Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Σφαιρόπουλος: “Όταν ακολουθείς το πλάνο, το αποτέλεσμα έρχεται”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε τη σημασία του Ολυμπιακού να παίξει “σωστό και καλό μπάσκετ” και όχι να σκέφτεται τη νίκη λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Μιλάνο.

Τα προβλήματα δεν λείπουν όμως για τους “ερυθρόλευκους”. Δεν λείπει όμως και η αισιοδοξία στις τάξεις των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (23/1, 21:45) την Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

“Είναι καινούργια ομάδα με νέο προπονητή. Θέλει χρόνο μονταριστεί. Όμως, έχει πολύ καλές μονάδες, που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να σε σκοτώσουν’.”Είναι ομάδα φύσει επιθετική. Ειδικά στην έδρα της τρέχει, προσπαθεί να βάλει το εύκολο καλάθι. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, με πολλά γκαρντ που μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι ομάδα ρυθμού… Σε 2-3 λεπτά μπορεί να βρει ρυθμό και ακόμα κι αν βρίσκεται για παράδειγμα στο -15 να γυρίσει το παιχνίδι και να βγει μπροστά, όπως έκανε με την Μπάμπεργκ.

Είναι πολύ επικίνδυνη και θέλει πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το δύσκολο πνευματικά αγώνα. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και να βγάλουμε την αντίπαλό μας εκτός ρυθμού. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε διάρκεια, γιατί όπως είπα μπορούν να αλλάξουν εύκολα το μομέντουμ”.

Για το αν η αυριανή νίκη  είναι αυτοσκοπός για την ομάδα σχολίασε: “Η νίκη αύριο είναι πολύ μακρινή. Εμείς δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα, κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και εστιάζεις στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα έρχεται. Ποτέ δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα… Βάζουμε στόχο να κάνουμε καλό παιχνίδι και ασφαλώς πάμε για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε.

Αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε να κάνουμε καλά στο γήπεδο, ο κάθε ένας στον ρόλο του, στην δουλειά του, να δώσει αυτό που πρέπει να δώσει και ως σύνολο σε άμυνα και επίθεση να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αν τα κάνουμε αυτά, σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα. Εκτός κι αν ο αντίπαλός σου είναι πιο καλός από σένα”.

Για την απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: “Είναι εκτός. Έμεινε πίσω για θεραπεία και ενδυνάμωση. Οι υπόλοιποι που είμαστε εδώ είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να παλέψουμε. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να μπουν συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που έχουμε δουλέψει”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button