Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Στην Επιτροπή Παικτών της FIBA ο Παπαμακάριος

Ο Μανώλης Παπαμακάριος επιλέχθηκε να στελεχώσει την Επιτροπή Παικτών της FIBA, σε μία ιδιαίτερη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ.

Ένας από τους εμπειρότερους εν ενεργεία παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος και ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών ήταν ένας από αυτούς που επιλέχθηκαν για να στελεχώσει την Επιτροπή Παικτών της FIBA.

Εκτός του Παπαμακάριου, σε αυτή την Επιτροπή βρίσκονται οι Βλάντε Ντίβατς, Τζιμ Αλαπάγκ, Ελίζαμπεθ Ιγκνελ, Ιλόνα Κορστίν, Χάνο Μότολα, Μπονιφάς Ντονγκ, Ράσο Νεστέροβιτς, Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, Ολουμίντε Ογεντέζι, Τζένιφερ Σκριν, Κέιτι Σμιθ, Μανταριάγκα Βαλντεμόρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ρόλος της Επιτροπής παικτών της FIBA είναι:

  • Να μελετά τα θέματα που αφορούν στους παίκτες, άντρες και γυναίκες, όλων των ηλικιακών γκρουπ
  • Να προτείνει στο κεντρικό γραφείο μέτρα που κρίνονται ως απαραίτητα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους παίκτες και να προστατεύουν την ικανότητά τους να γίνονται καλύτεροι ως παίκτες και ως role models για τους άλλους.
  • Να κάνουν προτάσεις σχετικά με τις πρακτικές και τις δράσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα των παικτών.
  • Να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν για πιθανές βελτιώσεις στις διοργανώσεις της FIBA.

Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή των παικτών της FIBA, ειδικά όταν βλέπω όλα τα ονόματα των μελών που είναι ήδη σε αυτήν. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βελτιώσω τις συνθήκες των μπάσκετ και των παικτών με όλες τις δυνάμεις μου», ανέφερε σχετικά με τη νέα του θέση ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

«Έχω ενημερωθεί για την επιτροπή των παικτών της FIBA από τη δημιουργία της κιόλας. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και τα μέλη της είναι πραγματικά σπουδαία. Έχω διατελέσει δύο φορές ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Παικτών στην Ελλάδα και δύο φορές ως Αντιπρόεδρος. Εχω επιστρέψει πια ως Πρόεδρος της Ένωσης Παικτών. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορώ να εμπεδώσω τις ερωτήσεις και τις σκέψεις των παικτών και να τα μεταφέρω όλα αυτά στην επιτροπή».

Παράλληλα, ο πολύπειρος γκαρντ τόνισε: «Προσωπικά, αισθάνομαι ότι πρέπει να περάσω όλες τις σκέψεις και τις ερωτήσεις μου στην επιτροπή. Μιλώ πολύ σε όλους τους τύπους παικτών και μέσα εμού μπορούν τα μηνύματα να μεταφερθούν στην επιτροπή. Στη συνέχεια, μετά από συζητήσεις και συνομιλίες με την επιτροπή, ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να χειριστούμε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσουν οι παίκτες μπάσκετ. Πρέπει να θέσουμε στόχους που μπορούμε να φτάσουμε και να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τα πάντα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button