Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ταχτσίδης: «Eίμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό»

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δήλωσε ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 9 χρόνια στην Ιταλία, δηλώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής στη συνδρομητική τηλεόραση:

Για τη θητεία του στην Ιταλία και την επιστροφή στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό: «Καλησπέρα καταρχήν. Νιώθω πολύ ευχαριστημένος που έχω γυρίσει. Ήταν 9 τα χρόνια στην Ιταλία. Δεν ήταν 7. Απλώς έχουν γράψει για τα χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Έπρεπε να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Να μου δώσει κάτι παραπάνω. Δυστυχώς όλα τα χρόνια στην Ιταλία εγώ εκτός από 3 ομάδες έπαιζα για την σωτηρία και όχι για πρωταθλητισμό. Είναι διαφορετικό. Πιο πολλές οι απαιτήσεις στον πρωταθλητισμό και οι δυνάμεις που πρέπει να αποδείξεις για να είσαι πρωταθλητής. Ήθελα κάτι καινούριο και ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία και για να παίξω και στο Champions League που μέχρι στιγμής δεν είχα καταφέρει. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος εδώ».

Για τη διαφορά Ελλάδας – Ιταλίας και τις εμπειρίες του: «Εύχομαι τα νέα παιδιά να ζήσουν αυτό που έζησα εγώ. Θα καταλάβουν εντελώς άλλο ποδόσφαιρο και νοοτροπία. Καλώς ή κακώς έχουμε μείνει πίσω εμείς εδώ σε αυτό. Μόνο εμείς οι παίκτες εάν καταφέρουμε να το αλλάξουμε θα διαμορφωθεί αλλιώς το ποδόσφαιρό μας και θα ομορφύνει πολύ».

Για την προετοιμασία και τον τραυματισμό του: «Κοίταξε να δεις όντως είχα ξεκινήσει πολύ καλά. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και είχα κάνει και ειδικό πρόγραμμα. Ο τραυματισμός με κράτησε 2,5 μήνες εκτός. Δεν περίμενα τόσο, να χάσω 2,5 μήνες, αλλά φάνηκε ότι ήταν πολύ σοβαρός. Ήταν πολύς καιρός. Σίγουρα επειδή είμαι βαρύ κορμί ήθελα χρόνο. Τώρα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Πήρα χρόνο συμμετοχής. Πήρα παιχνίδια και απομένει η συνέχεια».

Για τους στόχους του: «Σίγουρα να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι κάτι που δεν το έχω κατακτήσει ως παίκτης και να παίζουμε κάθε χρόνο Champions League».

Για τον Απόλλωνα και τους κινδύνους του αγώνα: «Κοίταξε να δει δεν είναι τι εικόνα έχω για τον αντίπαλό μας. Είναι τι εικόνα έχω για τον Ολυμπιακό. Εάν εμείς βρισκόμαστε στο 100% σε κάθε παιχνίδι δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο».

Για το πώς ανοίγει κλειστές άμυνες η ομάδα του: «Μέχρι στιγμής όπου έχουμε παίξει εντός ή εκτός όλοι αμύνονται στο μισό γήπεδο και πιο κάτω. Είναι λογικό. Όταν παίζεις με τον πρωταθλητή όλοι θέλουν να κλειστούν και να κρατήσουν το σκορ. Από εμάς εξαρτάται από το πότε γρήγορα θα ανοίξουμε εμείς το σκορ».

Για τις δικές του κάθετες μπαλιές: «Εντάξει δεν είναι μόνο οι κάθετες. Πρέπει να κάνουν κινήσεις τα σέντερ φορ, να κάνουν κινήσεις οι μπροστά. Εάν είμαστε διαρκώς σε κίνηση όλες οι ομάδες δεν έχουν πρόβλημα. Όταν είσαι στατικός έχεις πρόβλημα».

Για τη βαθμολογία: «Εντάξει είναι καλό που δεν έχει ξεφύγει η ομάδα από την πλευρά ότι έχει ενδιαφέρον βαθμολογικά το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη όλα τα ματς είναι κρίσιμα και σημαντικά. Εμείς θα πρέπει να νικάμε τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε την βαθμολογική κατάσταση».

Για τις δυσκολίες στην κατηγορία: «Οι πιο πολλές ομάδες με πρωταθλητισμό κάνουν γκέλες με ομάδες ακόμα και στην επαρχία όλοι έχουν καταλάβει ότι άπαντες έχουν δυναμώσει. Πάντα θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό».

Για τα διαρκή ταξίδια: «Ούτε η κόρη μου δεν με αναγνωρίζει φαντάσου. Λέει ”μπαμπά ήρθες;” Πλάκα κάνω. Είναι πολύ δύσκολο και τα ταξίδια και τα συνεχή ματς διότι οι αποστάσεις δεν είναι κοντά. Δύσκολο να προετοιμαστείς τόσο γρήγορα. Είναι όλα απαιτητικά. Πρέπει να νικάς. Πήγαμε στην Λισαβόνα για νίκη αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είναι πολύ δύσκολο γιατί έχεις μόνο 2 μέρες ξεκούρασης και μαζί και προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα που έχεις να παίξεις. Υπάρχουν δυσκολίες και συγκυρίες που πρέπει να ανταπεξέλθεις. Να είσαι έτοιμος γρήγορα και καλός και να ξεκουραστείς. Δυστυχώς εμείς παίζοντας ανά 3 μέρες δεν το είχαμε αυτό».

Για το ματς με τη Γιουβέντους: «Εμείς σαν Ολυμπιακός πρέπει να δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και να κερδίζουμε για εμάς για τον κόσμο μας και την ομάδα. Μετά από χρόνια δεν θα είμαστε στην συνέχεια της διοργάνωσης και πρέπει να κάνουμε ένα καλό κλείσιμο πιστεύω».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button