Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με Καλοπήτα το οργανόγραμμα των ακαδημιών της ΑΕΚ

Με νέο στελεχιακό δυναμικό θα λειτουργούν οι ακαδημίες της ΑΕΚ από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Με νέο στελεχιακό δυναμικό θα λειτουργούν οι ακαδημίες της ΑΕΚ από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να αναβαθμίσει τον Γιάννη Παπαδημητρίου σε εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου, σημαίνει ότι δημιουργείται κενό εξουσίας στα τμήματα υποδομής.

Φυσικά ο Παπαδημητρίου θα συνεχίσει να έχει εποπτεύοντα ρόλο, όμως οι υποχρεώσεις του ως «το Α και το Ω» της πρώτης ομάδας (όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μελισσανίδης) σημαίνει ότι χρειαζόταν κάποιο άλλο πρόσωπο να αναλάβει διευθυντικό πόστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο αυτό στις ακαδημίες, ως τεχνικός διευθυντής, είναι ο προπονητής της Κ19, Ηλίας Καλοπήτας. Αυτός θα είναι ο ένας από τους δύο που θα «τρέχουν» τις υποδομές με αρμοδιότητα το αγωνιστικό, ενώ έτερος παραμένει ο Νίκος Γεωργέας ο οποίος θα ρυθμίζει όλα τα οργανωτικά ζητήματα, όπως κάνει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Ο Καλοπήτας θα παραμείνει στην Κ19 έως το τέλος της σεζόν, δηλαδή για τις 7 αγωνιστικές που θα διεξαχθούν από την Κυριακή έως τα τέλη Ιουνίου και στη συνέχεια θα αναλάβει ο αντικαταστάτης του ο οποίος θα είναι πρόσωπο της επιλογής Παπαδημητρίου.

Όσον αφορά, τώρα, την επιλογή της ΠΑΕ ΑΕΚ να μη λειτουργήσουν τα τμήματα για τις ηλικίες Κ15 και κάτω, η απόφαση είχε να κάνει με πρακτικούς λόγους, ενώ υπήρξε μέριμνα ώστε να μη μείνουν τα παιδιά χωρίς προπόνηση.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο ήταν εξ αρχής η λειτουργία να διαρκέσει έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, δηλαδή λιγότερο από ένα μήνα από τότε που άνοιξαν οι ακαδημίες με βάση την υπουργική απόφαση (17/5).

Κρίθηκε, λοιπόν, ορθό να μην συγκεντρωθούν οι μικροι των τμημάτων Κ15, Κ13 και Κ11 για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά να δοθεί οδηγία στους παίκτες, εφόσον το επιθυμούν, να προπονηθούν με τις ομάδες του δικτύου της ΑΕΚ που υπάρχουν σε όλη την Αττική.

Παράλληλα, συγκεντρώθηκε η Κ17 (δηλαδή το «εφηβικό» τμήμα του συλλόγου) αλλά μόνο με παίκτες που βρίσκονται εντός Αττικής και θα συνεχίσει προπονήσεις για ακόμα δύο εδβομάδες.

Οι παίκτες που βρίσκονται στην επαρχία δεν μετακινήθηκαν ξανά στην Αθήνα, αφού υπήρχε ο φόβος ενός νέου lockdown. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο αυτά τα 2-3 παιδιά να παραμείνουν στις πόλεις τους και να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο τους.

Η περίοδος για όλους, πλην της Κ19, ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου και η προετοιμασία των ανταγωνιστικών τμημάτων (Κ15, Κ17) θα ξεκινήσει σταδιακά από τα τέλη Ιουλίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button