Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με Σωκράτη για το αποτέλεσμα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες το αντιστοιχο της Κροατίας, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018,που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πάμε να δούμε τα νέα για τις δύο ομάδες

Kροατία

Η Κροατία έβγαλε τα μάτια της από μόνη της, καθώς ενώ είχε στο χέρι της την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, τα θαλάσσωσε στα ματς με Ισλανδία ,Τουρκία  και Φινλανδία (1-1). Λίγο πριν το καθοριστικό ματς στο Κίεβο με την Ουκρανία απολύθηκε ο Αντε Τσάτσιτς. Έτσι με υπηρεσιακό ουσιαστικά τον Ζλάτκο Ντάλιτς,οι Κροάτες πήραν το ματς με 2-0 επί των Ουκρανών και εξασφάλισαν την είσοδο στα μπαράζ.

«Οι Ελληνες είναι κυνικοί, παίζουν επιθετική άμυνα και μπορούν να καθυστερήσουν τον ρυθμό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο», είπε σχετικά ο Ντάλιτς ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσαμε να έχουμε από την κλήρωση.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου ο Κροάτης ομοσπονδιακός ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν θα έχει τον Μανωλά αλλά θα αντικατασταθεί από έναν δυνατό και δυναμικό παίκτη, τον Παπαδόπουλο. Έχουν τα προβλήματά τους, αλλά μιλάμε για μπαράζ και δεν χωράνε δικαιολογίες. Στο Ζάγκρεμπ θα προσπαθήσουν να αμυνθούν και να κρατήσουν το μηδέν. Θα παίξουν με μακρινές μπαλιές και αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ο τρόπος που αγωνίζονται έχει κινδύνους για εμάς».

Γενικά οι Κροάτες έχουν προκαλέσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και θεωρούν , σε έναν βαθμό δικαιολογημένα, ότι έχουν μεγαλύτερη ποιότητα ατομικά και ομαδικά από την Εθνική μας ομάδα.

Ο Λούκα Μόντριτς ήταν πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του: «Περιμένουμε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, όπως στην Ουκρανία. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε ευκαιρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τις αξιοποιήσουμε. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον Ελληνα παίκτη. Σαν σύνολο είναι πολύ καλή και συμπαγής ομάδα».

Ο Μάντζουκιτς που ένιωθε ενοχλήσεις τελικά προλαβαίνει το ματς, παρότι έκανε ατομικό πρόγραμμα όλη την εβδομάδα. Κόπηκαν από την αποστολή ο τραυματίας χαφ Μπάντελι ,ο Γεντβάι ,ο Μίλιτς και οι επιθετικοί Πιάτσα και Τσοπ . Από τις κλήσεις απουσίαζαν ήδη ο Κόβατσιτς και ο Τσόρλουκα.

Πιθανό σχήμα (4-2-3-1): Σούμπασιτς – Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς – Ράκιτιτς, Μόντριτς – Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς.

Ελλάδα

Πέτυχε τον μεγάλο της στόχο να πάρει την πρόκριση για τα μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ρωσίας, με νίκες επί της Κύπρου και του Γιβλαρτάρ, έχοντας πάρει νωρίτερα το δώρο των Βέλγων που επικράτησαν της Βοσνίας και την έθεσαν εκτός. Η Κροατία είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πιστεύει. Ο Μίχαελ Σκίμπε τόνισε «είμαι σίγουρος πως ούτε και η Κροατία ήθελε να μας αντιμετωπίσει».

Ο Γερμανός τεχνικός πιστεύει πολύ στους παίκτες του και θεωρεί  πως η Ελλάδα θα βρεθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ. Έδειξε το μαχητικό της πνεύμα στα 4 παιχνίδια με δύσκολους αντιπάλους όπως το Βέλγιο και τη Βοσνία, χάνοντας μόνο στο ένα (3 ισοπαλίες, μία ήττα 1-2 από το Βέλγιο).

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα ωστόσο στην ομάδα. Ο Μάνταλος τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει όλη τη χρονιά, ενώ και ο Δώνης δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Τοροσίδης ακολούθησε την αποστολή στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Μεγάλο «αγκάθι» είναι και η συμμετοχή ή όχι του «βράχου» της άμυνας , Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος  λογικά θα προλάβει.

Η FIFA τιμώρησε τον Κώστα Μανωλά για την κίτρινη που δέχτηκε στον αγώνα με την Κύπρο για καθυστερήσεις, καθώς κρίθηκε ότι δεν τήρησε το fair play επιδιώκοντας σκόπιμα την κίτρινη κάρτα ώστε να εκτίσει την ποινή του ενάντια στο Γιβραλτάρ. «Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό που συνέβη, ο Μανωλάς τιμωρήθηκε για κάτι που κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ομως ακόμα πιο περίεργο είναι που ενημερωθήκαμε για την ποινή του τέσσερις ημέρες πριν από το ματς με την Κροατία για ένα συμβάν σε αγώνα που διεξήχθη πριν από ένα μήνα» απόρισε ο Σκίμπε.

Ο Πέλκας μπήκε εκ νέου στις κλήσεις του Σκίμπε, όπως και οι στόπερ Οικονόμου, Κολοβέτσιος μετά τα προβλήματα που προέκυψαν.

Λογικά ο Ρέτος θα είναι ο αντι- Τοροσίδης.

Πολύ πιθανό σενάριο είναι να αρχίσει με 3-5-2, εκπλήσσοντας ο Σκίμπε! Δηλαδή, με τρεις στην άμυνα, τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο και πέντε στα χαφ,  Τζιόλη, Ζέκα και Σάμαρη, χρησιμοποιώντας δεξιά τον Μανιάτη και αριστερά τον Σταφυλίδη. Λίγο πιο μπροστά τους λογικά ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Αν καταλήξει στο 4-2-3-1, θα παίξει λογικά με τετράδα τους Ρέτσο, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο, τους Ταχτσίδη και Τζιόλη στα χαφ και Σταφυλίδη -Ζέκα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.  Φορτούνη πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου. Στα γκολπόστ θα είναι όπως και να έχει ο Καρνέζης.

Εκτίμηση:Η Ελλάδα είναι «μανούλα» για τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Σκίμπε δεν είναι χαζός να ανοιχτεί και θα κοιτάξει να διασφαλίσει το μηδέν κι ότι ήθελε προκύψει στην επίθεση. Παίκτες να απειλήσουν υπάρχουν (σσσ…Μήτρογλου) και λογικά θα έχει η Εθνική τις στιγμές της στο ματς. Οι Κροάτες θα πιέσουν και σίγουρα τα πρώτα λεπτά θα είναι δύσκολα με την ατμόσφαιρα να είναι «καυτή» στο γήπεδο. Λογικά δε θα ξεφύγει το σκορ. Καλο το Χ ημίχρονο στο 2,10 προσφέρεται. Kαλοπληρωμένο και το g/g στο 2,63.

 

Προτάσεις:  Χ ημίχρονο 2,10 , g/g 2,63

Eιδικά: Αnytime σκόρερ Μήτρογλου 3,85  και Μόντριτς 4,33

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button