ΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Προκύρηξη για το πρωτάθλημα Κ14 από την ΕΠΣ Φθιώτιδας!

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ K-14

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

———————————————————————————————

 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ θέλοντας να συμβάλλει στην διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και με στόχο την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας στους αθλητικούς στίβους και έχοντας υπόψη:

Την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία

Το καταστατικό της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ.Φ.

Τις Διατάξεις του Κ.Α.Π και του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

Τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Φ.

5. Τις με αριθμό 361/02-08-2018 και 364/18-09-2018 αποφάσεις του Δ.Σ της E.Π.Σ.Φ.

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

 

 

Την διοργάνωση του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ K-14 «ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ» περιόδου 2018-2019 μεταξύ των σωματείων που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Π.Σ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

 

1.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

————————————

Στους αγώνες του παραπάνω πρωταθλήματος έχουν δικαίωμα συμμετοχής

όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2005 και

2006 και τρείς ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2007.

 

2.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

————————————–

Τα σωματεία που θα συμμετέχουν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ.Φ. πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από τη διοργανώτρια.

Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των διατάξεων του ΚΑΠ και των όρων αυτής της προκήρυξης.

 

3.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ & ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

——————————————————————————————

α/ Η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος Κ – 14 θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΦ την Δευτέρα 24/09/2018.

β/ Όλοι οι αγώνες θα γίνονται ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 10.30 εκτός εάν η αρμόδια Επιτροπή κρίνει διαφορετικά. Τα σωματεία που διαθέτουν γήπεδο είναι υποχρεωμένα να το παραχωρούν για την διεξαγωγή αγώνων που θα ορίζει η Επιτροπή. Για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των ομάδων, με δική τους ευθύνη

και φροντίδα από την Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Φ. ,αρμόδιος κ. Κίτσος Δημήτριος τηλ. 2231024495, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Φ. (epsfth.gr) και από τις τοπικές εφημερίδες και σαιτ .

 

 

2 –

 

4.ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

———————————–

α/ Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι δέκα οκτώ (18) ποδοσφαιριστές.

Αντικατάσταση επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι επτά (7) ποδοσφαιριστών.

Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

β/ Σωματείο που δεν θα κατέλθει να αγωνισθεί σε έναν (1) αγώνα, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος ανωτέρας βίας, θεωρείται ότι απεχώρησε με τη θέλησή του και δεν μπορεί να επανέλθει στους αγώνες. Επίσης τα σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που θα τους γνωστοποιηθούν με το πρόγραμμα αγώνων θα τηρούνται αυστηρά για να μην υπάρχουν αναβολές χωρίς σοβαρό λόγο τον οποίο θα κρίνει η αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΦ.

γ/ Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής.

δ/ Οι αντιπρόσωποι – υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στην αρχική δήλωση συμμετοχής τους, θα είναι και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Θα πρέπει βέβαια, η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές των ομάδων. Θα έχουν δε (αναλογικά) τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους παρατηρητές των αγώνων. Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται από ένας τέτοιος υπεύθυνος για κάθε σωματείο.

ε/ Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, οπαδοί κλπ διαγωνιζόμενων ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα , οι ομάδες τους θα τιμωρούνται με κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Η διάρκεια του κάθε αγώνα θα είναι 70΄(δύο ημίχρονα των 35΄ έκαστο).

στ/ Σε ομάδα Κ-16 μπορεί να συμμετάσχει ποδοσφαιριστής της Κ-14 χωρίς να έχει το δικαίωμα όμως να αγωνιστεί την ίδια περίοδο ξανά στην Κ-14. Σε περίπτωση συμμετοχής στην Κ-14 θεωρείται αντικανονική συμμετοχή και έχει ισχύ το άρθρο 19 παρ. 13 του ΚΑΠ (ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρείς και τέρματα 3-0).

 

5.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

———————————-

Με μέριμνα της EΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ της Ε.Π.Σ.Φ θα ορίζονται οι διαιτητές των αγώνων του Πρωταθλήματος Κ -14. Η αμοιβή του διαιτητή αγώνα είναι 10 ευρώ

(από 5 ευρώ το κάθε σωματείο)

Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο αριθμός των διαθέσιμων διαιτητών, η Επιτροπή παιδικού πρωταθλήματος έχει το δικαίωμα να ορίζει φιλάθλους (βετεράνους ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ) σαν διαιτητές των αγώνων.

Αν δεν προσέλθει ο διαιτητής, οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να συμφωνήσουν στην υπόδειξη προσώπου από τους παρευρισκόμενους (επίσημου διαιτητή ,φιλάθλου κλπ) που θα διαιτητεύσει τον αγώνα και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμπαρασταθούν στο έργο του.

Η συμπεριφορά προς τους διαιτητές θα πρέπει να είναι υποδειγματική.

Την ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των ομάδων που πρέπει να ελέγχουν τη συμπεριφορά των μικρών ποδοσφαιριστών προς τους διαιτητές δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το καλό παράδειγμα.

 

 

3 –

 

6.ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

—————————————————————-

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 8 και 16 του ΚΑΠ ειδικότερα:

H γηπεδούχος ομάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζόμενων ομάδων, μέσα πρώτων βοηθειών. Είναι υποχρεωτική με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα.

Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα ιατρού, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και χρηματική ποινή τριακοσίων (300,00) ευρώ άρθρο 16 του ΚΑΠ.

Η καθεμιά από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό υλικό, για την χρησιμοποίησή του από τους ποδοσφαιριστές.

 

7.ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

——————————–

Για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στο παραπάνω πρωτάθλημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να προσκομίζονται τα παρακάτω:

α/ Κατάσταση υγείας-αντίγραφο κατατίθεται στην ΕΠΣΦ πριν την τέλεση του αγώνα εργάσιμη ημέρα για να πρωτοκολληθεί και να σας αποσταλεί.

β/ Δελτία Ε.Π.Ο. των ποδοσφαιριστών

Οι τυχόν ενστάσεις των διαγωνιζόμενων ομάδων συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο πενήντα (50.00) ευρώ.

γ/ Οι ποινές που επιβάλλονται για παραπτώματα του ΚΑΠ σε ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Κ – 14 θα εκτίονται στο αυτό Πρωτάθλημα.

δ/ Ομάδα που θα αποχωρήσει από τους αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος θα καταβάλει στην Ε.Π.Σ.Φ. χρηματικό ποσό διακοσίων (200,00) ευρώ.

 

 

8. ΟΜΙΛΟΙ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΠΡΟΚΡΙΣΗ

——————————————————————————

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με δέκα επτά (17) ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Κ – 14 σε τέσσερις (4) ομίλους, τρείς όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και ένας όμιλος των πέντε ομάδων:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΝΩΣΗ 2010 ΠΟΔ.ΑΚΑΔ.ΜΩΛΟΥ

ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008 ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΑΝ.ΔΥΤ.ΦΘ/ΔΑΣ ΝΙΚΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚ

ΠΟΔ.ΑΚΑΔ.ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΦΡΑΝΤΖΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΛΑΜΙΑΣ Α!

ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΑ ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΛΑΜΙΑΣ Β! ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η Α! ΦΑΣΗ θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες ( δύο γύροι) που θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση.

Μετά το τέλος των αγώνων της Α! ΦΑΣΗΣ συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας και οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία.

 

4 –

 

Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Προκρίνονται στην Β! Φάση οι τέσσερις (4) ομάδες του 1ου 2ου και 3ου ομίλου και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του 4ου ομίλου. Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στην Β! Φάση την βαθμολογία της Α! φάσης. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του 4ου ομίλου μεταφέρουν στην Β! Φάση την βαθμολογία της Α! Φάσης αφού αφαιρεθούν οι βαθμοί που κέρδισαν από την τελευταία ομάδα του ομίλου.

 

Β! ΦΑΣΗ

Μετά το τέλος των αγώνων της Α! ΦΑΣΗΣ οι δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν χωρισθούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο όμιλος ως πιο κάτω:

ΣΤ! ΟΜΙΛΟΣ Ζ! ΟΜΙΛΟΣ Η! ΟΜΙΛΟΣ Θ! ΟΜΙΛΟΣ

Α1 Β1 Γ1 Δ1

Β2 Α2 Δ2 Γ2

Γ3 Δ3 Α3 Β3

Δ4 Γ4 Β4 Α4

Μετά από δημόσια κλήρωση οι ομάδες των τεσσάρων ομίλων ( ΣΤ!-Ζ!-Η!-Θ!) θα αγωνισθούν σε διπλούς αγώνες, ξεκινώντας τους αγώνες της Β! Φάσης με την βαθμολογία που μετέφεραν από την Α! Φάση.

Μετά το τέλος των αγώνων της Β! ΦΑΣΗΣ συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας και οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία.

Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Προκρίνονται στην Γ! Φάση οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου.

 

Γ! ΦΑΣΗ

Οι δύο (2) πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου από την Β! ΦΑΣΗ θα αγωνισθούν ως πιο κάτω:

(Κ) 1Ος ΣΤ! ΟΜΙΛΟΥ – 2Ος Η! ΟΜΙΛΟΥ (Μ) 1Ος Ζ! ΟΜΙΛΟΥ – 2Ος Θ! ΟΜΙΛΟΥ

(Λ) 2Ος ΣΤ! ΟΜΙΛΟΥ – 1Ος Η! ΟΜΙΛΟΥ (Ν) 2Ος Ζ! ΟΜΙΛΟΥ – 1Ος Θ! ΟΜΙΛΟΥ

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων μετά την λήξη του δεύτερου αγώνα θα εκτελούνται απευθείας πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή.

Προκρίνονται στην Δ! Φάση οι τέσσερις νικήτριες των τεσσάρων ομίλων

( Κ! -Λ! -Μ! -Ν!)

 

Δ! ΦΑΣΗ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της Γ! Φάσης θα αγωνισθούν ως πιο κάτω:

ΝΙΚΗΤΗΣ Κ! ΟΜΙΛΟΥ – ΝΙΚΗΤΗΣ Λ! ΟΜΙΛΟΥ και

ΝΙΚΗΤΗΣ Μ! ΟΜΙΛΟΥ – ΝΙΚΗΤΗΣ Ν! ΟΜΙΛΟΥ

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων μετά την λήξη δεύτερου αγώνα θα εκτελούνται απευθείας πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή.

Προκρίνονται στην Ε! Φάση οι δύο νικήτριες ομάδες.

 

Ε! ΦΑΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΣ

 

 

5 –

 

Οι δύο νικητές της ημιτελικής φάσης θα αγωνισθούν στον Τελικό αγώνα σε γήπεδο που θα ορίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Φ. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα εκτελούνται πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή.

 

9.ΕΠΑΘΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

——————————————————————–

Στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον Τελικό Αγώνα θα απονεμηθούν Κύπελλα και μετάλλια.

 

10.ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

——————————-

Κάθε τι που δεν προβλέπεται στα παραπάνω άρθρα θα ρυθμίζεται με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Φ. που θα είναι και η μόνη υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αυτού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Φ. διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των αγώνων.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ MIXAΛΗΣ ΚΟΡΔΟΛΕΜΗΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button