Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βαριά ήττα για την Εθνική Ανδρών

Το χειρότερο παιχνίδι της στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου έκανε η εθνική μας ομάδα απέναντι στην Κροατία από την οποία και ηττήθηκε με 4-1. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη της ελληνικής άμυνας και πλέον της έχουν βάλει πολύ δύσκολα στον επαναληπτικό της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι ελπίδες για πρόκριση είναι ελάχιστες καθώς χρειαζόμαστε τη νίκη με σκορ πάνω από 3-0 που αυτό προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές που δύσκολα επιτευχθούν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Από το πρώτο λεπτό οι Κροάτες μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση παίρνοντας συνεχώς μέτρα μέσα στο γήπεδο. Η πρώτη καλή τους στιγμή ήρθε στο 11΄όταν ο Καρνέζης μέσα στην περιοχή ανέτρεψε τον Κάλινιτς και του υποδείχθηκε πέναλντι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 13 ο Μόντριτς και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Δεύτερη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 19 όπου ο Κάλινιτς με μια μικρή προβολή σημείωσε το 2- 0.

Ο Σκίμπε  αναγκαστικά άλλαξε το σχήμα από 5-3-1-1 σε 4-4-1-1 ώστε να γίνει η ομάδα λίγο πιο επιθετική και να σκοράρει. Τα ηνία για ακόμη μια φορά στην ομάδα πήρε ο Παπασταθόπουλος. Ο Κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το 2-1 με μια πολύ ωραία κεφαλιά στο 20΄. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ αφού στο 33΄μπαίνει το τρίτο γκολ  για την ομάδα της Κροατίας από κεφαλιά του Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι. Στο 44 οι γηπεδούχοι είχαν μια διπλή ευκαιρία με τον Καρρνέζη να απαντάει αρνητικά σε αυτές τις προσπάθειες, έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 3-1.

Η ανάπαυλα δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Ρέτσος πήρε τη θέση του Μανιάτη,  το λάθος όμως και το τέταρτο γκολ ήρθε ατή τη φορά στο 49′ από λάθος του Σταφυλίδη. Ο 23χρονος αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει στον τερματοφύλακα του την  μπάλα αλλά εκείνη τη στιγμή την ευκαιρία άρπαξε ο Κράμαριτς στη συνέχεια σκόραρε στην κενή εστία.

Αν και προς το τέλος η Ελλάδα βγήκε λίγο πιο μπροστά στο γήπεδο δεν μπόρεσε να βάλει δεύτερο γκολ και έτσι ηττήθηκε με 4-1.

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (83′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75′ Ρέμπιτς)

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (71′ Μπακασέτας), Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Τζιόλης, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button