ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η προϊστορία, οι περισσότερες συναντήσεις και οι σκόρερ! (pics+vids)

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε μία ακόμη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε μία ακόμη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Την 4η του σεζόν στη SuperLeague 1 διανύει η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία και η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει γενικά τις περισσότερες φορές είναι αυτή της ΑΕΚ.

Έντεκα αγώνες έχουν δώσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους και αναμένεται την Κυριακή 27/9 οι αγώνες να γίνουν 12, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν την ομάδα του Γιώργου Πετράκη για την 3η αγωνιστική.

Έντεκα αγώνες λοιπόν και το ρεκόρ έχει ως εξής:

Τρεις ισοπαλίες και οχτώ ήττες για τη Λαμία, η οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Πρώτοι σκόρερ των αναμετρήσεων είναι για την ΑΕΚ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Εζέκιελ Πόνσε με 3 γκολ ενώ 2 έχει για τη Λαμία ο Χερόνιμο Μπαράλες! Κανένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν βρίσκεται τώρα στις δύο ομάδες.

Πάμε να δούμε ορισμένες από τις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων:

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE!

Σεζόν 2017-2018

4η αγωνιστική

Την πρώτη σεζόν όπου ο ΠΑΣ Λαμία έπαιξε στην πρώτη κατηγορία, βρήκε την ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική της SuperLeague, μόνο που δεν αγωνίστηκε στο γήπεδό της μιας και το ΔΑΚΛ τότε ήταν σε κατάσταση διαμόρφωσης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου λοιπόν και στο γήπεδο του Περιστερίου η Λαμία ηττήθηκε με σκορ 0-1 από την ΑΕΚ χάρη σε γκολ πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα!

Σε εκείνον τον αγώνα είχαν λάβει μέρος οι εξής ποδοσφαιριστές:

ΠΑΣ Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλη, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Κόστα Βιάνα

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αραούχο.

 

Σεζόν 2017-2018

19η αγωνιστική

Για την ίδια αγωνιστική περίοδο, αλλά για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν με την ΑΕΚ να φεύγει και πάλι νικήτρια με σκορ ένα καθαρό 2-0.

Σκόρερ τότε είχαν χριστεί οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Μάρκο Λιβάϊα στο 40΄ και στο 63΄.

Σε εκείνον τον αγώνα είχαν παίξει οι εξής ποδοσφαιριστές:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάϊα.

ΠΑΣ Λαμία: Πίτκας, Μπουλούλης, Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα, Τσούκαλος, Καραγιάννης, Ακόστα

 

Σεζόν 2018-2019

13η αγωνιστική

Την επόμενη αγωνιστική περιόδο 2018-2019 η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Λαμία στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στις 8 Δεκεμβρίου.

Το σκορ ήταν το ίδιο με το περσινό παιχνίδια και τα γκολ του Εζέκιελ Πόνσε στο 13΄και το αυτογκόλ του Ανέστη Αναστασιάδη στο 47΄έφεραν το 2-0 υπέρ της Ένωσης και μία ακόμη ήττα για την ομάδα της Λαμίας.

Στο παιχνίδι εκείνο στις δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί οι εξής ποδοσφαιριστές:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπογέ, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε

ΠΑΣ Λαμία: Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Μπαράλες.

Σεζόν 2018-2019

28η αγωνιστική

Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της SuperLeague, Λαμία και ΑΕΚ μας πρόσφεραν γκολ και θέαμα… απλόχερα!

Το τελικό σκορ ήταν το 2-2 με την Ένωση να μπαίνει μπροστά στο σκορ μόλις στο 4΄από το τέρμα του Μάνταλου, αλλά ο Μπαράλες είχε αντίθετη άποψη. Με δύο γκολ του Αργεντινού στο 34΄και στο 53΄η Λαμία γύρισε το σκορ αλλά για λίγα λεπτά.

Ο Μπογιέ, μπήκε ως αλλαγή στο 66΄ και στο 67΄σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές:

ΠΑΣ Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπαράλες, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος, Σκαρντοβέλι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε.

 

3η αγωνιστική

Στο περσινό πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά και πάλι στην τρίτη αγωνιστική της SuperLeague 1, παίζοντας στο ΟΑΚΑ.

Το τελικό σκορ εκείνης της αναμέτρησης ήταν το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων και διαμορφώθηκε χάρη σε γκολ αυτογκολ του Βασίλη Πλιάτσικα στο 37΄και σουτ του Όγκνιεν Βράνιες στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις των τότε ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Έλντερ Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες, Τσίκο Ζεράλδες, Λιβάγια, Αλμπάνης, Γιακουμάκης

ΠΑΣ Λαμία: Βελλίδης, Σάλιακας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Δημούτσος, Καραμάνος, Ρόμανιτς

 

16η αγωνιστική

Στον επαναληπτικό αγώνα των δύο συλλόγων, στο ΔΑΚ Λαμίας η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε και κράτησε στο 0-0 την ΑΕΚ, η οποία ήθελε να πάρει τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε μέσα στο «κάστρο» των «κυανόλευκων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων τότε:

ΠΑΣ Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Τουράμ

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Σιμόες, Παουλίνιο, Έλντερ Λόπες, Ολιβέιρα, Λιβάγια

 Τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλλαδος:

Στην πρόσφατη ιστορία των δύο ομάδων, έχουμε και αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι δύο σύλλογοι έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές συνολικά για το Κύπελλο από το 2017 έως και το 2019.

Για τη φάση των ομίλων, τον Σεπτέμβριο του 2017 η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία τον οποίο και κέρδισε με σκορ 2-0.

Τον Οκτώβριου του 2018 και πάλι για τη φάση των ομίλων, οι δύο ομάδες διασταυρώνονται ξανά με τη Λαμία να έχει καλύτερη απόδοση από την αντίπαλό της όμως το σκορ ήταν το 2-1 υπέρ της Ένωσης.

Το 0-1 είχε πετύχει ο Επστάιν στο 64΄ενώ στο 73΄ο Γιακουμάκης έφερε το παιχνίδι στα ίσια, για να έρθει Ροντίγκο Γκάλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ να γράψει το τελικό 2-1.

Και περνάμε τώρα, στα δύο παιχνίδια τις ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, όπου ΑΕΚ και ΠΑΣ Λαμία βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, η Ένωση επικράτησε δύσκολα με σκορ 2-0 της Λαμίας, χάρη σε γκολ των Πόνσε στο 63΄και Κρίστισιτς στο 90΄.

Στον επαναληπτικό του ΔΑΚ Λαμίας η ομάδα της Φθιώτιδας θα περίμεναν όλοι να εμφανιστεί πιο έτοιμη και πιο παθιασμένη… όμως πραγματοποίηση ίσως την χειρότερη εμφναάνισή της στη σεζόν και ηττήθηκε με το βαρύ 0-4.

Τα γκολ είχαν πετύχει ο Πόνσε στο 36΄, ο Οικονόμου στο 42΄, ο Μπακασέτας στο 53΄και το 0-4 έγινε έπειτα από αυτογκόλ του Βάντερσον στο 66΄ του παιχνιδιού.

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button