Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Νέα χρονιά, νέα μέτρα, νέα μετάλλαξη, ίδια Super League!

Το πρωτάθλημα είναι το ίδιο, αλλά μοιάζει τόσο διαφορετικό. #slgr #16_αγωνιστική #slgrinterwetten #season2021_2022

Το πρωτάθλημα είναι το ίδιο, αλλά μοιάζει τόσο διαφορετικό.

Κάτω από τη σκιά της μετάλλαξης όμικρον και του περιορισμού του κόσμου στα γήπεδα, η Super League είναι και πάλι στη σέντρα με δύο ματς να αναβάλλονται και το Παναθηναϊκός-Άρη να ξεχωρίζει.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Η χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έφυγε με τον ιδανικό τρόπο, ωστόσο η ομάδα αντιμετώπισε με απόλυτη ψυχραιμία τις δύο ήττες από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και με δεδομένο ότι επιβαρυμένοι με πολλά λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστές βρήκαν χρόνο ξεκούρασης, στοχεύει από σήμερα στην επανεκκίνηση. Ο Ιωνικός, επίσης αποχαιρέτησε το 2021 με δύο ήττες, επίσης εντός προγράμματος και το μυαλό του είναι φυσιολογικά περισσότερα στα προσεχή δύο παιχνίδια, τα οποία θα είναι κομβικά για τον στόχο της παραμονής του στην κατηγορία. Χωρητικότητα γηπέδου: 765 θεατές.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (4/1, 17:15 – NS PRIME)
1η ΔΟΣΗ: Έξι γκολ παθητικό και μηδέν ενεργητικό για τον ΠΑΣ στα τελευταία δύο ματς της Super League, ωστόσο στα Γιάννινα έχει ηττηθεί μόνο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.
2η ΔΟΣΗ: Δεν είναι από τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας ο Ιωνικός, ο οποίος έχασε τα τελευταία δύο ματς του 2021 και έχει μόλις μια νίκη σε οκτώ ματς.
3η ΔΟΣΗ: Τρία συνεχόμενα ματς στο 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τα δύο από τη σεζόν 2010-11 στη Football League και η παράδοση συνεχίστηκε στο ματς του πρώτου γύρου.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 14,2%! Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εφτά φορές, με τον ΠΑΣ να έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι. Τρεις νίκες έχει ο Ιωνικός και τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Έξι κρούσματα covid έχει ο ΠΑΣ, τρία έχει ο Ιωνικός, με τον Σπανό να μην υπολογίζει επίσης στους Βαφέα, Μύγα και Ματσούκα.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Αγγελάκης, Πάτρας, Φωτόπουλος. Τέταρτος: Ευαγγέλου Άγγελος. VAR: Μπόγκναρ Τάμας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΦΗ

Το ξεκίνημα του 2022 έρχεται με ένα ματς από εκείνα που στον τελικό απολογισμό θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ο ΟΦΗ με έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο (συν τα ψιλά του δευτέρου) έχει εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο. Ο Αστέρας ψάχνει τρόπο να επαναλάβει την περυσινή επιτυχία και να κλέψει λίγη από τη δόξα των Κρητικών. Ορόσημο, το σημερινό ματς. Αν οι Αρκάδες δεν κερδίσουν δύσκολα, θα προλάβουν να μπουν στη μάχη για τα πλέι οφ, όμως αν πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε μπορούν να ελπίζουν ότι θα «χτυπήσουν» την πρώτη εξάδα. Το αντίστροφο, φυσικά, ισχύει για τον ΟΦΗ, ο οποίος είναι αήττητος εκτός έδρας και βάσει βαθμολογίας και αποτελεσμάτων μπορεί να κοιτάζει ακόμα ψηλότερα. Χωρητικότητα γηπέδου: 742 θεατές.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (4/1, 19:30 – NS PRIME)
1η ΔΟΣΗ: Στη Θεσσαλονίκη λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη και την υπέρβαση, ωστόσο ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ, όμως ο Αστέρας στις τελευταίες 40 μέρες του πρωταθλήματος έδειξε να σταθεροποιείται. Στην Τρίπολη έχει τρία σερί ματς αήττητος.
2η ΔΟΣΗ: Το 3-3-0 εκτός έδρας τα λέει όλα, όπως και το διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ στις 20 Δεκεμβρίου. Ο ΟΦΗ θέλει να συνεχίσει στο 2022, όπως σταμάτησε στο 2021 και αν περάσει από την Τρίπολη, δύσκολα χάνει την εξάδα.
3η ΔΟΣΗ: Μόλις μια νίκη στα τελευταία δώδεκα ματς έχει ο ΟΦΗ με αντίπαλο τον Αστέρα, ενδεικτικό της κάκιστης παράδοσής του απέναντι στους Αρκάδες. Στη, δε, Τρίπολη δεν έχει κερδίσει ποτέ (5 νίκες των γηπεδούχων, 4 ισοπαλίες).
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 77,7%! Εξαιρετική η παράδοση του Χερόνιμο Μπαράλες απέναντι στον ΟΦΗ, με εφτά γκολ σε εννέα ματς.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Πέντε είναι τα κρούσματα στον Αστέρα, ενώ ο ΟΦΗ ίσως να είναι και η μόνη covid-free ομάδα στην Super League. Θα λείπουν, ωστόσο, ο τιμωρημένος Μεγιάδο και ο Επασί, ο οποίος βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Παπαδόπουλος, Παγουρτζής, Γεωργακόπουλος. Τέταρτος: Τσακαλίδης. VAR: Παπαπέτρου.

ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ

Ακόμα ένα ματς που θα διεξαχθεί στη σκιά της πανδημίας και της μετάλλαξης που εμφανίστηκε μέσα στις γιορτές και έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ, με στόχο το αδιανόητο: Να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια εκ των πρωτοπόρων, που όμως έχει χαρακτηριστικό την αστάθεια. Η ΑΕΚ έκλεισε το 2021 με μια ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ, με μια επέκταση συμβολαίου στον Αργύρη Γιαννίκη και μπαίνοντας σιγά-σιγά σε μια καθοριστική σειρά αγώνων για πρωτάθλημα και κύπελλο, θέλει τέτοια ματς να τα «καθαρίζει» ευκολότερα απ’ ό,τι έκανε την περασμένη χρονιά. Χωρητικότητα γηπέδου: 550 θεατές.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Αθανάσιος Διάκος» (5/1, 17:15 – CS3HD)
1η ΔΟΣΗ: Το μηδέν νίκες εντός έδρας τα λέει λίγο-πολύ όλα για τη Λαμία, που έχει ταλαιπωρηθεί με τις αλλαγές έδρας και με την άμυνα της στα παιχνίδια ως γηπεδούχος. Ενδεικτικό είναι ότι στα πέντε από τα εφτά ματς εντός έδρας, έχει δεχτεί δύο ή περισσότερα γκολ. Είναι η χειρότερη ομάδα και η χειρότερη άμυνα στα εντός έδρας ματς.
2η ΔΟΣΗ: Τι μπορεί να ισορροπήσει μια κακή εντός έδρας ομάδα; Μια κακή εκτός έδρας, όπως είναι η ΑΕΚ για τα δεδομένα του πρωταθλητισμού. Δέκα γκολ παθητικό, 4-3-1 το ρεκόρ και αρκετές δυσκολίες όταν παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ.
3η ΔΟΣΗ: Μόνο ΑΕΚ. Άντε και λίγο ισοπαλία. 14 φορές έχουν αναμετρηθεί Λαμία και ΑΕΚ, έντεκα νίκες έχει η Ένωση και τρεις φορές η Λαμία έχει κλέψει ισοπαλία.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 0%! Ήταν πριν τον πρώτο γύρο και συνεχίζει… Το αρνητικό ρεκόρ του Μιχάλη Γρηγορίου τείνει να γίνει παροιμιώδες αφού σε 15 ματς δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ την ΑΕΚ.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Covid free και η Λαμία, όπως και ο ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ μετρά τέσσερα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, δεν έχει διαθέσιμο τον τιμωρημένο Βράνιες και τον τραυματία Μισελέν.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Διαμαντόπουλος, Χριστακόγλου, Κωνσταντίνου. Τέταρτος: Τσετσίλας. VAR: Ζαμπάλας.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Θα δούμε ξανά τον Απόλλωνα Σμύρνης στον αγωνιστική χώρο. Με ξεκάθαρη… ανοσία αγέλης, η ελαφρά ταξιαρχία που τόσο ταλαιπωρήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τον κορωνοϊό επιστρέφει στο πρωτάθλημα. Είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με εφτά βαθμούς, αλλά και τρία παιχνίδια λιγότερα που την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο από το ματς με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι εννοείται πώς θέλουν να συνεχίσουν την αήττητη πορεία τους και να ξεκινήσουν το 2022, και με τη δυνατότητα να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από τις ομάδες που ακολουθούν. Χωρητικότητα γηπέδου: 1.000 θεατές.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Γεώργιος Καμάρας» (5/1, 19:30 – CS2HD)
1η ΔΟΣΗ: Τελευταίο ματς του Απόλλωνα ήταν στις 4 Δεκεμβρίου, οπότε προφανώς και θα χρησιμοποιήσει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και με δεδομένο ότι έχει να παίξει πέντε ματς σε 15 μέρες!
2η ΔΟΣΗ: Μόνο νίκες έχει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, 21 βαθμούς σε εφτά ματς και αγαπημένο σκορ το 1-2.
3η ΔΟΣΗ: Το αναμενόμενο: Πέντε σερί νίκες ο Ολυμπιακός, μία ήττα τα τελευταία 25 χρόνια και στη Ριζούπολη συγκεκριμένα τα τέρματα να είναι 86-25 με ρεκόρ 3-8-33.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 97,7%! Από τα 44 ματς στη Ριζούπολη τα 43 έχουν γκολ. Μοναδικό 0-0 στις 18 Δεκεμβρίου του 1993.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Τρία κρούσματα COVID έχει ο Απόλλων και τους Λισγάρα και Σλίβκα τιμωρημένους, ενώ ο Ολυμπιακός χάνει Ονιεκουρού, Κούντε,, Ροντρίγκες, Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά λόγω Κόπα Άφρικα.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Μανούχος, Νιδριώτης, Κολλιάκος. Τέταρτος: Μαλούτας. VAR: Κουμπαράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Το σπουδαίο ματς της αγωνιστικής, έχει και σπουδαίες απώλειες. Χωρίς – και σε αυτή την περίπτωση – να είναι γνωστό ποιοι ποδοσφαιριστές από τις δύο ομάδες δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν, είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τα πλάνα των προπονητών και τα επηρεάζει σε καθημερινή βάση. Ξέχωρα από τα σημεία των καιρών, το ματς είναι εκείνο που ξεχωρίζει στην αγωνιστική τόσο για το όνομα, όσο και για τη χάρη. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το 2021 με θετικό πρόσημο και τώρα έρχεται η δύσκολη κάθε φορά καμπή, που πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον πήχη όταν ψηλώνει. Είναι ένα ματς εξάδας και ενδεχόμενη νίκη των πρασίνων θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Άρη ή θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής! Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν μέσα στον Γενάρη την απόφαση του CAS για τους έξι βαθμούς, όμως μέχρι τότε κυνηγάνε τη θέση τους στα τα πλέι οφ. Η πορεία μετά τον διασυρμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εντυπωσιακή και το ίδιο εντυπωσιακά θέλουν να μπουν στο 2022. Χωρητικότητα γηπέδου: 1.000 θεατές.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Απ. Νικολαΐδης» (5/1, 21:30 – CS1HD)
1η ΔΟΣΗ: Στη Λεωφόρο είναι εντυπωσιακός και από τη Λεωφόρο αποχαιρέτησε το 2021 με δύο καθαρές νίκες στο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση και την καλύτερη εντός έδρας διαφορά τερμάτων και πάνω σε αυτό θα πατήσει.
2η ΔΟΣΗ: Μόλις μια ήττα στα τελευταία πέντε ματς, εφτά αν προσθέσουμε και το κύπελλο και πριν τη διακοπή για τις γιορτές ο Άρης ήταν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.
3η ΔΟΣΗ: Τρία σερί ματς αήττητος μετράει ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό και η πρόσφατη προϊστορία αποδεικνύει ότι του βάζει δύσκολα. Από τη σεζόν 2018-19, το μεταξύ τους ρεκόρ ανεξαρτήτως έδρας και με το τριφύλλι να αναφέρεται πρώτο είναι 4-3-4.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 15%! Ο Άρης έχει δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί του Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι από το 2000 και σε είκοσι παιχνίδια έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές στην Αθήνα το τριφύλλι.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Τέσσερα κρούσματα στον Παναθηναϊκό, έξι σε ποδοσφαιριστές του Άρη.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Φωτιάς, Σινιοράκης, Μωϋσιάδης. Τέταρτος: Κουτσιαύτης. VAR: Μπόγκναρ Τόμας (Ουγγαρία).

* Οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Παναιτωλικού και Ατρόμητου-Βόλου αναβλήθηκαν λόγω αυξημένων κρουσμάτων στην ομάδα του Αγρινίου και του Ατρόμητου και βάσει του πρωτοκόλλου του πρωταθλήματος.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button