Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε δηλώσεις ενόψει του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» για την Euroleague, τονίζοντας πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν πως θέλουν περισσότερο το παιχνίδι από τους «πράσινους».

Αναλυτικά είπε:

«Μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να επανέρθουμε στις νίκες. Παίζουμε με μια ομάδα σε ένα ντέρμπι, που είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει δείξει. Την ξέρουμε καλά και μας ξέρουν. Θεωρώ ότι έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις, για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και με την ανάλογη συγκέντρωση, αλλά και το πλάνο να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος να μας βοηθήσει με τη φωνή του για να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε τον… Μαραθώνιο της Euroleague».

Για την επίθεση του Ολυμπιακού: «Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας στην επίθεση. Έχουμε δουλέψει λεπτομέρειες στην επίθεση σε ανισορροπία που είχαμε. Θα χρειαστούμε καλύτερο διάβασμα και κάποιες λεπτομέρειες, για να εκτελέσουμε καλύτερα και να είμαστε πιο αποδοτικοί».

Για το παιχνίδι του πρωταθλήματος και τις ομοιότητές του: «Όταν παίζεις ένα κακό παιχνίδι η ήττα πονάει, αλλά σου δείχνει τις αδυναμίες σου και όσα πρέπει να βελτιώσεις. Αυτό είδαμε και έχουμε δουλέψει καλά σε αυτό το κομμάτι. Οι προπονήσεις έγιναν με αυτή την κατεύθυνση ώστε να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας».

Για τον Kάιλ Ουίλτζερ: «Ειλικρινά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. ΘΑ κάνουμε προπόνηση και τελευταία στιγμή θα αποφασίσω. Δεν έχει μπει ακόμα καλά στην ομάδα, θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή».

Για το πώς βοήθησαν οι προπονήσεις: «Κάθε προπόνηση βοηθάει να βελτιωθούμε, αλλά και μέσω των παιχνιδιών βοηθάνε. Μας βοήθησαν οι προπονήσεις. όσο περισσότερες προπονήσεις και παιχνίδια κάνουμε, τόσο το καλύτερο. Είναι λογικό να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερα. Έχουμε δείξει καλά δείγματα. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουν όλοι υγιείς για να δώσουμε τα μέγιστα. Όχι πως δεν παίζουμε καλά τώρα, αλλά να μειώσουμε τα άσχημα στο παιχνίδι μας».

Για τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και τον Σπανούλη: «Θα παίξει χωρίς προπόνηση! Αστειεύομαι. Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι βλέπεις τα παιχνίδια του αντιπάλου και βλέπεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της. Αυτό κάνουμε για όλα τα παιχνίδια και όλα υτά είναι ένα υλικό που επεξεργαζόμαστε για να το προσαρμόσουμε στα δικά μας στάνταρ. Έτσι μελετάμε όλα τα παιχνίδια. Έχω πει πως όταν είναι εντάξει το πόδι του θα αρχίσει προπονήσεις. Θα χρειαστεί να κάνει και προπονήσεις για ένα διάστημα. Θα δούμε πρώτα πότε θα μπει. Έχουμε καιρό ακόμα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και την αντίδραση μετά την ήττα στη Βαρκελώνη: «Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Μην ξεχνάτε πως το πρώτο παιχνίδι το δώσαμε κεκλεισμένων των θυρών. Η παρουσία του θα δώσει ώθηση στους παίκτες. Από την άλλη, μετράει η εικόνα και όχι το αποτέλεσμα. Η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Η εικόνα είναι που μετράει και όχι η διαφορά. Ξεκινήσαμε καλά, όμως έχουμε δρόμο. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Αφοσιωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε προετοιμάσει την ομάδα για να παίξει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού και την ψυχολογία: «Είναι μια ανάλυση που γίνεται. Οι παίκτες μας δεν ζούνε σε άλλον κόσμο. Ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 2 κακές ήττες και δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας. Το ξέρουνε αυτό. Κι εμείς ήμασταν σε αντίστοιχη κατάσταση με τον Παναθηναϊκό και ψάχνουμε έξτρα κίνητρο. Το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε αποφασιστικότητα και να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πιο πολύ».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button