Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2022-23: Οι κορυφαίοι των ομάδων

Η φετινή σεζόν είχε στο πρόγραμμά της, 36 αναμετρήσεις για τις ομάδες που συμμετείχαν στην διαδικασία των Stoiximan Super League Playoffs και 33 για όσες ήταν στα Stoiximan Super League Playouts.

Η φετινή σεζόν είχε στο πρόγραμμά της, 36 αναμετρήσεις για τις ομάδες που συμμετείχαν στην διαδικασία των Stoiximan Super League Playoffs και 33 για όσες ήταν στα Stoiximan Super League Playouts.

Κάθε χρόνο είναι ελάχιστοι οι ποδοσφαιριστές που καταφέρνουν να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες.

Ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας του για την φετινή σεζόν για όσους ήταν στην πρώτη εξάδα.

Στην διαδικασία των Stoiximan Super League Playouts ήταν τρεις οι ποδοσφαιριστές που είχαν παρουσία σε όλες τις αγωνιστικές, με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να μην χάνει λεπτό από τις αναμετρήσεις.

Ο Ασανέ Ντιουσέ του ΟΦΗ και ο Γκαετάν Ρομπάιγ είναι οι άλλοι δύο που έπιασαν το όριο των 33 αγώνων που ήταν οι μέγιστοι δυνατοί για αυτή τη σεζόν για τις ομάδες που αγωνίστηκαν στα Stoiximan Super League Playouts.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε 36 συμμετοχές, αλλά τις περισσότερες φορές ήρθε από τον πάγκο, ως αλλαγή, κάτι που συνέβη 19 φορές, ενώ είχε και 17 παρουσίες στην βασική ενδεκάδα. Μέτρησε, πάντως, μόλις τρία “ενενηντάλεπτα”, με τα δύο να είναι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το ένα στις αναμετρήσεις για τα Stoiximan Playoffs.

Ο Γκαετάν Ρομπάιγ του Ατρομήτου ήταν στις 31 από τις 33 αναμετρήσεις βασικός και μόνο σε δύο μπήκε ως αλλαγή, ενώ μόλις σε δέκα παιχνίδια αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια. Ο Ασανέ Ντιουσέ ήταν στην βασική ενδεκάδα στα 28 από τα 33 ματς, ενώ αποτέλεσε και πέντε φορές λύση από τον πάγκο. Ο 26χρονο μέσος του ΟΦΗ είχε 14 ολοκληρωμένα ματς.

Ο ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ ΔΙΠΛΗ ΠΡΩΤΙΑ

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε τα περισσότερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και κατάφερε να είναι συνεπής τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και στην διαδικασία των Stoiximan Super League Playoffs, αφού με 13 γκολ ήταν στην κορυφή όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, ενώ προσέθεσε ακόμη πέντε γκολ στους αγώνες κατάταξης.

Ο Στίβεν Τζούμπερ ήταν στην κορυφή των σκόρερ στα Stoiximan Super League Playoffs μαζί με τον Μπακαμπού, με πέντε γκολ, αλλά δεν είχε “προίκα” γκολ από την κανονική διάρκεια για να πλασαριστεί ψηλά.

Μόνο οι πέντε από τις 14 ομάδες είχαν ποδοσφαιριστές που σημείωσαν διψήφιο αριθμό γκολ στην φετινή σεζόν, ενώ οι εννέα έμειναν πολύ χαμηλά, με τον Αστέρα Τρίπολης να μην έχει κανέναν με πάνω από τρία γκολ στην σεζόν. Την μεγαλύτερη ισοβαθμία την είχε ο ΠΑΟΚ με τέσσερις ποδοσφαιριστές του να είναι στα 7 γκολ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button