FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Μαύρα» Χριστούγεννα…

Δύο γκολ του Ντέλετιτς έφταναν για τη ΑΕΛ να πάρει μια δύσκολη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Η ομάδα της Λαμίας σε παιχνίδι καρμπόν όπως αυτό με τον Παναιτωλικό, δημιουργούσε φάσεις αλλά σε δύο αντεπιθέσεις δέχθηκε δύο γκολ από τον Σέρβο εξτρέμ.

Φάνηκε αρκετά η απουσία του Βάντερσον, καθώς δεν υπήρχε κάποιος να κουβαλήσει την μπάλα και να τροφοδοτήσει τον Βουό, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά θεωρήθηκε οφ-σάιντ.

Το ματς:

Με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην βρίσκουν διόδους προς την εστία του Μπόζοβιτς, ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΔΑΚ. Μετά τα πρώτα ωστόσο αναγνωριστικά λεπτά η ΑΕΛ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο ενώ έδειξε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 9′ με τον Αγκάνοβιτς να πιάνει το σουτ και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό σε εκείνο το σημείο, ωστόσο η ΑΕΛ φαίνονταν να ελέγχει την κατάσταση. Αυτή την υπεροχή κεφαλαιοποίησε τελικά στο 18ο λεπτό μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Ο Αγκάνοβιτς βρέθηκε με την μπάλα κοντά στην περιοχή της Λαμίας, την έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Ντέλετιτς και εκείνος με τεχνικό σουτ στη γωνία πέτυχε το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός ανέβηκε και το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Ωστόσο η ΑΕΛ συνέχισε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 21′ όταν ο Ναζλίδης μεταβίβασε τη μπάλα στον Ντέλετιτς, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος να μπλοκάρει.

Η Λαμία έβγαλε παλμό για πρώτη φορά στο 23′, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος ελίχθηκε ωραία και έκανε το σουτ που όμως δεν ανησύχησε τον Μπόζοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ, έβρισκαν πολλές φορές ανοιχτή την άμυνα της Λαμίας και τελικά έβαλαν και δεύτερο τέρμα στο 31′. Ακόμα μία αντεπίθεση, ακόμα μια συνεργασία με τελικό αποδέκτη των Ντέλετιτς και το 2-0 ήταν γεγονός. Ο Κριζμάν κράτησε σωστά τη μπάλα από θέση πλάγια και αριστερά, πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον Ντέλετιτς και ο Σέρβος με ζυγισμένο σουτ έστειλε το τόπι στον ουρανό των διχτύων πετυχαίνοντας την ντομπλέτα και κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Η Λαμία βγήκε μπροστά και μάλιστα πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Βουό στο 38′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη, όμως ο διαιτητής Σκουλάς το ακύρωσε για οφσάιντ. Μια απόφαση που ήταν σωστή καθώς ο στράικερ του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Νίκο Αναστασόπουλο, να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Στο 53΄ο Ασίγκμπα αφού άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Πίτι, έβγαλε την κάθετη στον Βουό εντός της περιοχής, αλλά ο Ιβοριανός δεν έκανε σωστό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να βγει τετ α τετ.

Απο το 60΄και μετά παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, καθώς με κάθε ευκαιρία οι παίκτες της ΑΕΛ «ξάπλωναν» στο χορτάρι και έκαναν καθυστερήσεις. Η Λαμία προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις και μειώσει το σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά κλεισμένοι και σε κάθε αντεπιθεση ήταν κίνδυνος…

Στο 77΄ο Καραγιάννης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε μέσα στην καρδιά της μικρής περιοχής αλλά ο Μπόζοβιτς πρόλαβε τον Βουό, ο οποίος προσπάθησε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο λεπτά που επέμειναν δεν είχαμε παιχνίδι στο ΔΑΚΛ, καθώς κάθε φάση ήταν επιθετικό φάουλ για την ΑΕΛ και οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων έκαναν με κάθε ευκαιρία καθυστερήσεις.

Το 0-2 ήταν το τελικό σκορ και δυστυχώς ο ΠΑΣ θα κάνει «μαύρα» Χριστούγεννα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Πίτι, Καραγιάννης, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό.

ΑΕΛ(Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ναζλίδης, Ντίλετιτς, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button