Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Σκουρτόπουλος: “Δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων”

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ μίλησε για τα “παράθυρα” των Εθνικών ομάδων και τις επιλογές που έγιναν για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών.

Αναλυτικά:

“Με τον καινούργιο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που έχουν πολλά παιδιά στην EuroLeague και το ΝΒΑ, δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται δουλειά και συμμετοχή στον μέγιστο βαθμό, απ όσους είναι μέσα σε αυτό. Ευελπιστούμε να πάρουμε την πρόκριση.

Όσον αφορά τις κλήσεις, πρέπει να ξέρετε πως έχουμε τη δυνατότητα να καλούμε 24 παίκτες για κάθε “παράθυρο”. Δηλαδή αυτοί που αναφέρθηκαν στην πρώτη μας ανακοίνωση είναι για να παίξουν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 24 εφόσον κριθεί σκόπιμο. Καλέσαμε τα παιδιά που είναι στην EuroLeague με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα, κάποιους άλλους που βρίσκονταν στον προθάλαμο, αλλά κι εκείνα τα παιδιά που ήρθαν από τη Νέων Ανδρών. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία και ποια θα είναι η εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ της EuroLeague και FIBA. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, που θα μαζευτούμε για πρώτη φορά ευελπιστούμε να έχει λυθεί το όποιο ζήτημα”.

Όταν του έγινε ερώτηση για την απουσία των Νίκου Παππά, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Μπόγρη από τις πρώτες κλήσεις, είπε: “Δεν έχει κάποια λογική με βάση αυτά που ακούτε. Από τον Ολυμπιακό καλέσαμε τέσσερα παιδιά που είναι στη βάση της Εθνικής ομάδας. Θα μπορούσαν να είναι κι οι Αγραβάνης, Τολιόπουλος και Μπόγρης. Δεν λέει κάτι αυτό. Για μένα όλα είναι θεωρητικά. Όσον αφορά διάφορα άλλα που ακούγονται, δεν έχω πει εγώ κάτι. Δεν μπορούν να λέγονται τα ίδια για τους τρεις. Άλλα είναι τα θέματα για Παππά, άλλα για Αγραβάνη. Καμία σχέση με αυτά που ακούγονται δεν έχει ο Μπόγρης. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Τα κριτήρια πέρα από αγωνιστικά είναι και λειτουργικά”.

Στη συνέχεια εστίασε σε Αγραβάνη και Παππά:

“Οι δυο τους δεν είναι στο ίδιο σημείο. Μπορεί αυτή η μη κλήση να ήταν ένα μήνυμα απλά και τίποτα άλλο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί πολύ καλύτερα. Έχουν το θάρρος να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε, να εξηγήσουμε και να λυθεί εσωτερικά. Και να πάμε παρακάτω. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω”.

Για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά είπε: “Σε ένα επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Δεν άκουσα καν εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε, μετά ενημερώθηκα και διάβασα. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν”.

Αναφορικά με τους αγώνες των προκριματικών αγώνων, ανέφερε: “Το τουρνουά περιλαμβάνει δύο φάσεις, την πρώτη με τα έξι παιχνίδια και μετά με τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ των νικών για να τα μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στη β’ φάση. Μία ομάδα τελείως καινούργια, με τρεις μόλις προπονήσεις θα παίξουν ένα παιχνίδι στη Μεγάλη Βρετανία, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σχεδόν ίδια με το Eurobasket. Μόνο ο προπονητής έχει αλλάξει. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια. Στην προσωπική επαφή που είχα με τα παιδιά που κλήθηκαν, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι είναι τόσο δεκτικοί και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.

Όταν με το καλό φτάσουμε στην τελική φάση, κι έχουμε μεγαλύτερη βάση παικτών μαζί με αυτά της EuroLeague και του ΝΒΑ, κι αυτοί που θα παίξουν στα προκριματικά ίσως να έχουν θέση. Θέλουμε σε πρώτη φάση να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ παικτών και όταν φτάσουμε στην τελική φάση, να δούμε τι υλικό θα έχουμε στα χέρια μας.

Πάμε για το μάξιμουμ από την αρχή, γιατί δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν τα περιθώρια. Δεν έχουμε άνεση να κοιτάμε πολύ μακριά. Όλα μετράνε για να φτιάξεις το μέλλον σου στα προκριματικά.

Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποια παιδιά. Υπάρχουν τέσσερις παίκτες που προέρχονται από τη Νέων Ανδρών. Αναφέρω για παράδειγμα ότι προτιμήθηκε κάποιος νεαρός παίκτης αντί του Βασίλη Καββαδά, επειδή αυτή την στιγμή δεν είχε κάποια δραστηριότητα, δεν παίζει αυτή την στιγμή σε κάποια ομάδα. Στην πορεία θα υπάρχει μια βάση, μπορεί στο μέλλον να έχουμε κι άλλες προσθήκες, όπως του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Μιχάλη Λούντζη, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στο νέο τους περιβάλλον”.

Ενώ κατέληξε για τους αντιπάλους της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά και το επιτελείο που θα βρίσκεται στο πλευρό του: “Έχουμε κάνει μια πρώτη εκτίμηση, για παράδειγμα στο Ισραήλ γίνεται επίσης μια νέα προσπάθεια, με πολλά νέα παιδιά. Από εκεί και πέρα, η Μεγάλη Βρετανία θα έχει το ίδιο πρόσωπο σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που έδειξε στο Eurobasket, κι η Εσθονία είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα πάρα πολύ. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Στο Eurobasket είχαμε την τύχη να βρίσκονται στο τιμ, ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος και ο Βασίλης Γεραγωτέλλης. Δεν έχουμε καταλήξει κάπου, έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button