέμησε την ατυχία και δείχνει το ταλέντο του. Ξεκίνησε 16ος . Ο αγώνας του ήταν ένα ακόμη παράδειγμα της ικανότητάς του να βρίσκει ρυθμό και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για πέρασμα. Του άξιζε το podium ακόμη και τα περίπου 10 λεπτά, που κράτησε προτού προλάβει να φύγει από την αίθουσα απονομών αφού έμαθε την ποινή του.

Τα αποτελέσματα 
1ος  Λιούις Χάμιλτον  (Mercedes) 1ώρα 33:50,993”
2ος  Σεμπάστιαν Φέτελ  (Ferrari) +10,143”
3ος  Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +15,779”
4ος  Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault) +16,768”
5ος  Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +34,967”
6ος  Εστεμπάν Οκόν  (Force India/Mercedes) +1:30,980”
7ος Κάρλος Σάινθ Carlos Sainz (Renault) 1:32,944”
8ος Σέρζιο Πέρεζ (Force India/Mercedes) +1 γύρος
9ος Φελίπε Μάσα  (Williams/Mercedes) +1 γύρος
10ος Ντανίλ Κβίατ (Toro Rosso/Renault) +1 γύρος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button