ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Λουίς Φίγκο όπως λέμε..διχασμός (vid)

Ο Λουίς Φίγκο γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1972 στην Πορτογαλία. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε με την φανέλα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου αν και αγωνίστηκε για έξι χρόνια (1989-1995) κατάφερε να πανηγυρίσει μόλις ένα κύπελλο Πορτογαλίας.

Όταν ακούς το όνομά του αμέσως τον συνδέεις με μια λέξη..διχασμός. Οι “τρικυμίες” του μέσου σούπερσταρ είχαν φανερωθεί όταν ήταν έτοιμος να πάει στην Πάρμα αλλά η Σπόρτινγκ συμφώνησε με την Γιουβέντους. Ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστό το παρασκήνιο, ωστόσο δεδομένος ήταν ο διετής αποκλεισμό του από το Ιταλικό πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι ο Φίγκο καταλήγει στην Μπαρτσελόνα, εκεί όπου το όνομά του γίνεται τραγούδι στα χείλη των καταλανών. Με τους μπλαουγκράνα πανηγυρίζει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και παράλληλα γίνεται ένα βασικό γρανάζι στο ποδόσφαιρο που έπαιζε η Μπάρτσα υπό τις οδηγίες αρχικά του Κρόιφ και στην συνέχεια του Λουίς Φαν Χάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=nWuEjVnqEng

Όλα έδειχναν πως η Μπαρτσελόνα είχε την σημαία στον ιστό της. Τα πράγματα όμως πήραν στροφή 180 μοιρών.

Η έλευση του Φλορεντίνο Πέρεθ στην προεδρεία της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει τον ίδιο να θέλει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη  και να καλύπτει την ρήτρα του ποδοσφαιριστή, δαπανώντας υπέρογκο ποσό για να τον ντύσει στα λευκά. Μάλιστα την χρονιά που πήρε μεταγραφή για την Μαδρίτη κέρδισε την χρυσή μπάλα, αποτέλεσμα περισσότερο της δουλειάς που είχε επιδείξει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στο άκουσμα της μεταγραφής του στην αιώνια αντίπαλο Ρεάλ τον είπαν “Ιούδα”, προδότη και πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα ενώ αποκορύφωμα του μίσους τους προς τον Πορτογάλο ήταν όταν πέταξαν δίπλα του μια..γουρονοκεφαλή

 

Με την Ρεάλ Μαδρίτης των “Γκαλάκτικος” κατέκτησε ένα Champions League και δύο πρωταθλήματα, ισοφαρίζοντας τους τίτλους που πανηγύρισε με τους “μπλαουγκράνα”.

https://www.youtube.com/watch?v=tWNISVqZm0Q

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος πήρε μεταγραφή στην Ίντερ όπου πήγε ως ελεύθερος λόγω μεγάλης απόστασης στις οικονομικές λεπτομέρειες με την Ρεάλ. Ο Πορτογάλος στην Ιταλία εξακολούθησε να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και ως κάτοικος του “Τζουζέπε Μεάτσα” πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Τέλος με την φανέλα της εθνικής μέτρησε 117 ματς και 37 γκολ, ενώ αξισημείωτο είναι πως η εθνική Ελλάδας το 2004 στέρησε από τον Πορτογάλο να σηκώσει και το Euro, τίτλος που λείπει από την πλούσια τροπαιοθήκη του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button