Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων της FIFA

Στη δημοσιότητα τα σχέδια για τη νέα διοργάνωση της παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ισπανική εφημερίδα MARCA σε δημοσίευμά της παρουσίασε τα σχέδια της FIFA για τη δημιουργία του Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων, που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Στη διοργάνωση θα λαμβάνουν μέρος 24 ομάδες από όλο τον κόσμο με την παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προγραμματίζει το πρώτο Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων για το καλοκαίρι του 2021 στην Κίνα.

Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων. Από το κάθε γκρουπ θα προκρίνεται η πρώτη ομάδα στα προημιτελικά, σε μία διοργάνωση που θα διαρκεί γύρω στις 20 ημέρες.

Οι σκέψεις της FIFA είναι να προκρίνονται από την Ευρώπη 12 ομάδες. Οι τέσσερεις τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ και άλλες τέσσερις με την υψηλότεροι βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Από τη Νότιο Αμερική θα μπορούσαν να συμμετέχουν πέντε ομάδες. Δηλαδή οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες και μία ακόμα ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής.

Οι άλλες επτά ομάδες θα προέρχονταν: Δύο από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από τη Βόρειο Αμερική και μια από την Ωκεανία, για να συμπληρώσουν τους 24 συλλόγους της διοργάνωσης του Σούπερ Μουντιάλ.

Τα πλάνα της FIFA υπάρχουν, αν και μέχρι στιγμής δεν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Αν η πρόκριση των ομάδων του Σούπερ Μουντιάλ καθοριζόταν σήμερα, τότε η διοργάνωση θα μπορούσε να απαρτίζεται από τους παρακάτω συλλόγους:

Ευρώπη: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Πόρτο

Νότιος Αμερική: Ατλέτικο Νασιονάλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαν Λορέντσο, Ατλέτικο Μινέιρο, Μπόκα Τζούνιορς

Αφρική: Γουιντάντ Καζαμπλάνκα, Μαμελόντι Σάνταουνς

Ασία: Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, Τζεομπούνκ Χιουντάι Μότορς

Βόρειος Αμερική: Πατσούκα, Αμέρικα

Ωκεανία: Όκλαντ Σίτι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button