FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κυρίαρχος αλλά όχι ουσιαστικός o ΠΑΣ

Oι “κυανόλευκοι” έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Κέρκυρα, σε ένα παιχνίδι που η κατοχή για τους γηπεδούχους έφτασε ακόμη και στο 90%.

Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Κουτρομάνος, αριστερό ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Ασίγκμπα και Αναστασιάδης. Αμυντικά χαφ οι Όμο και Μπλάζιτς, στα άκρα οι Βασιλαντωνόπουλος και Ακόστα, ο Πίτι πίσω από τον Βάντερσον.

Για την Κέρκυρα ο Αλέκος Βοσνιάδης ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Γιαννακόπουλος, δεξί μπακ ο Γκομές, αριστερό ο Σοϊλέδης, σέντερ μπακ οι Γρομητσάρης και Ιωάννου. Στο κέντρο οι Μπαλάφας, Ντιόγκο και Σιόντης, στα άκρα της επίθεσης οι Κόντος και Επστάιν, σέντερ φορ ο Παμλίδης.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κυανόλευκους», καθώς μόλις στο 6ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Σοϊλέδη από τα αριστερά ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1 για το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Αναστασιάδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αναμέτρηση και στη θέση του πέρασε ο Κουκόλης στο 7ο λεπτό.

Λίγο αργότερα, στο 12’, ο Μπλάζιτς με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Η κατοχή των γηπεδούχων όσο παιρνούσε η ώρα έφτασε στο 65% και η πίεση αυξανόταν μπροστά στα καρέ του Γιαννακόπουλου.

Τελικά η υπεροχή των παικτών του Μπάμπη Τεννέ μετουσιώθηκε σε γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πίτι να κερδίζει το πέναλτι από τον Σοϊλέδη και τον παίκτη της Κέρκυρας να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ισπανός έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο εκνευρισμός, μετά το 1-1 του ΠΑΣ, κυρίευσε τους παίκτες του Βοσνιάδη, με τον Μπαλάφα ουσιαστικά στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους να αποβάλλεται για φάουλ στον Πίτι και να δέχεται και αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κατσικογιάννη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ αύξησε την πίεση του προς τα καρέ του Γιαννακόπουλου με την κατοχή όσο περνά η ώρα να αγγίζει ακόμη και το 90%!

Στο 58ο λεπτό ο Σπίνουλας μετά από καλή σέντρα του Πίτι έκοψε καθοριστικά τη φάση, ενώ λίγο αργότερα το σουτ του Κουτρομάνου κόντραρε πάνω στον Τσούκαλο.

Η πολιορκία στα καρέ της Κέρκυρας αυξάνονταν, με τον Βάντερσον να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 60’ όταν έπιασε το σουτ ολομόναχος, στέλνοντας την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή.

Σε εκείνο το σημείο η κατοχή για τους γηπεδούχους έφτασε στο 82%!!!

Στο 66’ ο Μπάμπης Τεννές, τόνωσε την επιθετική γραμμή με την είσοδο του Ντακόλ αντί του Ακόστα αλλά μάταια.

Η πίεση συνεχίστηκε με τους «κυανόλευκους» να έχουν κατασκηνώσει στα καρέ του Γιαννακόπουλου , αλλά να μην μπορούν να φανούν ουσιαστικοί στο τελικό σουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 90+1, με τον Ντακόλ να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή.

Αυτή ήταν και η τελευταία απειλή προς την εστία της Κέρκυρας, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα στο 90+3 και την Κέρκυρα να παίρνει σημαντικό βαθμό στο ΔΑΚ.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα, Πίτι, Βάντερσον.

ΑΟΚ (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Κόντος, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν, Ντιόγκο, Γρομητσάρης.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button