FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Τσέκαρε» το εισιτήριό της!

Δύο γκολ ήταν αρκετά για τον ΠΑΣ Λαμία να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Χάρη σε γκολ των Ακόστα στο 55΄και Καραγιάννη στο 69΄ο ΠΑΣ Λαμίας πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, νικώντας 0-2 τον Απόλλων Λάρισας για την 3η αγωνιστική του θεσμού.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκειά του και χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Το ματς:

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος με πίεση ψηλά έκλεβε μπαλιές και προσπάθησε από την αρχή να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 2΄ο Φράγκος δέχθηκε μια ωραία μπαλιά από τον Αναστασόπουλο, όμως η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς, ο επιθετικός της Λαμίας «πιάστηκε» σε θέση οφ-σάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Απόλλων είχε μια καλή φάση με τον Σάββα να παίρνει την κεφαλιά εντός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα. Στο 21΄ο Λινάρδος κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά, ο Καραγιάννης ανέλαβε την εκτέλεση φέρνοντας την μπάλα εντός της περιοχής. Στην πρώτη κεφαλιά πήγε ο Αναστασόπουλος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στον Φράγκο. Ο επιθετικός της Λαμίας με δική του κεφαλιά ανάγκασε τον Παϊτέρη σε μια καταπληκτική εκτίναξη, η οποία έσωσε την ομάδα του από το 0-1.

Ένα σουτ του Λινάρδου στο 26΄του αγώνα, εκτός περιοχής μπλόκαρε δύσκολα ο 21χρονος τερματοφύλακας του Απόλλων…. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Απόλλων να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, αλλά μια τα λάθη των παικτών και μια η καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Λάρισας να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 31΄οι παίκτες του Απόλλων ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ασίγκμπα εντός περιοχής μετά από σέντρα του Σαχινίδς, όμως ο διαιτητής Βρέσκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με εκτέλεση κόρνερ.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στην ομάδα της Λάρισας, η οποία προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση μετά από συνεχόμενα κόρνερ του ΠΑΣ, αλλά στην τελική σέντρα ο Τσιλούλης, έδωσε την μπάλα στα χέρια του Μελίσσα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παντελιάδης στο 49΄να κάνει τραγικό λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ, καθώς μετά από σέντρα των γηπεδούχων, θέλοντας να βγάλει εκτός την μπάλα με το στήθος την έσπρωξε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Μελίσσα. Λάθος το οποίος δεν το πλήρωσε εκείνη τη φορά η ομάδα της Φθιώτιδας.

Στο 52΄ο Κουτρουμάνος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ακόστα πάτησε περιοχή, πήρε την μπάλα αλλά πριν προλάβει να πλασάρει τον Παϊτέρη, ο Ανδρέου έβαλε το πόδι του με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό με το τελευταίο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε η «κούρσα» του Λινάρδου ο οποίος στο 55΄πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ακόστα, αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και από θέση πλάγια αριστερά έκανε με δυνατό σουτ το 0-1.

Το 0-2 δεν άργησε να έρθει και στο 59΄ο Καραγιάννης πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, την σήκωσε όσο έπρεπε και με δυνατό σουτ κέρδισε τον Παϊτέρη για δεύτερη φορά για λογαριασμό του ΠΑΣ Λαμία, δίνοντας πραγματικά τη μισή πρόκριση.

Στο 69΄ο Τσιλούλης μπήκε όμορφα στην περιοχή από δεξιά, αλλά αστοχεί απελπιστικά στο τετ α τετ, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, το 0-2 παρέμεινε έως το τέλος με τον ΠΑΣ Λαμία να παίρνει σπουδαία πρόκριση στην έδρα του Απόλλων Λάρισας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Μαυριάς, Σαχινίδης, Τσιλούλης, Χατζής.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Φράγκος, Τσούκαλος, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Λινάρδος, Καραγιάννης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button