Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βήμα πρόκρισης για Σουηδία… με «άρωμα» Ελλάδας!(vid)

Ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης πραγματοποιήσε η Σουηδία απέναντι στην Ιταλία, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον στέλνει τη Σουηδία στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο άσος της ΑΕΚ μπορεί να μην ξεκίνησε βασικός, αλλά με το που μπήκε στο ματς κόντρα στην Ιταλία, πέτυχε ένα γκολ μείζονος σημασίας και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 κόντρα στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Συγκεκριμένα, ο Γιόχανσον μπήκε στο ματς στο 57’ και χρειάστηκε 4 λεπτά για να βρει δίχτυα με όμορφο σουτ ενώ γενικότερα στο μισάωρο που αγωνίστηκε ήταν καθοριστικός.

Το ματς ξεκίνησε με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και στο 4’ ο Μπονούτσι έκανε ένα τέτοιο φάουλ στον Μπεργκ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Φόρζμπεργκ το εκτέλεσε πολύ άσχημα δίχως να απειλήσει. Οι Ιταλοί από τη μεριά του άγγιξαν το γκολ στο 6ο λεπτό, καθώς ο Νταρμιάν έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από δεξιά, ο Μπελότι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά έξω από το δοκάρι του Όλσεν. Το ματς είχε καλό ρυθμό και στο 8’ το σουτ του Τόιβονεν από το ύψος της περιοχής, πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 10’ ο Τόιβονεν έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Ντε Ρόσι. Ο φρενήρης ρυθμός και το δυνατό ματς συνεχίστηκαν και στο 25’ ο Τόιβονεν έστρωσε στον Φόρζμπεργκ αλλά το σουτ του άσου της Λειψίας, πέρασε αρκετά έξω, ενώ στο 37’ ο Μπεργκ τσίμπησε με το κεφάλι προ του Κιελίνι αλλά δεν πρόλαβε να βρει καλά την μπάλα και ο Μπουφόν τον πρόλαβε.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» μπήκε δυνατά στην επανάληψη και  στο 48’ ο Καντρέβα σούταρε εκτός περιοχής με τον Όλσεν να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 54’ ο Όλσεν βγήκε σωτήρια και πρόλαβε τον Παρόλο.

Στο 58’ ο Μάρκους Μπεργκ γλίτωσε την κόκκινη και τρία λεπτά μετά, ο Γιάκομπ Γιόχανσον που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, έπιασε όμορφο σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Ντε Ρόσι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 1-0. Οι «Ατζούρι» άγγιξαν την ισοφάριση στο 70’ καθώς ο Νταρμιάν έπιασε τρομερό μακρινό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Όλσεν, ενώ στην κόντρα ο Κλάεσον από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μπουφόν έπεσε και μάζεψε.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Κραφτ (83’ Σβένσον), Έκνταλ (57’ Γιόχανσον), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ (74’ Κίσε Τέλιν), Τόιβονεν

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Βεράτι (76’ Ινσίνιε), Μπελότι (65’ Έντερ), Ιμόμπιλε.

https://youtu.be/G1uhDrBvGm0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button