Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο πιο κουφός άγνωστος κανόνας: Αν μία ομάδα που εκτελεί φάουλ βάλει απευθείας αυτογκόλ, τι δίνει ο διαιτητής;

Η ερώτηση που έχει μπει στο τηλεπαιχνίδι Chaser και έγινε γίνει viral, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν την απάντησή.

Η ερώτηση που έχει μπει στο τηλεπαιχνίδι Chaser και έγινε γίνει viral, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν την απάντησή.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα, αν όχι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι όλοι τα γνωρίζουν όλα σχετικά με την στρογγυλή θεά. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για κανόνες, που θα μπορούσαν να μπουν στην κατηγορία αυτού που λέμε «ψιλά γράμματα», καθώς σπανίως χρησιμοποιούνται.

Ένας τέτοιος κανόνας λοιπόν, με την μορφή ερώτησης έπεσε στην βρετανική έκδοση του τηλεπαιχνιδιού The Chase

Η ερώτηση στο Chaser

Αυτή λοιπόν ήταν η εξής: «Στο ποδόσφαιρο, αν ένα ελεύθερο χτύπημα μπει κατευθείαν γκολ (σ.σ αυτογκόλ δηλαδή) στο τέρμα της ομάδας που το εκτέλεσε, τι θα δείξει ο διαιτητής;».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει ως εξαιρετικά απίθανο να συμβεί και ενδεχομένως να μην έχει λάβει χώρα ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει η απάντηση στο βιβλίο των κανονισμών του ποδοσφαίρου…

Η… κουφή απάντηση

Την ερώτηση αυτή λοιπόν, κλήθηκε να την απάντησει μία γυναίκα στο Chaser, έχοντας τις παρακάτω επιλογές: Γκολ, έμμεσο χτύπημα, κόρνερ. Οι περισσότεροι θα απαντούσαν γκολ, όμως θα έκαναν λάθος.

Ευτυχώς, το λάθος αυτό δεν το έκανε η κοπέλα στο τηλεπαιχνίδι, η οποία έστω και στην τύχη, απάντησε σωστά, λέγοντας κόρνερ. Ναι, κόρνερ θα δείξει ο διαιτητής σε μία τέτοια περίπτωση, με τον παρουσιαστή να μένει σοκαρισμένος όπως μπορείτε να δείτε και στο video.

 

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Η απάντηση λοιπόν αναφέρει στο βιβλίο «Οι κανόνες του παιχνιδιού» και συγκεκριμένα στο 13ο κεφάλαιο που αφορά τα «Ελεύθερα λακτίσματα». Εκεί λοιπόν στην παράγραφο με τίτλο «η μπάλα εισέρχεται στο τέρμα», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ένα άμεσο ή έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα λακτισθεί απευθείας μέσα στο τέρμα του παίκτη που το εκτέλεσε, καταλογίζεται κόρνερ».

Κανονισμός

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button