ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πάει το παλιό το Manager! Έρχεται το καινούργιο!(pics)

Αποχαιρετούμε το Football Manager 2017: Τα ελληνάκια που αξίζουν να είναι σε κάθε ρόστερ.

Λίγες μέρες απέμειναν για να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων το Football Manager 2018 και τα τελευταία saves στο φετινό παιχνίδι παίρνουν φωτιά.

Για τους μη μυημένους του «σπορ» το Football Manager είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι προσομοίωσης προπονητικής – και όχι μόνο – ποδοσφαιρικών ομάδων. Εμφανίστηκε στο κοινό το 1992 και από τότε χρόνο με το χρόνο προσφέρει την ευκαιρία στους “προπονητές του καναπέ” να κατακτήσουν την κορυφή.

Στο σημερινό αφιέρωμα της ThessNews θα δούμε μια ενδεκάδα Ελλήνων παικτών που θα έβγαζαν ασπροπρόσωπο κάθε προπονητή. Εξαιρούνται οι “φτασμένοι” παίκτες τύπου Παπασταθόπουλου και Μήτρογλου ενώ δίνεται προσοχή στα παλικάρια που μετά από 4-5 χρόνια έχουν για τα καλά φανέλα βασικού.

 

Η ενδεκάδα των Ελλήνων

ΤΦ – Μάριος Σιαμπάνης

O νεαρός πορτιέρο που έχει στο ρόστερ του ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας κάτω από τα δοκάρια. Μπορείς να τον εμπιστευτείς μετά την δεύτερη σεζόν εξελισσόμενο σε ένα εξαιρετικό back up για ρόστερ Champions League.

 

ΑΔ –  Στέλιος Κίτσιου

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια με φανέλα βασικού σε κάθε ομάδα της superleague. Έχει σκληρό ανταγωνισμό από τον ομόσταβλό του στον ΠΑΟΚ Δημήτρη Κωνσταντινίδη αλλά η ροπή του δεύτερου σε τραυματισμούς βγάζει ένα βήμα μπροστά τον 22χρονο μπακ. Τολμήστε να του δώσετε παιχνίδια και ως δεξί εξτρέμ, δεν θα το μετανιώσετε.

 

ΑΑ – Αλέξανδρος Κατράνης

Ένα τίμιο αριστερό μπακ που βλέπει το μέλλον. Τον βρίσκεις στο ρόστερ του Ατρομήτου και παίρνει για χρόνια φανέλα βασικού σε όλες τις μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λιγκ ενώ είναι ένα χρήσιμο back up για rotation σε όσες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

 

ΑΚ – Παναγιώτης Ρέτσος

Χωρίς να έχει φανταστεί κανείς στο περσινό fm ότι θα πουληθεί έναντι 22 εκ ευρώ στην Λεβερκούζεν, η πορεία του Παναγιώτη Ρέτσου είναι εφάμιλλη αυτή του Κώστα Μανωλά. Τον εμπιστεύεσαι από την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό για βασικό και σε λίγα χρόνια όλη η Ευρώπη σου κάνει προτάσεις για μεταγραφή.

 

ΑΚ – Σπύρος Ρισβάνης

Κλασική παραδοσιακή αξία. Αγαπημένος παίκτης για το μάνατζερ από τότε που σκούπιζε τους πάγκους στα τσικό του Παναθηναϊκού. Παίρνει παιχνίδια; Γίνεται ολοένα και καλύτερος. Μένει στον πάγκο; Μένει στάσιμος αλλά δεν προκαλεί προβλήματα. Τον βάζεις σε ένα – δυο ματς μόνο κυπέλλου τον χρόνο; Δεν θα σου κάνει την γκέλα. Αγαπάμε Ρισβάνη! Τον βρίσκεις στον Πανιώνιο αλλά το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

 

ΑΜ – Μανώλης Σιώπης

Δαγκώνει το «σκυλί» του κέντρου και δεν τον βγάζεις από την ενδεκάδα με Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Ξεκινάει στον Πανιώνιο και κάθε καλοκαίρι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη ποιος θα τον πάρει με τους πρωταθλητές να είναι τις περισσότερες φορές οι κερδισμένοι. Από κει και πέρα, από την πρώτη χρονιά τον θέλουν ευρωπαϊκές ομάδες για δανεικό και στην συνέχεια γίνεται περιζήτητος.

 

 

ΜΚ – Odysseus Velanas

Γεννημένος το 1998 ανήκει στην Ουτρέχτη και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη καριέρα ενώ από τα 22 του και μετά κοσμεί και το ρόστερ της Εθνικής Ομάδας. Χαρακτηριστικά του η καλή τεχνική κατάρτιση και η δημιουργία φάσεων.
Δείτε τα χαρακτηριστικά του το 2021


ΕΜΔ – Τάσος Χατζηγιοβάνης

Ο Ουζουνίδης ξέρει τι έχει στα αποδυτήριά του με τον μικρό να παίρνει και στην πραγματικότητα παιχνίδια και φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό. Είναι λίγο γκρινιάρης αν δεν παίζει αλλά στο χέρι του κάθε μάνατζερ είναι να τον διαχειριστεί.

 

ΕΜΑ – Δημήτρης Λημνιός

Μπορεί να παίξει το ίδιο καλά τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά. Ο παίκτης του Ατρομήτου (από φέτος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ) θεωρείται το next big think του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς στέκεται επάξια στα μεγάλα ρόστερ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

 

ΕΜΚ – Δημήτρης Πέλκας

Κονταροχτυπιέται με τον Λάζαρο Λάμπρου καθώς στα τελευταία FM – και όχι μόνο στο FM 2017 –  ο Δημήτρης Πέλκας είναι εγγύηση για κάθε μικρομεσαία ομάδα και το καλύτερο back up για κάθε μεγαλύτερη. Έχει φιλοδοξίες αλλά δεν γκρινιάζει όταν δεν παίζει ενώ όταν τον καλείς από τον πάγκο ξέρεις ότι θα πάρεις μια-δυο φάσεις που μπορεί και να καθορίσουν τον αγώνα.

 

ΕΠΚ – Αναστάσιος Δώνης

Ο Έλληνας κυνηγός ανήκει στην Γιουβέντους και μετά την πρώτη χρονιά όπου είναι δανεικός στη Nice μπορεί να έρθει είτε δανεικός είτε με μεταγραφή σε ελληνική ομάδα (δεν το συζητάμε για οποιαδήποτε ξένη). Όσο πιο ανώτερο το ρόστερ, τόσο πιο αποτελεσματικός.

πηγή: thessnews 

συντάκτης: Δημήτρης Συρμάτσης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button