Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Φουλάρει για επιθετικό η Ρεάλ

Την απόκτηση ενός επιθετικού ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς, εξετάζουν οι διοικούντες και το προπονητικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι.  

Η επιθετική δυστοκία της πρωταθλήτριας Ευρώπης αλλά και η έλλειψη τρίτου αξιόπιστου επιθετικού, πίσω από τους Κριστιάνο και Μπενζεμά, αναγκάζει τον Ζινεντίν Ζιντάν και τους λοιπούς υπεύθυνους για το σχεδιασμό, να βγουν στο προσεχές μεταγραφικό παζάρι, αναζητώντας έναν φορ που θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες επιλογές στο σκοράρισμα. Επιλογές που πέρυσι η Ρεάλ έβρισκε στο πρόσωπο του Άλβαρο Μοράτα αλλά και του Μαριάνο Ντίαζ, παίκτες που φέτος λείπουν από το ρόστερ μιας και αναχώρησαν ο πρώτος για την Τσέλσι και ο δεύτερος για τη Λυών.

Οι περιπτώσεις τις οποίες εξετάζουν οι “μερένχες” είναι πολλές και διάφορες, με πιο σημαντική ωστόσο αυτή του Μάουρο Ικάρντι. Ο Αργεντινός σταρ της Ίντερ διάγει μια εξαιρετική χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας ήδη σκοράρει 15 γκολ σε 14 ματς πρωταθλήματος, με μέσο όρο σκοραρίσματος μεγαλύτερο του ενός γκολ ανά ματς.

Η ευγενή περιοχή του Μπερναμπέου θεωρεί τον Ικάρντι ως το κατάλληλο “φάρμακο” στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας, μιας και οι Κριστιάνο και Μπενζεμά δεν κινούνται στα καλύτερα δυνατά επίπεδα ενώ την ίδια στιγμή ο νεαρός Μπόρχα Μαγιοράλ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και ο Γκάρεθ Μπέιλ “πετάει” από τραυματισμό σε τραυματισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να κλείσει ένα τέτοιο ντιλ, τόσο γιατί η Ίντερ δεν έχει ανάγκη να πουλήσει (με αποτέλεσμα να θέτει την τιμή εκκίνησης πολύ ψηλά, ίσως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ), όσο και διότι είναι απρόθυμη να αποχωριστεί τον καλύτερο της σκόρερ μεσούσης της σεζόν.

Μία άλλη περίπτωση παίκτη που αρέσει στους διοικούντες είναι ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο σκόρερ, σε εξαιρετική ηλικία (21 μόλις ετών) και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές αλλά πρόσφατα και με αυτή των αντρών της Γερμανίας. Μάλιστα το προφίλ του Βέρνερ ταιριάζει με την νέα πολιτική της ομάδας, που επενδύει σε νεαρά ταλέντα με την προοπτική να εξελιχθούν στους αυριανούς τοπ κλας παίκτες (κάτι που έχει γίνει με τον Ασένσιο, τον Ίσκο, τον Καρβαχάλ, πιο πρόσφατα τον Σεμπάγιος, τον Βινίσιους και τόσους άλλους).

Η περίπτωση του Γερμανού είναι σαφώς πιο βατή από εκείνη του Ικάρντι, αν και μέχρι στιγμής τα πάντα βρίσκονται στο επίπεδο των διαβουλεύσεων και δεν υπάρχει καμία επίσημη κρούση για κανέναν.

Τέλος, σύμφωνα με κάποια βρετανικά δημοσιεύματα, μια άλλη εναλλακτική των “λευκών”΄ για την γραμμή κρούσης είναι ο Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός άσος της Άρσεναλ έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφαση να εγκαταλείψει τους “κανονιέρηδες” (αν και επίσημα διαψεύδεται κάτι τέτοιο) αναζητώντας τον επόμενο προορισμό του. Αυτός, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις και σενάρια θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον οποίο ο παίκτης διατηρεί αμοιβαίο σεβασμό από την κοινή τους θητεία στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο  το σκηνικό ίσως και να αλλάξει αν μπει σφήνα η Ρεάλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button